Malzemeler
- 1 adet haşlanmış tavuk budu
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı ucuyla tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucuyla pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
- Tuz
- Üzeri için ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Tavuk budu haşlanır ve tiftiklenir.
- Uygun bir tencereye yağlar eritilir yemeklik doğranmış soğan 2 dk kavurulur.
- Daha sonra un eklenir ve kokusu çıkana dek kavrulmaya devam edilir.
- Salça eklenir az daha kavrulur. Yıkanmış suyu süzülmüş mercimek de eklendikten sonra biraz daha kavrulur ve üzerine tavuk suyu dökülür.
- Bı şekilde mercimek yumuşayana kadar kaynamaya bırakılır.
- Yumuşayan mercimekler blenderden pürüzsüz olana dek çekilir.
- Daha sonra tel şehriye, didilmiş tavuk ve küçük küçük doğranmış domates eklenir.
- Şehriye ve domates yumuşayana kadar pişirilmeye devam edilir.
- Eğer kıvamı koyu geldiyse sıcak su ilavesi yapılabilir.
- Son olarak damak tadınıza göre tuz ve baharatları ekleyip 2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin.