Nefis Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy kuru soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 büyük boy havuç
- 1 tabak doğranmış ıspanak
- 4 su bardağı su
- Tuz
Terbiyesi için :
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için :
- Biraz sıvı yağ, toz biber
Nefis Terbiyeli Havuçlu Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğan yemeklik doğrayıp iki yemek kaşığı sıvı yağ da rengi dönene kadar kavrulur.
- Üzerine rendelenmiş havuç eklenip bir kaç dakika kavrulur .
- Ispanaklar hafif kalınlıkta doğranıp tencereye alınıp karıştırılır.
- Ispanaklar yumuşayınca 4 su bardağı sıcak su eklenip kapağını kapatıp 5 dk kadar pişmeye bırakılır.
- Bu arada çorbanın terbiyesi için kaseye yoğurt ,un ve yumurta sarısı alınarak pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır .
- Çorbanın suyundan terbiyeye 2 kepçe kadar yavaş yavaş ilave edip karıştırarak ılık hale getirilir .
- Tencereye dökülerek kaynayıncaya kadar kesilmemesi için sürekli karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra 2 dakika daha tutup tuzunu ekleyip ocaktan alabilirsiniz.
Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Sosu İçin;
- 4 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber, toz kırmızı biber
- Tuz
Köftesi İçin;
- 400 g kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
- Karabiber, pul biber
- Tuz
Servis İçin;
- çırpılmış yoğurt
- tuz
Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Köftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım.
- Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.
- Köftelerimizi fırından aldıktan sonra 1 adet yufkamızı tezgaha alarak ikiye bölelim.
- Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.
- Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada çok gevşek sarmamalısınız.
- Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı verev şeklinde dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.
- Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim.
- 185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Sosu için; küçük bir tavada tereyağını eritelim.
- Üzerine domates rendesi boşaltarak 3-4 dakika pişirelim. Eğer domates mevsimi değilse renk vermesi için salçada ekleyebilirsiniz.
- Son olarak baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım sonra ocaktan alalım.
- Servis tabağına köftelerimizi alalım. Ortasına bolca yoğurt koyalım.
- Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 200 gram lotus bisküvi
- 70 gram tereyağ
Üst kreması için
- 500 gram quark
- 200 gram frischkäse (labne)
- 1 kutu schlagsahne (krema)
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 200 gram lotus kreması
Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküviler robottan geçilir, eritilmiş tereyağı ile iyice karıştırılır.
- 26 cm’lik kek kalıbına yağlı kağıt geçirilir ,hazırlanan bisküvi kek kalıbının tabanına yerleştirilir.
- Bir bardak yardımı ile iyice bastırıp her tarafın eşit miktarda olmasına dikkat edilir.
- Üzerinin kremasını hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılır.
- Kreması için bir karıştırma kabına yumurta hariç bütün malzemeler koyulur ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
- Yumurtaları tek tek ekleyip fazla çırpmadan karıştırılır.
- Limon kabuğu rendesini ekleyip krema bisküvilerin üzerine dökülür.
- 160 derece ısınmış fırında 45-50 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarıyoruzki krema çok fazla kurumasın.
- Fırının içine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyuyoruz kremanın çatlamasını önlüyor.
- Fırının kapağını ilk yarım saat kapağını kesinlikle açmayın krema sönebilir.
- Piştiğinden emin olmak için kalıbınızı sallayın eğer ortası çok fazla sallanmıyorsa pişmiş demektir daha fazla fırında tutmayın.
- Üzerinin lotus kremasını bir kaseye alıp çok az mikrodalgada ısıtın ve cheesecake oda ısısına geldikten sonra üzerine dökün.
- Mikrodalga fırın yoksa sıcak su içine kavanozu koyup kremayı yumuşatabilirsiniz.
- Cheesecake bir gece buzdolabında bekletilir ve ertesi gün servis tabağına alınır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kușbașı et
- 4,5 adet patlıcan
- 2 adet yeșil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 10 adet arpacık soğan
- 2-3 diș sarımsak
- 7-8 adet çeri domates
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kușbașı doğranmış etlerimizi bir su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte ağır ağır suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocaktan inmeye yakın üzerine bir fiske tuz ve baharatlarını ekleyip bir iki tur karıștırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
- Patlıcanları ve biberleri yıkayalım ardından patlıcanları alaca soyup önce ikiye sonra dörde bölelim ve bir parmak uzunluğunda dilimleyelim .
