Malzemeler
- 1 paket kedidili
- 500 gram çilek
Islatmak için;
- 2 su bardağı süt
Kreması;
- 2 poşet toz kremşanti
- 400 ml süt (2 su bardağı süt)
- 200 gram labne peynir
Üzeri için;
- Kakao tozu
- Yeteri kadar çilek
Nasıl Yapılır?
- Kreması için; kremşantiyi ve sütü mikser ile çırpalım.
- Labne peynirini kremşanti ye ekleyip mikser ile devam çırpalım.
- Çilekleri küçük küpler halinde doğrayalım.
- Islatmak için kedidilerini süte batırıp ister borcam ister pasta kalıbınıza dizin ben pasta kalıbıma dizdim.
- İlk katı dizdikten sonra kremanın bir kısmını üzerine dökün ve düzleyin.
- Daha sonra doğranmış çileklerin kremanın üzerine dökelim.
- Tekrardan kedidillerini süte batırıp çileklerin üzerine sıralayın.
- Geriye kalan kremayı da döküp düzleyin.
- En az 4-5 saat buzdolabında bekletin.Hatta vaktiniz varsa bir gün bekletin.
- Pastamız soğuduktan sonra üzerine kakao ile serpiştirip ve çileklerle süsleyebilirsiniz