7 Nisan 2022 Perşembe

Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi

 

Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sotesi için;

  • 750 gr tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beğendisi için;

  • 5 adet büyük boy patlıcan veya 1 adet konserve közlenmiş patlıcan (510 gr)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 125 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Muskat rendesi

    Tavuklu Hünkarbeğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk sotesi için kırmızı biber ve yeşil biberlerin içlerini çıkartarak doğrayalım.
  • Soğanımızı da piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Küp küp doğradığımız tavuk göğsünü içerisine sıvı yağ aldığımız tavaya alarak sotelemeye başlayalım. Yüksek ateşte yakmadan sürekli karıştırarak pişirelim ki tavuklar sulanmadan hızlıca pişsin.
  • Tavuklar suyunu çektiğinde doğradığımız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Beğendisi için ayrı bir tavaya tereyağı alarak eritelim.
  • Erittiğimiz tereyağının üzerine un ekleyerek karıştıralım. Kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika unu kavuralım.
  • Ardından közlenmiş patlıcanlarımızı ekleyerek karıştıralım. Bu aşamada konserve patlıcan kullanabileceğiniz gibi kendiniz közleyerek de kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra üzerine  rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyelim. Biraz da muskat rendeledikten sonra karıştırmaya devam edelim.
  • Peynirler eridikten sonra son olarak sütü ilave edelim ve karıştıralım.
  • Beğendimiz kaynamaya başlayınca ocaktan alabiliriz.
  • Sebzelerle birlikte pişen tavuğa domates salçası, biber salçası, tuz ve  karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak suyu da ekledikten sonra 5 dakika pişmeye bırakalım. Sonrasında ocaktan alalım.
  • Hazırladığımız beğendiyi tabağın tabanına yerleştirelim, üzerine sotelediğimiz tavukları alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder