7 Nisan 2022 Perşembe

Yoğurt Tatlısı Tarifi

 

Yoğurt Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu.
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1,5 su bardağı tepeleme un
  • 1 fiske (parmak uçlarıyla) tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 8-10 damla limon suyu

    Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimiz için tencereye şeker ve suyu koyup ocağa koyalım şekerlenmemesi için eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatıp inmeye yakın limon suyu koyup ılımaya bırakalım.
  • Hamuru için büyük bir kaseye yumurta, süt, yoğurt, vanilini koyup çırpıcıyla karıştıralım un, kabartma tozu ve bir fiske tuzu ilave ederek tekrar iyice karıştıralım.
  • Tavamızı ocağa koyalım yağımızın yarısını koyup ısıtalım yarım yemek kaşığı hamurdan aralıklı olarak tavaya bırakalım akıcı olduğu için sıkıntı olmayacak.
  • Püf noktası tatlımız fazla kabarmayacak piştiğinde sünger gibi olacak. Bunun için yağ lokmanın üzerine çıkmayacak altı pembeleşirken kabarmadan hemen çevireceğiz.
  • İki tarafınıda güzel kızartıp geniş bir tabağa alalım.
  • Tekrar tavamıza kalan yağı ilave edip aynı şekilde tamamlayalım.
  • Tamamı kızardığında ılıyan şerbetimize batırıp servis tabağına alalım kalan şerbeti üzerine gezdirip bol dövülmüş cevizle servis edelim afiyet olsun.
  • Not : çıtır lokma sevenler bol yağda daha küçük kızartıp buz gibi şerbete koyup çıkartsınlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder