27 Mart 2022 Pazar

Nefis Fırın Makarna Tarifi

 

Nefis Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna 500gr
  • ( istediğiniz şekil olur,ben kalın erişte kullandım)

Beşamel sos:

  • 700ml süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine ve arasına;

  • Kaşar peyniri (200gr)

    Nefis Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna dişe gelir şekilde haşlanır (al dente).
  • Beşamel sos için bir tencerede tereyağı eritin, un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Süt ilave edip topaklanmaması için hızlıca çırpın ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • En son tuz karabiber ekleyip atlını kapatın.
  • Bir borcama makarnanın yarısını dökün ortasına peynirin yarısını serpiştirin.
  • Üzerine diğer kalan makarna gelir.
  • Beşamel sosun tamamını makarnanın üzerine gezdirin.
  • Kalan kaşar peyniri üzerine döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika üzeri sadece kızarana kadar pişirin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü (Fileto ince kesilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Un
  • Tuz
  • Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

    Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin (Üzerine folyo koyup biraz döverek inceltebilirsiniz) hertarafını tuz serpin.
  • Unu ve galeta ununu geniş birer tabağa alın, yumurtalarıda çırpın ve geniş tabağa alın.
  • Dilimlenmiş tavuk etlerini önce una bulayın sonra yumurta olan tabağa koyun arkalı önlü yumurtalayın sonra da galeta ununa arkalı önlü bulayın.
  • Tavaya biraz yağ koyalım ve hazırladığımız tavuk etlerini kızgın yağda arkalı önlü çevirerek pişirelim kağıt havlu üzerine alalım, yağdan temizlenmesi için birkaç dakika kağıt havlu üzerinde bekletelim sonrasında servis tabağına alalım.
  • Üzerine biraz limon sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor benim çocuklar yanında ketçap ile yemeyi tercih ettiler. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun

Patates Çorbası Tarifi

 

Patates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane soğan
  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı çeşni
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 200 ml krema
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yeterince su

    Patates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsağı doğrayıp uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Zeytinyağ ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Havuç ve patatesi soyup küp küp doğruyoruz .
  • Kavurmuş olduğumuz soğana ilave edip tuz ve kaynamış su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra krema ilave edip güzelce karıştırıp blendırdan geçiriyoruz.
  • En son köri ilave edip karıştırdıktan sonra servis yapıyoruz .Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi

 

Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 10 yemek kaşığı hazır garnitür
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5-2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

    Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı ister haşlayın ister buharda pişirin, ama çok yumuşak olmayacak şekilde.
  • Soğumuş karnabaharı küçük parçalara ayırın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın ve karnabaharın üzerine ilave edin.
  • Normalde hazır garnitür hiç kullanmam ama bugün acılı yetim vardı, mecbur aldım.
  • Garnitür kullanmak istemeyenler için 1 küçük haşlanmış havuç,1 küçük haşlanmış patatesi küp küp doğrayın ve yarım su bardağı kadar haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
  • Dereotunu ince doğrayıp, salata malzemelerin üzerine ilave edelim, haşlanmış mısır, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve süzme yoğurt. Hepsini güzel karıştıralım.
  • Süzme yoğurt katı gelirse ben turşu suyundan kullanıp açtırıyorum yoğurdu, bir fikir olarak belirtmek istedim. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra salata servise hazır.

Kat Kat Yumuşacık Poğaça Tarifi (Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?)

 

Kat Kat Yumuşacık Poğaça Tarifi (Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  •  (10 gr) 1 paket kuru maya
  • 5.5- 6 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)

Aralara sürmek için

  • 100 gram tereyağı içi
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı nişasta

    Kat Kat Yumuşacık Poğaça Tarifi (Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?)

  • Hamuru hazırlayacağımız kabın içine önce maya ,şekeri, suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Kontrollü olarak unu ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun olduğu kabın üstüne strech filmle kapatıp yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurun hamurun havasını almak için iyice hamuru yoğurun.
  • 4 eşit bezeye ayırın.
  • Her bir bezeyi merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • İlk açtığınız hamuru tezgaha yayın, üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve nişasta serpin.
  • Üzerine 2. Açtığınız hamuru yayın ve tekrar tereyağı sürün, nişasta serpin.
  • Diğer açtığınız hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
  • Hamurun bir kısmını ortaya gelecek şekilde kıvırın ve yağlayın.
  • Diğer ucunu kıvırın ve yağlayın.
  • Yan kısımları da kıvırıp yağlayın. Kare bir hamur olacak.
  • 10 dakika kadar üzerine poşet örtüp dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tezgaha yağlayıp koyun ve merdaneyle açabildiğiniz kadar çok açın.
  • Üzerine kaşar peyniri serpin.
  • Ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Elinizle ruloyu çekiştirerek uzatın.
  • 2 parmak kalınlığında dilimler kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.
  • Daha önce ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