- Aynı şekilde biberleri de uzun dilimleyip kızgın sıvı yağ da önce patlıcanları kızartalım ve süzgece alalım yağı süzülsün .
- Ardından kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve 3 diş sarımsakları da aynı yağın içerisinde hafif kızartalım.
- 4-5 dk üzerine dilimlenmiș biberleri ekleyip hafif kızartalım, fazla öldürmeden fırında da pişeceği için yağı süzülen patlıcanları yuvarlak fırın kabına alalım ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizelim .
- Ortasına pişen etlerimizi alalım üzerine kızarmış arpacık soğanları ve biberleri aktaralım.
- Çeri domatesleri de aynı şekilde hafif kızartıp alalım .
- Biberlerin üzerine aralıklı koyalım aynı tavada bir yemek kaşığı biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Son olarak çok az tuz ekleyip üzerine bir su bardağı suyunu ekleyip kaynatalım.
- Kaynayınca ocaktan alalım, sebzelerin üzerine gezdirelim.
- Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım .
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dk pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıtı alıp üzeri açık 10 dk daha pişirelim ve ocaktan alalım sıcak sıcak servis edelim afiyetler olsun.
Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 orta boy soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağından biraz az zeytinyağ/sıvıyağ
Yoğurtlu sos için:
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Cevizli sos için:
- İri doğranmış ceviz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
Tam Bir Yaz Salatası (Sosu Özel Yoğurtlu Kabak Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz,uzunlamasına ince parçalar kesiyoruz ve ince olan taraflarından başlayarak ince şeritlere doğruyoruz.
- Soğanlarımızında kabuklarını soyup, ince ince doğruyoruz.
- Tavaya zeytinyağını alıp, soğanlar kendilerini salmaya başlayana kadar kavuruyoruz. Kabakları ekliyoruz ve yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan kabakları geniş bir kase içerisine alıp hafif sıcağı çıkana kadar soğutuyoruz.
- Hazırladığımız yoğurtlu sosu üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz.
- Cevizli sosu bir tavada 1-2 dakika kavurup,hazırladıktan sonra salatamızın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun ☺️.
Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı esmer karakılçık bulguru
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı su (400 ml-mercimeği haşlamak için)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeklerimizi haşlayalım. Bunun için tencereye aldığımız mercimeğin üzerine suyu ilave edelim ve orta ateşte haşlanmaya bırakalım.
- Mercimekleri çok fazla yumuşatmadan yaklaşık 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
- Diğer taraftan soyduğumuz soğanı julyen şeklinde doğrayalım.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Zeytinyağının üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek güzelce kavuralım.
- Haşlanan mercimeklerimizin suyunu süzelim.
- Ardından kavurduğumuz soğanları bir kevgir yardımıyla yağın içerisinden alarak bir kaseye aktaralım.
- Tencerede kalan zeytinyağının üzerine karakılçık bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyerek 1-2 dakika karıştıralım.
- Tuzu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Son olarak sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pilavın suyunu tamamen çektiğini bir spatulayla kontrol edelim. Ardından ocağın altını kapatalım.
- Üzerine kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda iyice dinlenen pilavmızı şöyle bir karıştıralım.
- Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine daha önceden kavurduğumuz soğanları ekleyerek servis edelim.
Süper Lezzetli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- ️5-6 adet patlıcan
- ️250 gram kıyma
- ️1 adet soğan (ince doğranmış)
- ️3 diş sarımsak (ince doğranmış)
- ️2 adet sivri biber (doğranmış)
- ️3 adet domates (ince doğranmış)
- ️5 yemek kaşığı sıvıyağ
- ️1 yemek kaşığı domates salçası
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️1 atlı kaşığı kırmızı biber
- ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Süslemek için ;
- Sivri biber ve domates
Süper Lezzetli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayın ve soyun.
