5 Nisan 2022 Salı

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi

 

Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı taze barbunya
  • 2 orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates sosu (2 domates rendesi)
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz

    Nefis Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye alarak üzerine 2 su bardağı su ekliyoruz.
  • Kaynara çıktıktan sonra 10 dakika haşlayarak altını kapatıyoruz. (normal tencerede daha uzun sürede bu işlemi yapabilirsiniz. ).
  • Yemeklik doğranmış soğanı bir tencerede yağla kavuruyoruz.
  • Salçayı ilave edip kavurarak fasulyeyi ekliyoruz.
  • Domates sosu, baharatları ve şekeri ekleyip kavurarak suyu ilave ediyoruz.
  • Küp küp doğranmış hafif kızarttığımız patates ve havucu defne yaprağıyla ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. (isteğe göre kızartmadan da ekleyebilirsiniz. )
  • Dinlendikten sonra servis ediyoruz. 😇.
  • Lokum kıvamında lezzetli bir zeytinyağlı yemek mutlaka taze barbunya ile denemenizi tavsiye ederim. 👍.

    Deneyeceklere afiyet olsun 

Krep Gözleme Tarifi

 

Krep Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt (bardak ölçüm 200ml)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç malzemesi;

  • Kaşar, peynir ve sucuk (İsteğe bağlı)

    Krep Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep için uygun bir kabımıza yumurtaları alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
  • Diğer kalan malzemeleri de ekleyip mikserle iyice çırpalım.
  • İç malzemeleri de hazırlayalım. Ben dilimli kaşar peyniri kullandım daha pratik oldu.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
  • Krep hamurundan 1 kepçe döküp tavayı çevirerek eşit şekilde yayalım.
  • 10-15 saniye sonra diğer tarafını çevirelim ve bir kenarına 2 dilim kaşar (yani bir dilim kaşarı ikiye bölelim)ve sucuk koyalım.
  • Yarım ay şeklinde katlayalım.
  • Altı kızarınca ters çevirelim ve iki tarafıda kızarınca servis tabağına alalım.
  • Tüm hamurumuza aynı işlemi uygulayalım.
  • Gerçekten pratik ve lezzetli bir tarif. 👌5-6 tane çıkıyor bu ölçülerle. 

Arpa Şehriyeli Gün Salatam Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Gün Salatam Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

İçine eklenecek malzeme;

  • 1 çay bardağı mısır
  • 3-4 adet küp doğranmış kornişon turşu
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam dereotu
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Arpa Şehriyeli Gün Salatam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve 1,5 su bardağı arpa şehriyeyi alıp kavuralım.
  • Kavrulunca 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı suyu ekleyip pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Tüm yeşillikleri içerisine eklenecek malzemeleri doğrayıp hazırlayalım.
  • Soğuyan şehriyeye yeşillikleri ekleyelim, baharatlarını, limon suyu ve nar ekşisini ekleyelim karıştıralım.
  • Damak zevkinize göre limon suyu tuz ve baharat eklemesi yapabilirsiniz.
  • Hemen taze taze servis edelim

Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi

 

Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 2 parça kemiksiz göğüs eti
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik, karabiber, tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı su

    Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soyup temizlediğimiz mantarları sıvı yağda soteleyelim.
  • Daha sonra jülyen doğradığımız tavukları ilave edelim.
  • Soğanı piyazlık doğrayalım etlerde sotelenince içerisine ilave edelim.
  • Biberleride jülyen doğrayıp onlarıda ekleyelim.
  • Tuz,soya sosu ve baharatlarını ekleyerek birazda böyle soteleyelim.
  • Sonrasında bir su bardağı şu ekleyip bir kaç dakikada bu şekilde pişirelim.
  • Biraz dinlenince servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi

 

Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema

Arası için;

  • 1 paket bisküvi
  • Muz
  • Çilek

    Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri robottan geçirelim.
  • Kreması için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri tenceremize alalım iyice karıştırdıktan sonra altını açıp kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştıralım ( çırpma teli ile ).
  • Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Üzerinin kabuklanmaması için üzerini hava almayacak şekilde örtelim.
  • Soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip bir mikser yardımı ile iyice çırpalım (bu şekilde daha pürüzsüz kıvam olacaktır )
  • Tatlımızı koyacağımız uygun kaplara yarışın gelecek şekilde kremamızı ekleyip arasına robottan geçirdiğimiz bisküvileri yerleştirelim ve kenarlarına çilek ve muz ekleyelim ( küçük küpler şeklinde kesip arasına da ekleyebilirsiniz )
  • Tekrar kremamızı ekleyip üzerine kalan bisküvi parçalarını yerleştirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :)
  • Buzdolabında en az 3-4 saat soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine erittiğiniz çikolata ile sunum yapabilirsiniz.

Çilekli Pasta Tarifi

 

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tart kalıbı kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat

Krema için:

  • 2 kutu soğuk krema (400ml)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket krema sertleştirici (1 yemek kaşığı krem şanti)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram mascarpone peyniri

Üzeri için:

  • 500 gr çilek(4 e bölünmüş)
  • 2 paket kırmızı renkli jöle

Küçük boy çay bardağı ölçüsü ile

Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için küçük bir kapta un, kabartma tozu,kakao,vanilya,karbonat ve bir çimdik tuz karıştırılır.
  2. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve şeker koyulur beyazlaşana kadar çırpılır.
  3. Sıvıyağ ve süt eklenir ve çok az tekrar çırpılır.
  4. Karıştırılan un eleyerek sıvı karışıma eklenir ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
  5. Tart kalıbı tereyağ ile yağlanır ve her tarafına gelecek şekilde kakao serpilir.
  6. Kek harcı tart kalıbına alınır ve 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. (kürdan testi yapıp fırından çıkarın).
  7. Krema için bütün malzemeler bir çırpma kabına alınır ve mikser ile sertleşene kadar çırpılır.
  8. Kek soğuyunca servis kabına ters çevirip çıkarılır.
  9. Hazırlanan krema kekin üzerine sürülür.
  10. Dilimlenmiş çilekler kremanın üzerine dizilir.
  11. Pasta jölesi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlanır ve çileklerin her tarafına gezdirilir.
  12. 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Sebzeli Sos Eşliğinde Mini Köfteler Tarifi

 

Sebzeli Sos Eşliğinde Mini Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

Sebzelerimiz;

  • 1 adet soğan
  • 3 adet havuç
  • Küçük parça pırasa
  • Küçük parca kereviz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz karabiber, kekik, mercan köşk
  • 250ml domates sosu
  • 140ml su
  • 200ml krema
  • 2 yemek kaşığı un

Köfte harcı için;

  • 300 gr dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Sebzeli Sos Eşliğinde Mini Köfteler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerimizi yıkıyoruz soyuyoruz ve ince dilimler halinde doğruyoruz.
  • Köfte harcımızı malzemeleri kıymamıza ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.
  • Elimizi hafif ıslatıp köftelerimize form veriyoruz küçük yuvarlak toplar yapıyoruz boş bir tabağa diziyoruz.
  • Bir tavaya biraz sıvı yağ ekliyor ve köftelerimize kızartıyoruz. Kızarmış olan köfteleri bir tabağa ilave ediyoruz.
  • Aynı tavaya biraz tereyağ ekleyip sebzelerimizi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz yumuşayan sebzelerimize bir yemek kaşığı salça ve baharatları ekleyip devam karıştırıyoruz.
  • Üzerine iki yemek kaşığı un serpiştiriyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
  • Son olarak domates sosu, su ve kremamızı ekliyoruz.
  • Tekrardan karıştırıp köfteleri de ilave ediyoruz.
  • Tavamızın kapağını kapatın bir 5 dakika pişirip kenara alıyoruz.
  • Çok kolay yapılışı olan bu köfteli yemeğin tadına doyamayacaksınız çok lezzetli ben yanında patates püresi tercih ettim.

    Afiyet olsun 

Kremasız Trileçe Tarifi

 

Kremasız Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel sosu için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su (125 ml)
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Kremasız Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremasız trileçe tatlımızın keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tüm malzemeyi spatula ile karıştıralım.
  • Kek hamurumuzu içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz borcama boşaltalım. Borcamı sallayarak hamurun her yere yayılmasını sağlayalım.
  • Ardından kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 10 dakika pişirelim.
  • 10 dakikanın sonunda fırınımızı 150°’ye düşürerek 30 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • Karamel sosu için sos tavasına toz şekeri alalım, eriyip karamelize olana kadar pişirelim. Bu aşamada sos tavamızı ara ara sallayalım.
  • Şeker tamamen eridikten sonra içerisine tereyağı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  • Daha sonra suya nişastayı ekleyelim ve karıştırarak çözünmesini sağlayalım.
  • Hazırladığımız nişastalı suyu sosa ekleyelim ve sos kıvam alıp koyulaşana kadar pişirelim.
  • Hazır olan karamel sosumuzu ısıya dayanıklı bir kap içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  • Keki ıslatmak için süt ve şekeri bir kabın içerisine alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  • Kekimizin üzerine kürdanla delikler açtıktan sonra hazırladığımız şekerli sütü sıcak kekin üzerine gezdirelim.
  • Ardından sütü çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Bu sırada üzerinin krem şantisi için çırpma kabına krem şanti ve soğuk sütü alarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Hazırladığımız krem şantiden 1-2 yemek kaşığı kadarını kremasız trileçemizin üzerini süslemek için ayıralım.
  • Kalan krem şantiyi soğuduğundan emin olduğumuz kekin üzerine boşaltalım ve her yerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Tamamen soğuyan karamel sosumuzu da krem şantinin üzerine gezdirelim ve spatula ya da pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
  • Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Son olarak bir kürdan yardımıyla çizdiğiniz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atalım.
  • Tatlıyı iyice dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldıralım. Dinlenen kremasız trileçe tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

İrmik Tatlısı Tarifi

 

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 kaç damla limon suyu

    İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbet için sıcak su ve şeker karıştırılır. Şerbeti kaynatmıyoruz.
  • Yoğurma kabına sun dışında malzemeler alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine unda eklenip yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp yuvarlanır ve irmiğe bulanır.
  • Bir bıçak ile resimlerde gösterdiğim gibi şekil verilir.
  • Tepsiye dizilip 180 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak tatlılarımızın üzerine kaynatmadan hazırladığımız şerbet dökülür ve üzeri kapatılıp dinlenemeye bırakılır.

4 Nisan 2022 Pazartesi

Muhteşem Lezzet Ödemiş Köftesi (İrmikli Köfte) Tarifi

 

Muhteşem Lezzet Ödemiş Köftesi (İrmikli Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram kıyma
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım ekmek
  • Domates
  • Maydanoz

Soğan salatası için;

  • 1 adet kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Limon
  • Zeytinyağı

    Muhteşem Lezzet Ödemiş Köftesi (İrmikli Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir yoğurma kabına alın.
  • İrmiği, rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri ilave edip, yoğurun.
  • Daha sonra da, köftelere parmak şeklini verip, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • Tereyağını ve toz biberi tavaya alıp eritin ve dilimlenen ekmkleri ortadan ikiye kesip, erimiş olan tereyağına bandırıp, ekmeği yağlayın.
  • Ekmek yağlandıktan sonra, ekmeği istediğiniz büyüklükte kesip, servis tabağına koyun.
  • Köfteleri ister döküm tavada, ister tost makinesinde pişirin.
  • Pişen köfteleri ekmeklerin üzerine alıp, domates ve maydanozla süsleyip servis edin.