Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 su bardağı un (250 ml bardakla )
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) paket sıvı krema
- 1/2 (yarım) paket beyaz çikolata
Vişneli sosu için
- 2 su bardağı vişne ( tercihen çekirdekleri çıkarılmış )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay kaşığı tereyağ
Ev Yapımı Vişne Jöleli Pamuk Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pandispanyası için yumurtalar, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar 5-6 dk mikserle çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip spatulayla veya mikserin düşük devrinde çırpın.
- Pişirme kağıdı serili büyük dikdörtgen borcama harcı aktarın.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar kontrollü pişirin. (30-35 dk) kürdan testi yaparak fırını kapatın. Soğuduğunda keki borcama ters çevirin.
- Kreması için süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını bir tencereye alın.
- Karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Fokurdamaya başlayınca altını kapatın.
- Ocaktan alıp vanilin, krema ve beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın. Ara ara karıştırın ki üstü kaymak tutmasın. Kekin üzerine aktarın. Spatulayla düzeltin.
- Vişneli sos için vişneleri uygun bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyip 5 dk pişirin.
- Vişneler sularını bıraktıkları için su miktarını çok eklemedim.
- Nişastayı suyla karıştırıp üzerine aktarın ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında kısık ateşte 1-2 dk pişirin.
- Kapatıp tereyağını ekleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kremanın üzerine eşit şekilde gezdirin ve buzdolabında 2-3 saat soğutun. Soğuk soğuk servis yapın. Afiyet olsun
Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay barsağı ılık su
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4,5 su bardağı un
Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, su, maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Üzerine 2/3 su bardağı un ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Tuzu ekliyoruz. Ve geriye kalan unumuzu da yavaş yavaş ekleyip ele çok hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Üzeri streç film ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere alıp, elimiz ile çay tabağı büyüklüğünde hafif bastırarak açıp, unlanmış biz bez üzerine yerleştirip, üzeri kapalı bir şekilde 10-15 dakika mayalandırıyoruz.
- Lahmacun makinasında veya tavada arkalı önlü pişirip tereyağ ile yağlıyoruz.
Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz hindistan cevizi
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- Fındık
Haşhaşlı Hürrem Tatlısı (Sultan Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım. Soğuması için şerbeti bir kenara alalım.
- Hamuru için yoğurma kabına margarini, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
- Hazırladığımız tatlıları önce süte batıralım ardından her tarafını mavi haşhaşa bulayalım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlılarımızı yerleştirelim, orta kısımlarına fındık batıralım.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
- Şerbetini tamamen çektikten sonra haşhaşlı sultan tatlılarımız servise hazır.
- Bir gece buzdolabında beklemesini tavsiye ederim 😋 Afiyet olsun,
Mini Cheesecakeler Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 100 gram petibör bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)
Kreması için:
- 2 adet yumurta
- 80 gram şeker (Yarım çay bardağı)
- 1 paket vanilya
- 500 gram quark (Süzme yoğurt yada labne de olur)
- 10 gram un (1 kaşık un)
- 100 ml krema
- 1 adet limon kabuğu rendesi (isterseniz eklemeyebilirsiniz)
Süslemek için:
- Çilek
Mini Cheesecakeler Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kapta rondodan geçirilmiş bisküvi ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
- Daha sonra muffin kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırın.
- Üzerlerine çay bardağının tabanı ile bastırıp kremasını hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
- Yumurta,vanilya ve şekeri 2-3 dk çırpın.
- Ardından quarkı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak unu, kremayı ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
- Beklettiğimiz bisküvilerin üzerine eşit şekilde paylaştırın.
- Fırını 180 derecede ısıtın. Cheescakeleri fırına koymadan önce dereceyi 120 ye düşürün ve fırına koyun. (en alttan ikinci sıraya). Yaklaşık 60 dk pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı geçtiğinde biraz buzdolabında bekletin.
- Üzeri için 5-6 çileği blendırdan geçirin.
- Cheescakelerin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın ve dilediğiniz meyve veya çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun
Baklava Daha Kolayı Yok Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket baklavalık yufka
- 2 su bardağına yakın ceviz,fındık,fıstık (nasıl yapmak istediğinize bağlı)
- 300 gram tereyağı
- 3 ,5 su bardağı su
- 3 ,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Baklava Daha Kolayı Yok Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 buçuk su bardağı su,3 buçuk su bardağı şeker ve yarım limon suyunu tencereye alıp 15 dakika kaynatıp kapatıyoruz (merak etmeyin bu kaynama yeterli. Tereyağını çok kullandığımız ve fırından alır almaz sıcakken şerbeti döktüğümüz için tereyağı da şerbeti sıkıp pişiriyor).
- Tepsinin altına tereyağı sürmeden yufkaları tepsiye serin.
- Yufkaları tepsiye sermenin iki kolay yolunu söyleyeceğim ilki: tepsiyi yağlamadan bir paket yufkayı tepsinin altına koyun.
- Tepsinin kenarı ile hizalayın fazlasını kesin ve tepsiye yerleştirin bana böyle tavsiye edilmişti. Ben ilk defa bu yöntemi denedim hiç pratik gelmedi😂
- İkincisi: ben yufkayı poşetten çıkarmadan tepsinin üzerine koyuyor hizalıyor ve makasla kesiyorum. Çok kolay oluyor. Bu yöntemle bazen bayat olduğu için parçalanan yufka yapraklarının daha da çok parçalanmasını önlemiş oluyorsunuz. Çünkü kesmek için açtıkça yufkalar parçalanıyor maalesef😔 ).
- Üzerine ceviz vs ne ile yapacaksanız onu dökün.
- İkinci paket yufkayı da tepsi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yerleştirin.
- Baklavayı istediğiniz gibi dilimleyin😊tereyağını eritip süzgeçten geçirin ki içindeki ayran siyah siyah benekler oluşturmasın. Ben tereyağım az olduğu için az eklemiştim.
- Sonra dayanamayıp çok az daha eritip ekledim.
- İlk eklediğimi süzgeçten geçirdim ikincisini geçirmedim sonuç fotoğrafta gördüğünüz siyah siyah noktacıklar olarak bana geri döndü😂Önemli ipucu:yufkaların arasına tereyağı sürmediğimiz için keserken bıçağın yapışma derdi olmuyor😊.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarır çıkarmaz soğuğa yakın ılık şerbeti döküyoruz.Video için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz 💐Afiyet olsun.İy
Cevizpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 çay bardağı un(125 ml bardak)
Üzerine
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayıp soğutun. Şerbet kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
- Hamuru için önce un hariç diğer malzemeleri karıştırın unu kontrollü ekleyin yumuşak ele yapılmayan bir kıvam oluyor hamuru şekillendirin hafif yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yarım cevizleri süte batırıp hafif bastırarak koyun.
- Önceden ısınmış 180 derece alt üst ayar fırında 30 dakika pişirin (üzerleri kızarana kadar).
- İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün üzerini kapatın iki saat bekletin afiyet olsun.
Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağ ( oda ısısında yumuşamış)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1-2 damla limon suyu
- 1 fiske tuz
- 4-5 su bardağı un
Açmak için;
İçi için;
- Ceviz içi veya antep fıstığı
Üzeri için;
- 250 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımızın içerisine yumuşamış tereyağ, yumurta, süt, su,sıvı yağ, sirke, limon suyu ve tuzu katıp yoğuralım azar azar unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 8 adet pazı yapalım.
- Nişastaya bulayıp bir tepsiye yerleştirelim üzerini poşet veya streçle kapatalım hava almasın bu şekilde 1 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenen pazıları teker teker nişasta ile açabildiğimiz kadar büyük açalım.
- Yufkayı oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıp büzdürelim.
- Sonra dikkatli bir şekilde açalım orta kısma doğru yufkayı büzdürelim.
- Uçlarını iki kenarın da kesip ortaya serelim.
- Üzerine 2 parmak arkalıklarla ceviz içi koyalım.
- Önce bir kenarı daha sonra diğer kenarı üzerine örtelim.
- Sonra boşluk kısımlardan parmağımızla sıkıştıralım.
