21 Temmuz 2022 Perşembe

Pişmeyen 10 Dakika Hafif Yaz Pastası Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • 500 gram çilek

Islatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Kreması;

  • 2 poşet toz kremşanti
  • 400 ml süt (2 su bardağı süt)
  • 200 gram labne peynir

Üzeri için;

  • Kakao tozu
  • Yeteri kadar çilek

     Nasıl Yapılır?

  • Kreması için; kremşantiyi ve sütü mikser ile çırpalım.
  • Labne peynirini kremşanti ye ekleyip mikser ile devam çırpalım.
  • Çilekleri küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Islatmak için kedidilerini süte batırıp ister borcam ister pasta kalıbınıza dizin ben pasta kalıbıma dizdim.
  • İlk katı dizdikten sonra kremanın bir kısmını üzerine dökün ve düzleyin.
  • Daha sonra doğranmış çileklerin kremanın üzerine dökelim.
  • Tekrardan kedidillerini süte batırıp çileklerin üzerine sıralayın.
  • Geriye kalan kremayı da döküp düzleyin.
  • En az 4-5 saat buzdolabında bekletin.Hatta vaktiniz varsa bir gün bekletin.
  • Pastamız soğuduktan sonra üzerine kakao ile serpiştirip ve çileklerle süsleyebilirsiniz

Kahvaltılık Krep Börek Tarifi

 

Malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

️️️İç malzemeleri için:

  • 1 paket marmara dilim sucuk
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Biraz tuz,pul biber ve kekik
  • Yeterince kaşar

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir kaba yumurta alınır.
  • Tel çırpısıyla güzelce çırpılır.
  • Daha sonra sıvı yağ, süt ve tuz eklenir ve tekrar çırpılır.
  • En son un eklenir güzel pürüzsüz bir karışım elde edilir.
  • İç malzemeleri hazırlayıp önce biberleri sonra sucuğu ekleyip az soteleyin ve kenara alın.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağa alın ve ısıtın ben yağ eklemedim ama yapışır diye düşünüyorsanız 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ̆ ekleyebilirsiniz her hamuru döktünüzde.
  • Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün tavayı çevirerek,heryerini eşit kaplayacak şekilde yayın.
  • Hamurun her iki tarafı pişirin.
  • Hazırladığımız kreplerin ortasına kaşar ve iç harçtan koyarak katlayalım.
  • Diğer kreplerimizi de aynı şekilde hazırlayalım. Ben 6 adet krep elde ettim.
  • Tavayı hafifçe yağlayın.
  • Ardından kızan tavaya katladığımız börekleri alalım ve iki tarafını da kızartalım.
  • Kızaran krep börekler servise hazır. Sıcak sıcak servis edin 

20 Temmuz 2022 Çarşamba

Mükemmel Hünkar Beğendi Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-1,5 su bardağı sıcak su (Kontrollü)
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendi için;

  • 5 adet patlıcan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı süt
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Önce etlerimizi kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz.
  • Sonra tenceremize etimizi alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz (Eğer etlerinizi tam pişmiş yumuşak olarak seviyorsanız etlerinizi önce haşlayın sonra tencerede tekrar pişirin).
  • Etler piştikten sonra küp küp doğradığımız soğanları ilave edip 1-2 tur karıştırdıktan sonra biberleri ilave edip birazda onunla beraber karıştırıyoruz.
  • Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleride ilave edip, salçasını tuzunu ve karabiberinide ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sonra suyunuda ilave edip suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Etimiz pişerken patlıcanlarımızı közlüyoruz isterseniz ocakta isterseniz biraz yağlayıp fırında közleyebilirsiniz.
  • Patlıcanlarımızıda közledikten sonra ezerek doğruyoruz çok küçük ince ince olacak şekilde.
  • Sonra tenceremize tereyağımızı alıp erittikten sonra ununu ilave edip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra patlıcanları ve tuzunuda ilave edip eze eze karıştırıyoruz.
  • Sütünüde yavaş yavaş ilave edip karıştırarak beğendimizide hazır ediyoruz.
  • Etler pişince alta beğendi üstünede etten koyup, servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Not: Enfess bir lezzet denemenizi tavsiye ederim.

Nohut Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 adet közlenmiş kapya biberi
  • 8-10 tane kornişon turşu (Benim turşularım küçüktü)
  • Mısır (Arzuya göre )
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Yarım limon
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Haşlamış olduğumuz nohutları bir kaseye alalım.
  • Üzerine közlenmiş kapya biber, kornişon turşu, mısır, taze soğan, maydanoz, dereotunu ilave edelim.
  • Hazırladığımız salata sosunu salatanın üzerine ekleyip, karıştırıp, servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Yoğurtlu Patates Mezesi Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 tane patlıcan
  • 2 yeşil biber
  • 2 büyük patates
  • 1 kase yoğurt susuz
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım demek maydanoz
  • 6 yaprak taze nane

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve biberi közlüyoruz ben tost makinasında yaptım ocak üstünde patateslerimizi soyup, 2 ye bölelim az tuz atalım su ilave edelim haşlayalım.
  • Maydanoz ve naneyi yıkayıp ufak ufak doğrayalım, közlenen patlıcanları biberleri soyalım ince ince doğrayalım çatalla ezelim patatesleri rendeleyelim ve tüm malzemeyi tasa ilave edelim.
  • Üzerine yoğurt dökelim ve karıştıralım. Soğuk soğuk afiyetle yiyelim ben unuttum ama birazda mayonez ilave ede bilirsiniz arzuya göre.

Browni Tarifi

 



 Malzemeler

  • 3 büyük yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı beyaz toz şeker
  • 300-320 gram bitter çikolata (%60-65 kakao oranında)
  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından biraz az beyaz un
  • 1 paket vanilya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığına yakın tuz

Süslemek için;

  • Çilek
  • Vişne
  • Nane
  • Krema

    Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta yumurtaları ve şekeri, köpürene kadar mikser ile çırpın. Şekerin tamamen eridiğinden emin olun.
  • Bu esnada ayrı bir kapta küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı benmari usulü ya da mikrodalgada 20 sn tutarak eritin.
  • Çikolatalar eriyince içerisine tereyağını ekleyip, spatula yardımıyla karıştırın, çikolata ve eriyen yağın tamamen karıştığından emin olun (Yağı ayrı bir kapta ısıyla eritmenizi tavsiye etmem, aksi takdirde çikolata hemen ılıklaşmaz ve birazdan ekleyeceğimiz yumurta karışımını kesebilir)
  • Çikolata karışımını, yumurta karışımına ekleyip mikser yardımıyla karıştırın (Mikser düşük ayarda kullanılmalı).
  • Elde ettiğiniz karışıma un, kakao, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin (Elek kullanmazsanız sonradan eklediğiniz malzemeler tutacak ve topaklanacaktır)
  • Tüm malzemeleri spatula yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Bu işlem esnasında mikser kullanmayın ve unun tüm beyazlığı gidene kadar sürdürün.
  • 20-25 cm’lik pişirme kabınızın tabanını yağlayarak pişirme kağıdını yapıştırın ve karışımı üzerine dökün.
  • Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına brownie karışımınızı ekleyin ve 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Eğer fırınınız hızlı pişiriyorsa ilk denemenizde 25 dakikadan önce kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • Süreyi uzattıkça brownienizin ıslaklığı gidecektir, seveceğiniz kıvama kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. Ben 25 dakika pişirdiğimde içi ıslak ve nemli oluyor.
  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra 30-40 dk dinlendirip, dilimlerseniz daha güzel sonuçlar elde edersiniz.
  • Üzerini krema ve meyvelerle dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun


Hazır Yufkadan Kremalı Sosuyla Patatesli Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket yemeklik krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Klasik çay bardağı)
  • Börekleri yaptıktan sonra bulamak için;

    • 1 su bardağı su (200 ml)
    • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

    Üstüne sürmek için;

    • 1 adet yumurta
    • Susam
    • Çörek otu

    İçi için;

    • 1 kg patates
    • 2 adet soğan
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
    • Tuz
    • Kırmızı toz biber

      Nasıl Yapılır?