- Bir tavada yeterince yağ kızdırın, patlıcanları kısık ayarda her tarafını kızartın.
- Kağıt havlu da fazla yağını alın.
- Bir tepsiye yerleştirin, ortasından ayırın içini biraz bastırın ve tuzlayın.
- Bir tavaya yağı, soğanı ve sarımsağı alın ve kavurun. Biberleri ekleyin kavurmaya devam edin.
- Kıymayı da ekleyin, kıymalar kızarmaya başlayıncaya kadar kavurun.
- Salçayı ve domatesleri ilave edin ve birkaç dakika pişirin.
- Tuzu ve baharatları ekleyin (kıyma karışımı çok kuru ise bir bardak suda biraz salça açıp ilave edin).
- Kıyma karışımı ile patlıcanları doldurun ve domates, biber ile süsleyin.
- Tavada kalan kıymaları değerlendirmek için biraz su ekleyin ve tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında 30 dakika pişirin.
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 litre sıcak su (Yarısını tavuk suyu kullandım yoksa bulyonda olur)
- Tuz
- Karabiber
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağla birlikte tereyağını alıp eritiyoruz. Eriyen yağa soğanları ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
- Yumuşayan soğanlara unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Ardından iyice yıkadığımız mercimekleri ekliyoruz.
- Üzerine su ilavesi yapıp, tuzu ve karabiberi attıktan sonra pişmeye bırakıyoruz (Su ilavesi gerekebilir çorbanız koyu olursa biraz daha sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Ben yarısını tavuk suyu ile yaptım. Siz isterseniz et suyu ile de yapabilirsiniz. Ya da bulyonla da yapabilirsiniz)
- Pişen çorbayı blendırdan geçiriyoruz. Son olarak ocaktan almadan hemen önce renk vermesi için zerdeçal ekleyip, karıştırıyoruz.
- Hazır olan çorbanın üzerine isteğe bağlı tereyağı biber yakıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3 yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya şekeri
- 50 gram yumuşak tereyağı
- 200 gram labne peyniri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 6 yemek kaşığı çekilmiş badem
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 150 gram kırmızı meyve karışımı veya ahududu
- 50 gram damla çikolata
Ganajı için:
- 100 gram biter çikolata
- 150 gram sıvı krema
Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için ilk önce yumurta, şeker ve vanilya şekerini bir kaba alıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra tereyağını, ardından bütün kalan malzemeleri de ilave edip, güzelce karıştırıyoruz.
- Yuvarlak, yağlanmış ve hafif unlanmış kek kalıbına hamuru koyuyoruz. Üzerine kırmızı meyvesini ve damla çikolatasını serpip, 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra ganajını hazırlıyoruz.
- Kremayı bi küçük tencerede hafif kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
- Çikolatayı da içine koyup güzelce eritiyoruz.
- Kekin üzerine döküp, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Soğuk yerde en az iki saat bekletiyoruz. Servise hazır.
Afiyet olsun
Tavuklu Saray Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetin yarısı yarım yufka
- 1 su bardağı kaşar rendesi
İç harcı için;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça veya 1-2 tane domates
- Tuz, isteğe göre kimyon, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tavuklu Saray Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce soğanımızı küp küp kesip kavuruyoruz, ardından içine küp küp kestiğimiz havuçları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, bir yandan ufak ufak kestiğimiz tavuklarımızı içine ekleyip, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- En son 1 kaşık salçamızıda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Başka bir tencerede zeytinyağımıza unumuzu ekleyip kavuruyoruz, üzerine sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Ve şimdi birleştirme zamanı.
- Yufkamızı iki parçaya bölüyoruz, bir kase içine koyup iç malzememizi içine koyup ters çeviriyoruz.
Borcamın içine yerleştiriyoruz. - Üzerine beşamel sosumuzu döküp oncesinde 180 derece işittiğimiz fırına koyup yarım saate yakın pişiriyoruz son beş dakikasında üzerine kaşar rendeleyip koyuyoruz.
Ve yemeğimiz hazır :) afiyet olsun.