Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (Fileto ince kesilmiş)
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
- Un
- Tuz
- Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini ince dilimler halinde kesin (Üzerine folyo koyup biraz döverek inceltebilirsiniz) hertarafını tuz serpin.
- Unu ve galeta ununu geniş birer tabağa alın, yumurtalarıda çırpın ve geniş tabağa alın.
- Dilimlenmiş tavuk etlerini önce una bulayın sonra yumurta olan tabağa koyun arkalı önlü yumurtalayın sonra da galeta ununa arkalı önlü bulayın.
- Tavaya biraz yağ koyalım ve hazırladığımız tavuk etlerini kızgın yağda arkalı önlü çevirerek pişirelim kağıt havlu üzerine alalım, yağdan temizlenmesi için birkaç dakika kağıt havlu üzerinde bekletelim sonrasında servis tabağına alalım.
- Üzerine biraz limon sıkıp afiyetle yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor benim çocuklar yanında ketçap ile yemeyi tercih ettiler. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder