Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1,5 su bardağı tepeleme un
- 1 fiske (parmak uçlarıyla) tuz
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimiz için tencereye şeker ve suyu koyup ocağa koyalım şekerlenmemesi için eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatıp inmeye yakın limon suyu koyup ılımaya bırakalım.
- Hamuru için büyük bir kaseye yumurta, süt, yoğurt, vanilini koyup çırpıcıyla karıştıralım un, kabartma tozu ve bir fiske tuzu ilave ederek tekrar iyice karıştıralım.
- Tavamızı ocağa koyalım yağımızın yarısını koyup ısıtalım yarım yemek kaşığı hamurdan aralıklı olarak tavaya bırakalım akıcı olduğu için sıkıntı olmayacak.
- Püf noktası tatlımız fazla kabarmayacak piştiğinde sünger gibi olacak. Bunun için yağ lokmanın üzerine çıkmayacak altı pembeleşirken kabarmadan hemen çevireceğiz.
- İki tarafınıda güzel kızartıp geniş bir tabağa alalım.
- Tekrar tavamıza kalan yağı ilave edip aynı şekilde tamamlayalım.
- Tamamı kızardığında ılıyan şerbetimize batırıp servis tabağına alalım kalan şerbeti üzerine gezdirip bol dövülmüş cevizle servis edelim afiyet olsun.
Not : çıtır lokma sevenler bol yağda daha küçük kızartıp buz gibi şerbete koyup çıkartsınlar.