 

Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaprak
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 400 ml sıcak su (Bardak ölçüsü 225 ml)

Üzeri için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sumak
  • 1 su bardağı su (Bardak ölçüsü 200 ml)

    Dondurucuya Parmak Yediren Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sumağın üzerine kaynar su eklenir ve üzeri kapatılarak demlenmeye bırakılır.
  • Robottan çekilmiş soğan yağda kavrulur üzerine yıkanmış pirinç eklenir.
  • Pirinç iyi bir şekilde kavrulur baharat ve limon suyu eklenir kavrulmaya devam edilir. Salça eklenir kavrulur.
  • Üzerine 2 su bardağı su eklenir ve suyu çekince ocaktan alınır.
  • Hazırlanmış yaprağın üzerine malzeme bırakılır ve sarılır.
  • Dondurucuya bırakmak için dondurma kaplarına bırakılır (Dondurucudan çıkan yaprağın buzu çözdürülmeden pişirilmelidir)
  • Pişirmek için küçük çorba tenceresi için; tencerenin altına deforme olmuş yaprak dizilir ve üzerine sarmalar bırakılır.
  • Üzerine zeytin yağı gezdirilir ve üzerine çıkmayacak şekilde kaynar su eklenir.
  • Üzerine tabak bırakılır kapağı kapalı kaynamaya çıkıncaya kadar harlı ateşte kaynamaya çıkınca kısık ateşte 45 dk pişirilir.
  • Sarmaların pişmesine 15 dk kala sumaklı su eklenir ocağın altı tam açılır tekrar kaynama çıkınca altı kısılır.
  • Pişen sarmalar en az 3-4 saat dinlendirildikten sonra servis edilmeli. Hata zamanınız varsa 1 gün dinlenirse lezzeti katlanacaktır.

Tahin Pekmezli Kek Tarifi

 

Tahin Pekmezli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 adet yumurta
  • ️1,5 su bardağı süt
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️1 çay bardağı tahin
  • ️1 çay bardağı pekmez
  • ️1 paket vanilya
  • ️1 paket k tozu
  • ️2 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • ️1 çay bardağı kırılmış ceviz içi

️Kalıbı yağlamak için;

  • Margarin

    Tahin Pekmezli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yumurta ile tozşekeri yaklaşık 5 dk mikser ile iyice beyaz köpük haline gelene dek çırpın, sonra un hariç diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip, karıştırın.
  • En son unu ekleyip spatula ile karıştın, sonra kek kalıbını margarin ike güzelce yağlayıp kek harcını kalıba dökün.
  • 170 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin, kürdan testi yapıp, içini piştiğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarın.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip, servis yapabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 

Koyuncuk Poğaça Tarifi

 

Koyuncuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 maya (Taze)
  • 600 ml süt (Ilık)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 kahve kaşığı tuz
  • 300 ml yağ
  • 1 kg un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Doldurmak için;

  • Beyaz peynir

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Koyuncuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri yavaş yavaş yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun ve en az 2 saat mayalanmaya bırakın.
  • Daha sonra top haline getirin ve elinizle yuvarlayın ve beyaz peynirle doldurun.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve topların üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika mayalandırın.
  • Yumurta sarısı sürün ve susam ekleyin. Üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fanlı fırında 170 derece yaklaşık 15-20 dakika.

Basma Kadayıf Tarifi

 

Basma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf (Taze kullandım)
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml)
  • 1 su bardağı ceviz (Ben bol cevizli sevdiğimden fazla kullandım)

️Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker(250 ml)
  • 3 su bardağı su(250 ml)
  • 1 dilim limon

    Basma Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tadını az sevenler için 2 su bardağı şeker kullanabilirsiniz. 500 gram kadayıfı keskin bir bıçakla doğruyoruz. 200 gr. Tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı eritiyoruz.
  • Tepsinin tabanını ister tereyağı ister margarinle yağlayın, üzerine biraz kuru kadayıf atın. Erittiğimiz yağı kadayıflara döküp, harmanlıyoruz. Kadayıfla yağı iyice harmanlıyoruz.
  • Kadayıfı ikiye böldüm yarışını tepsiye yerleştirip ,bardak yardımıyla iyice bastım. Sonra cevizi boca ettim, bardakla onuda bastım. Ardından ayırdığım kadayıfla üzerini kapatıp, tekrar bardakla iyice bastırdım ve sıkıştırdım.
  • 170 derecede alt üst ayarda iyice kızarana kadar pişirdim. En son fırının en altına koyup 5 dk. Altının iyice kızarması için tuttum.
  • Şerbetine gelince Su, şeker ve limonu tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra altını kıstım ve 17 dk. Kaynatıp sonra altını kapattım.
  • Tatlı sıcak ,şerbet ılık olacak. Tatlı fırından çıkar çıkmaz, hemen ılık şerbeti verin. 2_3 saat sonra şerbetin çekmesini bekleyin ve sonra istediğiniz gibi ister kaymak ister dondurmayla servis edin. Afiyet olsun.

