7 Nisan 2022 Perşembe

Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için :

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı + 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bardak ölçüsü 200ml

Çorbası için :

  • 4 adet tavuk baget
  • 2 litre tavuk suyu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Pul biber, tuz ,karabiber arzuya göre

    Yöresel Lezzet Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce hamuru yapıyoruz.
  • Bir tencereye iki buçuk su bardağı suyu koyup kaynatıyoruz kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atıyoruz .
  • Kalan iki buçuk bardak suya unu koyup pürüzsüz çırpıyoruz.
  • Kaynayan suya çırptığımız unu ilave ederken bir taraftan da topak olmasın diye çırpma teliyle çırpıyoruz .
  • Kaynayıp koyulaşınca yapışmasın diye tepsinin altını ıslatıyoruz.
  • Hamuru tepsiye döküp soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz soğusun.
  • Geçiyoruz çorbamızın yapılışına; tavuk bagetleri temizleyip iki litre suyla 20 dakika düdüklüde pişiriyoruz .
  • Pişince etleri didikliyoruz .
  • Tencereye sıvı yağ, tereyağı koyuyoruz.
  • Unu ilave edip un kokusu çıksın diye bir kaç dakika kavuruyoruz .
  • Biber salçası ,domates salçasını ilave edip birazda bu şekilde kavurup tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederken bir taraftan da telle çırpıyoruz topak olmasın.
  • Tuzunu ,baharatlarını arzuya göre ilave edip kaynatıyoruz.
  • Tavukları ilave ediyoruz bir kaç taşım kaynatıyoruz .
  • Çorbanın koyuluğunu siz ayarlayın ama biraz koyu olursa güzel oluyor tercih sizin.
  • Çorbamız hazır tepsideki hamur eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder