Davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için :
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kajun baharatı (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı su
- Üzerine sarımsaklı yoğurt
davet Sofraları İçin Pratik Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma, soğan, sarımsak, pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu uygun bir kaba alın ve 3 4 dk yoğurup dinlenmesi için dolaba kaldırın. Dinlendikçe lezetlenecektir.
- Yufkayı ortadan ikiye bölün.
- Köftenizi eşit parçalara ayırdıktan sonra uzun şeritler halinde şekil verip böldüğünüz yufkalara sarın.
- Daha sonra istediğiniz büyüklükte ve şekilde kesip tepsiye dizin.
- 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirin. Et çok güzel pişiyor tereddüt etmeyin yaparken.
- Sosu için tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin. Salça, pul biber, isteğe göre kajun baharatı ekelyin çok yakışıyor. Yarım çay bardağı su ekleyin 1 2 dk kaynatın.
- Pişen beytileri servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu ve en son sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis yapın.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun davet sofraları için çok güzel ve lezzetli bir tarif oluyor.