- Aralardan kesip ters çevirelim kenarlarını tekrar sıkıp tepsiye dizelim.
- Bütün pazıları bu şekilde açıp şekil vererek bitirelim.
- Üzerine tereyağı ocakta eritip kızdıralım üzerinin köpüğünü alalım sıvı yağıda ekleyip baklavanın üzerine dökelim. 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlının şerbeti;Tencereye şekeri ve suyu koyalım çırpıcıyla karıştıralım şeker eriyince içine limon suyu damlatıp ocağa koyalım.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşte 15- 20 dk kaynatalım.
- Baklava sıcak olursa şerbeti soğuk, baklava soğuk olursa şerbeti sıcağa yakın ılık dökelim.Afiyet olsun.
Şam Dürümü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı irmik
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su (500 ml)
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Şam Dürümü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve 3-4 dakika daha kaynatalım. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını alarak yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Hafifçe unladığımız tezgaha hamuru alalım ve şöyle bir toparlayalım. Ardından hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
- Parçalardan birini tekrar toparladıktan sonra avucumuzda ileri geri hareket ettirerek uzun bir rulo haline getirelim.
- Diğer parçalara da aynı işlemleri uygulayarak rulo haline getirelim. Rulolarımızın hepsinin aynı kalınlıkta ve aynı boyda olmasına dikkat edelim.
- Hepsini birden önce ortadan ikiye sonra birbirine eşit 6 parça olacak şekilde dilimleyelim.
- Tatlılarımızın her birini fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim. bu ölçülerle 24 adet Şam dürümü elde edebilirsiniz.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
Tatlımız artık fırına girmeye hazır. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. - Sürenin sonunda güzelce kızaran Şam dürümlerini fırından alalım.
- Şerbetlemek için uygun bir kaba yerleştirelim.
- Soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkan tatlımızın üzerine gezdirelim. Bu şekilde şerbetini iyice çekinceye kadar tatlımızı dinlendirelim.
Dilerseniz arada tatlıları ters çevirerek her tarafının şerbeti güzelce çekmesini sağlayabilirsiniz. - Birkaç saat şerbet içerisinde dinlendikten sonra Şam dürümü tatlımız artık servise hazır.
Üzerine isteğe bağlı olarak toz fıstık serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Muzlu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema (100 ml)
- Muz
Üzeri için;
- Yarım paket krema (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Muzlu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak karıştıralım.
- Ocağı açalım ve koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz göz göz olduktan sonra ocaktan alalım, üzerine krema ve vanilya ilave ederek çırpalım. Ardından soğumaya bırakalım.
- Muhallebimiz yeterince soğuduktan sonra servis edeceğimiz kaba yarısını boşaltalım, üzerini spatula ile düzeltelim.
- Muzlarımızı dilimleyelim ve muhallebimizin üzerine batıralım.
- Kalan muhallebiyi de muzların üzerine boşaltalım ve üzerini düzeltelim. Tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve dinlendirelim.
- Üzerinin kreması için krema ve pudra şekerini güzelce çırpalım.
- Tatlımızı dolaptan alalım ve hazırladığımız kremayı üzerine dökerek düzeltelim.
- Tatlımızı süslemek için üzerine muz dilimleri batıralım. Aralarına bisküvi parçaları serpiştirelim. Siz bu aşamada dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
- Muzlu muhallebimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Nefis Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 -4 adet kalın patlıcan
- 2 adet soğan
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Nefis Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak geniş büyük bir tavaya zeytin yağını alalım fotodaki gibi büyük halka şeklinde doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Daha sonra kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri ekleyelim baharatları da ilave edip kapağını kapatalım.
- Sarımsakları küçük küçük doğrayalım ilave edelim. Orta ateşte domateslerin sulanmasını bekleyelim.
- Daha sonra salçaları ekleyelim ve kavuralım. Büyük büyük doğradığımız patlıcanları ekleyelim biraz karıştıralım, kavuralım.
- 2-3 dakika daha sonra suyu ilave edelim ve kapağını kapatıp, orta ateşte pişirelim.