    • Önce içi için patateslerimizin kabuğunu soyup tuzlu suda haşlayalım. Pişen patateslerimizi pürüzsüz bir şekilde sıcakken ezelim.
    • Tencereye küp küp doğranmış soğanlarımızı ve yağı koyup tuzunu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ocağı kapattıktan sonra kavrulan soğanlara kırmızı toz biber ekleyip karıştırılalım. Püre haline getirilmiş patateslerin üzerine döküp karıştıralım.
    • Soğuması için biraz bekleyelim.
    • Derince bir kaseye maden suyunu,kremayı,sıvı yağı koyup iyice karıştıralım.
    • Birtane yufkamızın üzerine bir kepçe sos dökelim. Fırçayla her tarafına sürelim. Daha sonra ikinci yufkayı da sosladığımız yufkanın üstüne koyup onuda bir kepçe sos döküp fırça yardımı ile her tarafına sürelim.
    • Önce üçgen şeklinde dört parçaya keselim. Daha sonra bir dört parçaya daha keselim. Kenarlarına patatesli harcımızdan koyup sigara böreği gibi saralım.
    • Sosunu emmesi için tepsiye dizelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde yaptıktan sonra 10 dk kadar bekletelim.
    • Bu arada börekleri bulamak için sosunu da hazırlayalım. Derince bir kabın içine sıvı yağ ve suyu koyalım. Tepsimizi tereyağı ile yağlayalım
    • . Börekleri bu sosa bandırıp yağladığımız tepsiye dizelim. İsterseniz 2 tepsi olarak hazırlayabilirsiniz. Ben enerji tasarrufu için tek tepsilik hazırladım.
    • Üstüne yumurta sarısı sürüp susam çörek otu seepiştirelim. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
    • Soğuduktan sonra ayranla veya çayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
    • Not: İstediğiniz herhangi bir içlede yapabilirsiniz

Ketojenik Ispanaklı Tart Tarifi

 

Malzemeler

Alt taban için;

  • 6 yemek kaşığı badem unu
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı kenevir tohumu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • Bebek ıspanak
  • Lor peyniri
  • Mozeralla peyniri
  • Baharat (Tuz ve sumak)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, alt tabanı hazırlıyoruz ve tüm malzemeleri bir kaba koyup, bir güzel karıştırıyoruz. Sonra tart kabına koyup, el yardımı ile bir güzel kaba yayıyoruz.
  • 200 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz (Üzeri için hazırlanmış olan tart hamurundan az birşey ayırıyoruz)
  • Fırında alt taban pisine kadar üst harcını hazırlıyoruz (Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz)
  • Sonra fırından çıkarttığımız tart hamurun üzerine döküp, kenara üstünü süslemek için ayırdığımız tart hamurunu koyun.
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Biberli Lor Kavurma (İster Kahvaltıya İster Meze Olarak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram lor peyniri
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kekik pulbiber tuz
  • 3.4 yemek kaşığı zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Önce biberleri doğrayalım 3. 4 yemek kaşığı zeytiyağda soteleyelim tercihen sıvı yağda kullanabiliriz.
  • Daha sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edelim bir süre hepsini kavuralım.
  • İçine lor peynirini baharatlarını ilave ederek hepsini kısa süreli bir süre daha kavuralım. Nefis oluyor. Afiyetle.
  • Not: isterseniz bu şekilde kavun, karpuz yanına meze olarakta hazırlayabiliriz.

Taze Fasulye Yemeği (Düdüklüde) Tarifi

 



Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Zevkinize göre baharat

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan küp küp doğranır ve kavrulur, ardından biber kavrulur, domates ve sarımsakta eklenip kavrulduktan sonra salça eklenir. Son olarak yeşil fasulye eklenip, birazda o kavrulur.
  • Daha sonra üzerini geçmeyecek şekilde su eklenir ve düdüklünün kapağı kapatılır.
  • Fısırdadıktan sonra ocağın altı kısılır ve fasulyenin tazeliğini bağlı olarak 15-20 dakika yeterli olacaktır.

Karamelli Yer Fıstıklı Kek Tarifi

 

Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 150 gram tereyağ ya da margarin
  • 220 gram çikolata (1 paket)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao

Karamelli sos için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 75 gram tereyağ ya da margarin
  • 1 su bardağı yer fıstığı

Arzuya göre süslemek için;

  • Çikolatalı sos

    Nasıl Yapılır?

  • Kek için; öncelikle benmari usulü çikolata eritilir ve tereyağ ile karıştırılarak soğumaya bırakılır. Ardından yumurta beyazları ile şeker köpürene dek çırpılır.
  • Daha sonra sarısı eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Soğuyan çikolatalı sos ve diğer malzemelerde eklenerek çırpılır.
  • Hamur hazır olduğunda yağlanmış kalıba dökülerek 180 derece fırında pişirilir.
  • Karamelli sos için; şeker kısık ateşte tavada eritilir. Daha sonra krema ve yağ eklenerek çırpıcı yardımıyla kıvam alması sağlanır. Homojen bir karışım olunca ateşten alınarak fıstıklar eklenir.
  • Pişen kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır, üzerine karamelli yer fıstıklı sos dökülür. Arzuya göre hazır çikolata sos ile de son bir dokunuş yapılabilir.
  • Not: Kullanılan şeker oranları az olduğu için yoğun bir tat hissetmiyorsunuz. Afiyet olsun.