Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı su
- Karabiber, tuz, pul biber
Üzeri için
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı silme toz kırmızı biber
- 1 adet kesme şeker
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlayın ( hafif diri kalmalı)
- Tereyağını pilav tenceresine alın. Eriyince yıkadığınız pilavlık bulguru ekleyip kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Baharatları ekleyip tekrar karıştırın.
- Ardından haşladığınız yeşil mercimeği de ilave edip bir iki kez karıştırın.
- Üzerine 2 bardak sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Suyu çekince ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
- Üzeri için sıvı yağda piyazlık doğranmış kırmızı soğanı kavurun.
- Toz biber ve şekeri ekleyin.
- Kısık ateşte karamelize olana dek kavurun.
- Servis tabağına aldığınız pilavı üzerine karamelize soğan ilave edip sunabilirsiniz.Afiyet olsun
Kakaolu Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kakaolu Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı
- Kırmızı meyveler
Kakaolu Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tatlının muhallebisi için uygun bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alalım
- Ocağın altını orta ateşte açalım, sürekli karıştırarak muhallebiyi kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Muhallebi kaynadıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, yağ eriyene kadar karıştıralım, ardından tencereyi ocaktan alalım.
- Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini serperek yayalım.
- Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirelim, her yerine eşit dağılacak şekilde yayalım.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırarak bir kaç saat dinlendirelim.
- Uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi alalım, üzerine sütü ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
- İyice soğuyan muhallebinin üzerine hazırladığımız krem şantiyi aktaralım ve spatula yardımıyla yayalım.
- Hazır olan tatlıyı 16 eşit parçaya keselim, her dilimi kenarından tutarak rulo haline getirelim. Ruloları sardıktan sonra hindistan cevizinin üzerinde ileri geri yaparak iyice hindistan cevizine bulanmasını sağlayalım.
- Şekillendirdiğimiz sultan sarmalarını servis tabağına alalım, üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Çilekli Ve Çikolatalı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Çilek ve damla çikolata
Çilekli Ve Çikolatalı Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım, ardından süt ve sıvı yağ ekleyelim kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve düşük ayarda tekrar çırpalım.
- Daha sonra kalıplara pay edelim.
- Üzerlerine ufak olarak doğranmış çilekleri ve damla çikolataları serpiştirelim (Dilerseniz farklı meyvelerde kullanabilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Tavuk Stroganoff Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk lale
- 1 paket mantar
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı dolusu sarımsak sosu
- Tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk Stroganoff Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı yarım ay şeklinde ince ince doğruyoruz.
- Mantarlarımızı soyup saplarıyla beraber yarım ay şeklinde doğruyoruz.
- Tavuklarımızın derilerini alıyoruz ve jülyen şeklinde kesiyoruz.
- Wok tavamıza yağımızı döküp soğanlarımızı alıyoruz.
- Çok öldürmeden üzerine mantarlarımızı alıyoruz.
- Beraberce devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Mantarlar suyunu saldığında çekmen hemen bir tabağa alıyoruz.
- Tavamızda kalan mantarın suyuna tavuklarımızı ekliyoruz.
- Rengi dönene kadar devamlı karıştırıyoruz.
- Daha sonra tabağa aldığımız soğanlı mantar karışımını tavamıza tavukların üzerine geri boşaltıyoruz ve karıştıryoruz.
- Sarımsak sosunu ekliyoruz. Kremamızı ekliyoruz.
- Karıştırmadan üzerine sirkeyi ekliyoruz ve devamlı karıştırarak kremamızı yediriyoruz.
- Eğer devamlı karıştırmazsanız krema yağını bırakır.
- Tuzumuzu da ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra sıcak şekilde pilav eşliğinde servis ediyoruz. Çok lezzetli bir tariftir. Denemenizi tavsiye ederim. 🌸.
Afiyet olsun.
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 yada 3,5 su bardağı un (unun miktarı kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)
Şerbeti
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
İçi
- 1 kase iri kıyılmış ceviz
- Yarım çay kaşığı tarçın
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım,su şekeri iyice karıştırıp,orta ateşte kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kaynatıp limonu sıkıp 2 dk daha kaynatıyoruz. Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Ortalama 50 gram lik bezeler yapıyoruz her bezeyi elimizle petek şeklinde ki nihalede açıp ortasına ceviz koyarak oval şekil veriyoruz.
- Yağlı kağıt kullanmadan fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece de iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz yani fırından çıktıktan 2-3 dk sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
- Arada ters düz çevirecek şerbeti tamamen çekmesini sağlıyor.
Etli Enginar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet enginar
- 450 gram kuşbaşı et
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Zeytinyağı
- Tuz
Etli Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Enginarları ayıklayalım.
- Limonlu suda bekletelim.
- Kuşbaşı etleri kavuralım.
- Suyunu çekince yağını ekleyerek biraz daha kavuralım.
- Üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyelim.
- Biraz rengi döndükten sonra enginarları üzerlerine kapatarak 1 su bardağı su ekleyelim.
- Bir limonun suyunu sıkarak içinde nişastayı çözdürelim. B
- u karışımı da tencereye ilave edelim.
- Enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Suyunu çektikçe su ekleyebilirsiniz. Ben toplamda 3 bardak su ekledim.
- Enginar yaprakları pişince altını kapatalım. Dereotu ilavesiyle servis edelim.
Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağından biraz az un
- 150 gr beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Sıvı yağ (pişirmek için)
Peynirli Maydanozlu Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle beyaz peyniri çatalla küçük küçük ezelim.
- Ardından krep hamuru için unu karıştırma kabına alalım.
- Üzerine su ve sütü ilave ederek güzelce çırpalım.
- Karışımın üzerine yumurta ve tuzu ilave ederek tekrar çırpalım.
- Hazırladığımız hamurun üzerine ezdiğimiz beyaz peyniri ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yapışmaz krep tavasına çok az sıvı yağ ekleyelim ve fırçayla tüm ve yağlayalım.
- Hamurundan bir kepçe kadar alarak tavaya dökelim.
- Tavayı çevirerek hamurun tüm yüzeye yayılmasını sağlayalım.
- Pişirdiğimiz krepleri servis tabağına alalım, bütün hamur bitinceye kadar her seferinde tavayı çok az yağ ile yağlayarak pişirmeye devam edelim.
- Peynirli maydanozlu kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Kardelen Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un ( 200 ml )
Keki ıslatmak için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket sıvı krema (Diğer yarısı muhallebiye kullanılacak)Muhallebi için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından biraz eksik şeker
- 80 gram beyaz çikolata (Yarım paket de olur )
- Yarım paket sıvı kremaAra katı için;
- 1 kase doğranmış çilek
- 1 avuç damla çikolata veya çikolata parçaları
Kardelen Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şeker köpüklü açık bir renk alana kadar çırpılır. Sıvı yağ ve su eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya eklenip karışımı söndürülmeden karıştırılır. Yağlanmış ve unlanmış borcama dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 35 dk kadar pişirilir.
- Muhallebi un, nişasta, şeker tencereye alınıp, karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırılır. İlk önce toz malzemeleri karıştırmak topaklanmayı önleyecektir.
- Muhallebimizi pişirince üzerine vanilya ve beyaz çikolata eklenip, karıştırılır. Ilıyan muhallebiye yarım kutu krema eklenir ve mikser ile çırpılır.
- Süt sosu için; süt, krema ve şeker karıştırılıp hazırlanır. Pişen kekimiz soğuduktan sonra borcamdan çıkarılır ortadan ikiye kesilir. İlk katı borcama yerleştirilir.
- Hazırladığımız süt sosun yarısı ile ilk kat ıslatılır. Muhallebinin yarısı üzerine yayılır. Arasına doğranmış çilek parçaları ve damla çikolata eklenir. Diğer kat üzerine kapatılır.
- Kalan süt sos ile ikinci katımız da eşit şekilde ıslatılır ve kalan muhallebi üzerine yayılıp hindistan cevizi serpilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenen pastamız dilimlenip servis yapılır.
Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 500 gr (2.5 su bardağı un)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı fındık
- Yarım çay bardağından az süt
- Yarım çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tahinli Cevizli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve mayayı bir kapta çırpalım ve 10dk mayalanması için dinlendirelim.
- Dinlenmiş karışıma su ve sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.
- Tezgah üzerinde unu havuz yapalım ve etrafına tuzu yayalım.
- Daha sonra sıvı karışımı içine alarak kenarlara doğru havuzu genişleterek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve 5dk kadar tezgah üzerinde iyice yoğuralım .
- Daha sonra üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım.
- Bu arada iç harcını hazırlayalım tereyağını eritip sıvılar ile iyice karıştıralım.
- Fındık ve cevizi rondoda çekerek sıvı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Mayalanmış hamuru merdane yardımı ile tezgahta açalım ve iç harcı üzerine yayalım, daha sonra yuvarlayarak iki parmak kalınlığında keselim üzerine yumurta sarısı sürüp pipet ile ortadan bastıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve 180 derecede üzeri kızarana (20dk) kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 500 gram kuşbaşı
- 5 adet orta boy domates
- 4 adet orta boy kapya biber
- 1 baş büyükçe sarımsak
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Bardak ölçüsü 200 ml
Yemelere Doyulmayan Siverek Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates ve biberi ince ince keselim
- Sarımsağı soyup ince keselim kuşbaşı eti küçük küçük keselim .
- Yemeğimizi yapacağımız tepsiye kıyma kuşbaşı et, domates, biber ,sarımsak ,salça ,sıvı yağ, baharatlar hepsini koyalım çok güzel yoğuralım.
- Tepsimize güzel bir şekilde yayalım.
- Üzerine yarım su bardağı su gezdirelim tereyağı küp küp üzerine koyalım.
- Tepsimizi yağlı kağıtla kapatalım.
- Üzerine de folyoyla güzelce kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirelim tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Muhteşem Kabak Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yeşil kabak
- 2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- Bir tutam dereotu
- Tuz, pul biber, karabiber, nane
Muhteşem Kabak Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
- Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin.
- Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, kaynamasını sağlayın.
- Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin.
- Çorbanızın kıvamı kullandığınız kabakların büyüklüğüne göre değişebilir.
- Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. Birde çorbanızı pişirirken, dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
- Arzuya göre üzerine tereyağı kızdırıp servis edin.