Küflü Peynir Soslu Patates Makarnası Gnocchi Gorgonzola (İtalyan Lezzeti) Tarifi

 

Küflü Peynir Soslu Patates Makarnası Gnocchi Gorgonzola (İtalyan Lezzeti) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram gnocchi (Patates makarnası)
  • 1 paket krema
  • 200 gram gorgonzola (Küflü peynir)
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Birazda karışık baharat
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Küflü Peynir Soslu Patates Makarnası Gnocchi Gorgonzola (İtalyan Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1. İlk önce ocağa 1 tencere suyumuzu ve birazcık tuz koyalım o kaynayana kadar sosumuzu hazırlayalım.
  • 2. Tavamızın içine birazcık zeytinyağı dökelim ve görgonzola peynirim izi içine ekleyerek erimesini sağlayalım sürekli karıştıralım ki dibi yapışması çabuk eriyen bi peynir.
  • Krema kıvamına gelince 1 paket kremamızıda ekleyelim. Krema da piştikten sonra baharatımızı ekleyelim iyice karıştıralım ve parmesan peynirimizide ekleyelim .
  • Karıştırdıktan sonra doğradığımız maydanoz uda ei elim ve altını iyice kısalım dinlenmeye bırakalım.
  • Sosumuz dinlenirken o sırada gnocchi leri haşlamaya bırakalım. Haşlanması uzun sürmüyor 2-3 dakika.
    Gnocchiler havaya. Çıktığı zaman pişmiştir demektir.
  • Pişen gnocchileri kevgir yardımıyla sosumuzun üzerine ekleyelim ve 1 kepçe gnocchimizi haşladığımız suda ekleyelim karıştıralım.
  • Son dokunuşumuzuda yapalım tabağımıza güzelce soslu gnocchimizden koyalım üzerinede süslemek için 1-2 yaprak maydanoz ve karabiber ekleyelim. Şimdiden afiyet olsun herkese.

Bardak Tatlısı Tarifi

 

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram burçak bisküvisi
  • 500 gram skyr (İzlandaya özgü bir yoğurt ama siz normal süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz)
  • 1,5 paket sıvı krema
  • 70 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri

Sosu için;

  • 400 gram orman meyvesi (Ben dondurulmuş kullandım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlayabiliriz, çünkü soğuması lazım.
  • Orman meyveleri bütün sos için olan malzemeleri ile küçük bir tavada kaynayana kadar pişirilir ve en sonunda kaynayınca güzelce karıştırılır, marmelad gibi bir sos haline getirilir. Soğumaya kenara alınır!.
  • Skyr izlanda ve diğer kuzey ülkelerindeki süzme yoğurt gibi bir yoğurt çeşididir.
  • Doğal olarak çok az yağlı ve protein oranı yüksek bir süt ürünüdür.
  • Ama onun yerine alternatif olarak normal marketlerde satılan süzme yoğurtta kullanılabilirsiniz.
  • Yoğurdun içine pudra şekeri ve vanilya şekeri katılır mikser yardımı ile çırpılır.
  • Daha sonra sıvı krema ayrı bir kapta krema haline çırpılır ve yavaş yavaş yoğurtun içine ilave edilerek devam karıştırılır.
  • Rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvileri kullanacağımız sunum bardağının tabanına konulur üzerine azıcık orman meyveli sostan bir kat, ondan sonrada beyaz krema ve en sonunda tekrar kırmızı sos ile bitirilir.
  • Üzerini nane yaprağı ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Bu tarifi tavsiye ederim. Şimdide deneyenlere afiyet olsun.

Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi

 

Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuzu damak zevkinize göre
  • Fıstık miktarını da siz kendinize göre ayarlayın
  • Pilava koymak için sıcak su 1 e 1,5 ölçü kullandım

    Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak su kaynatalım pirinci içerisine iki tatlı kaşığı tuz atılmış sıcak suda pirinci 15-20 dakika bekletelim.
  • Daha sonra pirinci beyaz suyu çıkana kadar güzel yıkayalım soğanı 🧅 ince yemeklik doğrayalım, sıvı yağda fıstıklarla pembeleşene kadar kavuralım, pirinci ilave edip, güzel tel tel olana kadar kavuralım.
  • Sıcak suyu ilave edelim, baharatları kuş üzümü tereyağı da koyalım, güzel karıştırıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Ocağı kapatıp, demlenmesi için bırakalım.
  • Dip not: Her pirincin su çekmesi pişmesi farklı olabiliyor pirinç suyunu çekince kontrol edin pirinçler piştimi diye gerekirse az su ilave edebilirsiniz. Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun