Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 adet salatalık
- 1 adet havuç
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 4-5 dal dereotu
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları ve havucu rendeleyip, suyunu sıkıp, sıvı yağı tavaya alıp, soteleyelim, soğumaya bırakalım.
- Salatalığı rendeleyip, suyunu sıkıp, kabakla karıştırıp, yoğurt ve nane, maydanoz, dereotu karıştırın.
- Servis tabağına isteğe bağlı ceviz salatalık ile süsleyip, üzerine zeytinyağı ve pul biber gezdirip, servis yapalım afiyet olsun
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı soya sosu (60 ml)
- 1 kase süzme yoğurt
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu soğan mezesi için öncelikle kırmızı kapya biberi küçük küçük doğrayalım.
- Kuru soğanları da julyen doğrayarak bir kenara alalım.
- Ardından havucun kabuğunu soyarak rendeleyelim.
- Tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine havuçları, kırmızı biberleri ve doğradığımız soğanları ilave edelim. Son olarak sarımsağı ekleyerek sebzelerimizi sotelemeye başlayalım.
- Biberler ve soğanlar diriliğini kaybedince kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Yeterince piştikten sonra üzerlerine soya sosunu gezdirelim. Bu tarifte soya sosu kullandığım için tekrar tuz eklemedim, soya sosu kullanmadan hazırlarsanız damak tadınıza göre tuz ilave edebilirsiniz.
- 1-2 dakika daha karıştırarak kavurduktan sonra sebzelerimizi ocaktan alabiliriz.
- Sebzelerimizi yoğurtla buluşturmadan önce biraz soğumaları gerekiyor. Bu yüzden daha hızlı soğumaları için bir tabağa aktaralım.
- Genişçe bir kaseye süzme yoğurdu alalım ve tel çırpıcı ile karıştırdıktan sonra üzerlerine soğuyan sebzelerimizi ilave edelim.
- Son olarak tüm malzemeyi nazikçe karıştıralım.
- Süzme yoğurtlu soğan mezemiz artık servise hazır. Afiyet olsun!
Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy kurusoğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlıkaşığı toz şeker
- 1 tatlıkaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz az su
- 2 yemek kaşığı narekşisi
- Baharatlar ( pul biber- karabiber- tatlı kırmızı toz biber – kimyon)
- Süzme yoğurt ( servis sırasında kullanmak için. mecburi değil)
Karamelize Soğan Salatası (Mezesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup görselde görüldüğü şekilde 4 e bölelim ve her katını ayıralım.
- Tavaya aldığımız soğanlarımızın üzerine zeytinyağı ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Soğanlar biraz yumuşadığında toz şekeri ekleyelim ve rengi değişene kadar karıştıralım.
- Rengi değişen soğanların üzerine suyu ekleyip tavanın kapağını kapatalım ve 3-4 dakika pişirip ocaktan alalım.
- Soğanları ayrı bir kaba geçirip üzerine nar ekşisi tuz ve baharatları ekleyelim karıştıralım.
- Bu şekilde tüketebileceğiniz gibi süzme yoğurt üzerine servisle tüketmenizi tavsiye ederim. Bu efsane tat vazgeçilmez tarifiniz olacak. Afiyet olsun :).
Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo patates
- 1 kase doğranmış kornişon turşusu
- 1 adet kırmızı soğan
Sosu için;
- 1 su bardağı kaynamış su (200 ml)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 ml)
- Yarım çay bardağı sirke (50 ml)
- Yarım çay bardağı kornişon turşunun suyu 50 ml
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 dolu yemek kaşığı sebze tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Patates Salatası (Alman Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabuklarıyla haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri kabuğunu soyup, ince ince yuvarlak şekilde dilimleyelim. Bu işlemleri sıcakken yapalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim. Kornişon turşuları doğrayıp, onlarda ekleyelim.
- Sos malzemelerini bir kasede birleştirelim ve karıştırıp patateslerin üzerine dökelim.
- Sos ve patatesler sıcak olduğundan tüm sosu içine çekecektir. Püf noktası ve salatanın lezzeti de burada🤌🏻 salata dinlendikçe sosunu güzelce içine çekecektir. Bekledikçe lezzeti kat kat artıyor. Maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyetle
Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 6 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- Tuz
Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayalım ve bir süre tuzlu suda bekletelim.
- Ardından biberleri küp küp doğrayalım.
- Biber ve patlıcanları derin yağda kızartıp havlu peçete serili servis tabağına alalım.
- Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağın da kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domates ve sarımsağı kavuralım.
- Kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile lezzetlendirip ocağı kapatalım.
- Soğuyan biber ve patlıcanların üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım.
- Üzerine domates sosu ekleyip servis yapalım.Afiyet olsun.
Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane büyük yumurta
- 100 gram pudra şekeri(yarım su bardağı)
- 250 gram fındık tozu( 2.5 su bardağı)(fındığı toz halinde çekip kullanabilirsiniz)
- 100 gram hindistan cevizi( 1 su bardağından biraz fazla)
- 50 gram un( 1çay bardağından 1 parmak eksik)
- 80 gram irmik(1 çay bardağı)
- 50 gram tereyağ veya margarin(1 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tane kabartma tozu
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Bir dilim limon
Üzeri için;
- Badem
Çok Lezzetli Fındık Pare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabının içerisine bütün kuru malzemeleri alalım ve karıştıralım.
- Üzerine kabartma tozunu da ilave edelim.
- Yumurta ve tereyağını ilave edip karıştıralım .
- Suyu da ilave ettikten sonra birkaç dakika yoğuralım.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım .
- Sıkma torbasının ucuna bir duy takıp hamuru koyalım ve sıkalım.
- Üzerlerin bir tane badem koyalım.
- Hazırladığımız tatlıları önceden ısıtılmış 170°’de 20 25 dakika arası pişirelim.
- Şerbeti için suyu ve şekeri ocağa koyup limonu da içine attıktan sonra kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım .
- Tatlımız fırından çıktıktan sonra tatlı sıcak şerbetimizde ılıktan biraz sıcak olacak şekilde tatlımızın üzerine döküp şerbeti çektikten sonra servis edelim.
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet tavuk incik
- 3 adet patates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet çarliston biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diș sarımsak
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 su bardağı su
Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukların derilerini sıyıralım ,biberleri yıkayıp temizleyip yarım parmak uzunluğunda üçe bölelim .
- Ardından kabukları soyulmuş yıkanmış patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyelim .
- Fırın kabına tavukları, sebzeleri ,yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyelim.
- Ayrı bir kapta sosumuzu yapalım ,1 su bardağı suyun içine, bir yemek kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim.
- Ardından baharatlarını ,tuzunu ekleyip karıştıralım .
- Sebzelerin üzerine gezdirelim.Elimizle karıştıralım.
- Üzerine yıkayıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt ile kapatalım.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim.
- İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım 5-10 dk üzeri açık pişirelim.
Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Alabildiği kadar sıcağa yakın su ( ben yarım su bardağı kullandım)
İçi için;
- 1 adet haşlanmış patates
- 2 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz karabiber pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Tereyağ veya margarin
Az Malzemeli Efsane Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabımıza unumuzu alıyoruz.
- Ortasını havuz gibi açıp içerisine tuz ve mayayı ekliyoruz.
- Üzerine azar azar suyumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavamıza yağımızı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı içerisine bırakıyoruz.
- Soğanlar öldükten sonra salçasını ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan harca çatalla ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
- Baharatlarınıda attığımız patatesleri kavuruyoruz.
- Mayalanan hamurdan bezeler yapıyoruz. ( bende 7 adet beze çıktı. ).
- Bezemizi alıp merdaneyle açtıktan sonra patates harcımızdan içerisine koyup yuvarlıyoruz.
- Daha sonra pasta tabağı boyutunda açıyoruz.
- Yapışmaz tavamızı ısıtıp bezeleri tek tek pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine yağımızı sürüyoruz. Ve velibahlarımız hazır. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek (250g)
- 1750 ml kaynar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı un
- 50-60g tereyağ
- Çay kaşığı ucuyla azıcık zerdeçal
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Serviste üzeri için;
- Tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Lokanta Usulü Salçasız Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce mercimeği bulanık suyu gidene kadar yıkayalım.
- Sonra düdüklü tencereye alıp üzerine bir kettle dolusu kaynar su döküyoruz.
- Düdüklüyü kapatıp havasını kapattıktan sonra 12-15 dk arası çok kısık ateşte pişiriyoruz. (mercimek düdüklünün hava deliğine kaçabilir harlı ateşte pişirmeyin).
- Mercimek pişerken yağını hazırlayalım tavaya zeytinyağ döküp unu içine ilave ediyoruz.
- Karıştırarak unun rengi hafif değişene kadar kavuruyoruz.
- Tereyağ ilave ediyoruz tereyağda eriyince zerdeçal ilave ediyoruz ve pişen mercimeğin üzerine döküyoruz.
- Tuzunu da katıp pürüzsüz olana kadar blenderden çekiyoruz.
- Üzerinin yağını tavaya alıp eriyince biberi ekliyoruz servis ederken tabaktaki çorbanın üzerine bi yemek kaşığı yağ gezdirilir afiyet olsun
Soğuk Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 24 adet baklavalık yufka
- 1 kase ceviz, fındık yada antep fıstığı
- 150 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
- 1 litre süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 200 ml sıvı kremaÜzeri için
- 2 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
Soğuk Sarma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını eritip üzerine çıkan köpükleri alıp sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Şerbeti için sütü ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Sonra soğuması için bir kenara alalım soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip karıştıralım.
- Sarmak için dört tane yufkayı alıp üzerini yağlıyoruz.
- Biraz ceviz serpelim sonra bir şiş yardımıyla sıkı sıkı saralım.
- Tepsiye alıp üzeri kurumaması için kapatalım. Saracak olduğumuz yufkaların üzerini de kapatmayı unutmayalım.❗️borcam tepsiye yaptığım için 6 tane rulo sardım siz fırın tepsisine yapacaksanız şerbeti 1 buçuk litre sütten şekeri de 4 su bardağı şekerden yapabilirsiniz.
- Sarma işlemi bittikten sonra kesmeye başlayalım ben uzun şekilde kestim ama siz kare olacak şekilde de kesebilirsiniz ben sonraki yaptığımı kare kestim o şekilde de güzel oldu.
- Sonra kalan yağı üzerine sürüp 170 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından aldıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti verelim.
- Sonra dinlenmeye bırakalım tatlı soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım en az 2 saat dinlensin.
- Servis edeceğimiz zaman tatlının üzerine pudra şekeri, kakao ve vanilya karışımı eleyelim. Soğuk sarma baklavamız hazır afiyetle tüketebilirsiniz.
Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 6 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı sarımsaklı süzme yoğurt
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- Tuz
Yemelere Doyum Olmayan Köpoğlu Mancası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayalım ve bir süre tuzlu suda bekletelim.
- Ardından biberleri küp küp doğrayalım.
- Biber ve patlıcanları derin yağda kızartıp havlu peçete serili servis tabağına alalım.
- Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağın da kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domates ve sarımsağı kavuralım.
- Kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ile lezzetlendirip ocağı kapatalım.
- Soğuyan biber ve patlıcanların üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ve tuz ekleyip karıştırarak servis tabağına alalım.
- Üzerine domates sosu ekleyip servis yapalım.Afiyet olsun.
Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 500 gram kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kara biber
- Tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip, ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz salça ve baharatları ekleyip, karıştırıyoruz.
- Küçük küçük doğramış olduğumuz sebzeleri ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağı kapalı orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- En son bezelye ve tuz ekleyip, güzelce karıştırıyoruz 2-3 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz yufkaları dörde bölüp küçük bir kaseye yerleştiriyoruz.
- Yufkanın uç kısımlarından kopartarak kasenin ortasına yerleştiriyoruz ortası iki üç kat olacak şekilde. Daha sonra kasenin içi dolacak şekilde et yerleştiriyoruz üzerini yufkayla kapatıp ters çevirip tepsimize yerleştiriyoruz.
- Beşamel sos için; tereyağ uygun bir tavaya alıyoruz un ilave edip, hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ilave edip, kaynayana kadar çırpa teli ile çırpıyoruz kaynadıktan sonra kara biber, tuz ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra yufkamızın üzerini kapatacak şekilde üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.