30 Nisan 2022 Cumartesi

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet havuç
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 4-5 dal dereotu
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Üzerine;

    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

      Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Kabakları ve havucu rendeleyip, suyunu sıkıp, sıvı yağı tavaya alıp, soteleyelim, soğumaya bırakalım.
    • Salatalığı rendeleyip, suyunu sıkıp, kabakla karıştırıp, yoğurt ve nane, maydanoz, dereotu karıştırın.
    • Servis tabağına isteğe bağlı ceviz salatalık ile süsleyip, üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirip, servis yapalım afiyet olsun

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi

 

Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı soya sosu (60 ml)
  • 1 kase süzme yoğurt

    Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu soğan mezesi için öncelikle kırmızı kapya biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Kuru soğanları da julyen doğrayarak bir kenara alalım.
  • Ardından havucun kabuğunu soyarak rendeleyelim.
  • Tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine  havuçları, kırmızı biberleri ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak sarımsağı ekleyerek sebzelerimizi sotelemeye başlayalım.
  • Biberler ve soğanlar diriliğini kaybedince kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Yeterince piştikten sonra üzerlerine soya sosunu gezdirelim. Bu tarifte soya sosu kullandığım için tekrar tuz eklemedim, soya sosu kullanmadan hazırlarsanız damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
  • 1-2 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra sebzelerimizi ocaktan alabiliriz.
  • Sebzelerimizi yoğurtla buluşturmadan önce biraz soğumaları gerekiyor. Bu yüzden daha hızlı soğumaları için bir tabağa aktaralım.
  • Genişçe bir kaseye süzme yoğurdu alalım ve tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra üzerlerine soğuyan sebzelerimizi ilave edelim.
  • Son olarak tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
  • Süzme yoğurtlu soğan mezemiz artık servise hazır. Afiyet olsun!

Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi

 

Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlıkaşığı toz şeker
  • 1 tatlıkaşığı tuz
  • Yarım çay bardağından biraz az su
  • 2 yemek kaşığı narekşisi
  • Baharatlar ( pul biber- karabiber- tatlı kırmızı toz biber – kimyon)
  • Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)

    Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyup görselde görüldüğü şekilde 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
  • Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
  • Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
  • Rengi değişen soğanların üzerine suyu ekleyip tavanın kapağını kapatalım ve 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
  • Soğanları ayrı bir kaba geçirip üzerine nar ekşisi tuz ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
  • Bu şekilde tüketebileceğiniz gibi süzme yoğurt üzerine servisle tüketmenizi tavsiye ederim. Bu efsane tat vazgeçilmez tarifiniz olacak. Afiyet olsun :).

Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi

 

Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo patates
  • 1 kase doğranmış kornişon turşusu
  • 1 adet kırmızı soğan

Sosu için;

  • 1 su bardağı kaynamış su (200 ml)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
  • Yarım çay bardağı sirke (50 ml)
  • Yarım çay bardağı kornişon turşunun suyu 50 ml
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 dolu yemek kaşığı sebze tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

    Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri kabuklarıyla haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri kabuğunu soyup, ince ince yuvarlak şekilde dilimleyelim. Bu işlemleri sıcakken yapalım.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim. Kornişon turşuları doğrayıp, onlarda ekleyelim.
  • Sos malzemelerini bir kasede birleştirelim ve karıştırıp patateslerin üzerine dökelim.
  • Sos ve patatesler sıcak olduğundan tüm sosu içine çekecektir. Püf noktası ve salatanın lezzeti de burada🤌🏻 salata dinlendikçe sosunu güzelce içine çekecektir. Bekledikçe lezzeti kat kat artıyor. Maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyetle

Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi

 

Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 6 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Tuz

    Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayalım ve bir süre tuzlu suda bekletelim.
  • Ardından biberleri küp küp doğrayalım.
  • Biber ve patlıcanları derin yağda kızartıp havlu peçete serili servis tabağına alalım.
  • Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağın da kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domates ve sarımsağı kavuralım.
  • Kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile lezzetlendirip ocağı kapatalım.
  •  Soğuyan biber ve patlıcanların üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım.
  • Üzerine domates sosu ekleyip servis yapalım.Afiyet olsun.

Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi

 

Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane büyük yumurta
  • 100 gram pudra şekeri(yarım su bardağı)
  • 250 gram fındık tozu( 2.5 su bardağı)(fındığı toz halinde çekip kullanabilirsiniz)
  • 100 gram hindistan cevizi( 1 su bardağından biraz fazla)
  • 50 gram un( 1çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 80 gram irmik(1 çay bardağı)
  • 50 gram tereyağ veya margarin(1 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 tane kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir dilim limon

Üzeri için;

  • Badem

    Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabının içerisine bütün kuru malzemeleri alalım ve karıştıralım.
  • Üzerine kabartma tozunu da ilave edelim.
  • Yumurta ve tereyağını ilave edip karıştıralım .
  • Suyu da ilave ettikten sonra birkaç dakika yoğuralım.
  • Ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım .
  • Sıkma torbasının ucuna bir duy takıp hamuru koyalım ve sıkalım.
  • Üzerlerin bir tane badem koyalım.
  • Hazırladığımız tatlıları önceden ısıtılmış 170°’de 20 25 dakika arası pişirelim.
  • Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup limonu da içine attıktan sonra kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım .
  • Tatlımız fırından çıktıktan sonra tatlı sıcak şerbetimizde ılıktan biraz sıcak olacak şekilde tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edelim.

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk incik
  • 3 adet patates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diș sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su

    Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukların derilerini sıyıralım ,biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim .
  • Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim .
  • Fırın kabına tavukları, sebzeleri ,yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
  • Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
  • Ardından baharatlarını ,tuzunu ekleyip karıştıralım .
  • Sebzelerin üzerine gezdirelim.Elimizle karıştıralım.
  • Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
  • İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.

Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi

 

Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar sıcağa yakın su ( ben yarım su bardağı kullandım)

İçi için;

  • 1 adet haşlanmış patates
  • 2 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Tereyağ veya margarin

    Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabımıza unumuzu alıyoruz.
  • Ortasını havuz gibi açıp içerisine tuz ve mayayı ekliyoruz.
  • Üzerine azar azar suyumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Tavamıza yağımızı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı içerisine bırakıyoruz.
  • Soğanlar öldükten sonra salçasını ekleyip kavuruyoruz.
  • Kavrulan harca çatalla ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
  • Baharatlarınıda attığımız patatesleri kavuruyoruz.
  • Mayalanan hamurdan bezeler yapıyoruz. ( bende 7 adet beze çıktı. ).
  • Bezemizi alıp merdaneyle açtıktan sonra patates harcımızdan içerisine koyup yuvarlıyoruz.
  • Daha sonra pasta tabağı boyutunda açıyoruz.
  • Yapışmaz tavamızı ısıtıp bezeleri tek tek pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra üzerine yağımızı sürüyoruz. Ve velibahlarımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun

Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (250g)
  • 1750 ml kaynar su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 50-60g tereyağ
  • Çay kaşığı ucuyla azıcık zerdeçal
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Serviste üzeri için;

  • Tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce mercimeği bulanık suyu gidene kadar yıkayalım.
  • Sonra düdüklü tencereye alıp üzerine bir kettle dolusu kaynar su döküyoruz.
  • Düdüklüyü kapatıp havasını kapattıktan sonra 12-15 dk arası çok kısık ateşte pişiriyoruz. (mercimek düdüklünün hava deliğine kaçabilir harlı ateşte pişirmeyin).
  • Mercimek pişerken yağını hazırlayalım tavaya zeytinyağ döküp unu içine ilave ediyoruz.
  • Karıştırarak unun rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.
  • Tereyağ ilave ediyoruz tereyağda eriyince zerdeçal ilave ediyoruz ve pişen mercimeğin üzerine döküyoruz.
  • Tuzunu da katıp pürüzsüz olana kadar blenderden çekiyoruz.
  • Üzerinin yağını tavaya alıp eriyince biberi ekliyoruz servis ederken tabaktaki çorbanın üzerine bi yemek kaşığı yağ gezdirilir afiyet olsun

Soğuk Sarma Baklava Tarifi

 

Soğuk Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 1 kase ceviz, fındık yada antep fıstığı
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 200 ml sıvı kremaÜzeri için
    • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya

      Soğuk Sarma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle tereyağını eritip üzerine çıkan köpükleri alıp sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
    • Şerbeti için sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
    • Sonra soğuması için bir kenara alalım soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım.
    • Sarmak için dört tane yufkayı alıp üzerini yağlıyoruz.
    • Biraz ceviz serpelim sonra bir şiş yardımıyla sıkı sıkı saralım.
    • Tepsiye alıp üzeri kurumaması için kapatalım. Saracak olduğumuz yufkaların üzerini de kapatmayı unutmayalım.❗️borcam tepsiye yaptığım için 6 tane rulo sardım siz fırın tepsisine yapacaksanız şerbeti 1 buçuk litre sütten şekeri de 4 su bardağı şekerden yapabilirsiniz.
    • Sarma işlemi bittikten sonra kesmeye başlayalım ben uzun şekilde kestim ama siz kare olacak şekilde de kesebilirsiniz ben sonraki yaptığımı kare kestim o şekilde de güzel oldu.
    • Sonra kalan yağı üzerine sürüp 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
    • Fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti verelim.
    • Sonra dinlenmeye bırakalım tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım en az 2 saat dinlensin.
    • Servis edeceğimiz zaman tatlının üzerine pudra şekeri, kakao ve vanilya karışımı eleyelim. Soğuk sarma baklavamız hazır afiyetle tüketebilirsiniz.

Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi

 

Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 6 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • Tuz

    Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayalım ve bir süre tuzlu suda bekletelim.
  • Ardından biberleri küp küp doğrayalım.
  • Biber ve patlıcanları derin yağda kızartıp havlu peçete serili servis tabağına alalım.
  • Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağın da kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domates ve sarımsağı kavuralım.
  • Kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile lezzetlendirip ocağı kapatalım.
  •  Soğuyan biber ve patlıcanların üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım.
  • Üzerine domates sosu ekleyip servis yapalım.Afiyet olsun.

Etli Sultan Kebabı Tarifi

 

Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 gram kuşbaşı et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Etli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Küçük küçük doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağı kapalı orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • En son bezelye ve tuz ekleyip, güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştiriyoruz.
  • Yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz ortası iki üç kat olacak şekilde. Daha sonra kasenin içi dolacak şekilde et yerleştiriyoruz üzerini yufkayla kapatıp ters çevirip tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için; tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz un ilave edip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra süt ilave edip, kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz kaynadıktan sonra kara biber, tuz ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yufkamızın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.