21 Temmuz 2022 Perşembe

Kol Böreği Tadında Gül Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 3 patates
  • 2 soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yap
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yufkalarımızı üçgen şeklinde kesiyoruz daha sonra patatesleri ve soğanları rendeliyorum.
  • Üzerine sıvı yağ ile baharatları ekliyoruz üçgen şeklinde kestiğimiz yufkalardan alıp üzerini yağlıyoruz.
  • Daha sonra iç harcını ekiyoruz ve sarıyoruz. Daha sonra yuvarlayıp, fırın tepsisine koyup, üzerine yumurta yağ ve sütü karıştırıp, üzerine sürüyoruz.
  • 180 derece 30 dk pişiriyoruz

Fırınsız En Kolay Cheesecake (5 Dakikada Dolapta Hazır) Tarifi

 





Malzemeler

  • 400 gram sıvı krema
  • 600 gram labne
  • 200 gram beyaz çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Bisküviler rondoda çekilip toz haline getirilir. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip güzelce karıştırılır. Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip kapatılır.
  • Hazırlanan bisküvili karışım kalıba boşaltılır üzeri bardak yardımıyla bastırılarak sıkıştırılır. Kreması için uygun bir kaba labne ve pudra şekeri alınıp çırpılır.
  • Üzerine benmaride eritilmiş beyaz çikolata eklenir. Son olarak sıvı krema ayrı bir kapta 3-4 dk çırpılarak köpürtülür. Ve diğer krema karışımına ilave edilerek karıştırılır.
  • Hazırlanan krema kalıba bisküvilerin üzerine boşaltılıp üzeri güzelce düzlenir. Buzdolabında 3-4 saat veya 1 gece dinlendirilir.
  • Süre sonunda iyice kıvam alan cheesecake imiz servise hazır. Ben orta kısmını hazır beyaz çikolata sos ile süsledim. Sizde dilediğiniz sosla bitirebilirsiniz. Deneyecek olanların şimdiden ellerine sağlık, afiyetle😇❤️.
  • Not: Malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz küçük kalıp için. ben büyük boy kelepçeli kalıp kullandım️️

Yumuşacık Pratik Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 10 su bardağı un
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısını ayıralım)
  • 1 yemek kaşığı tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Yaş maya, toz şeker ve sütü yoğurma kabına alalım. Ardından sıvı yağı, tuzumuzu ve bir tüm yumurta bir yumurta beyazını kabımıza alıp, iyice çırpalım.
  • Ardından yavaş yavaş unu ekleyelim ve çok sert olmayacak şekilde bir kıvama geldiğinde istediğimiz şekilleri verelim. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpelim.
  • 180 derecede 15 dakika üstü kızarana kadar pişirelim. Güzel yumuşak mayalı poğaça tarifimiz hazır 

Fındık Kremalı Ganajlı Muhallebi Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı fındık kremasıYarım paket krema
  • 1 paket vanilya
  • Arasına;

    • Bebe bisküvisi

    Ganaj için;

    • Yarım paket krema
    • 80 gram beyaz çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Muhallebi için; şeker, nişasta un ve yumurta sarısını süte ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp, ilk sıcaklığı geçince fındık kreması ve kremayı ekleyip güzelce çırpıyoruz. En son vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
    • Uygun cuplara biraz muhallebi koyup arasına bebe bisküvisi diziyoruz.
    • Tekrar muhallebi koyup hepsine aynı şekilde paylaştırıyoruz.
    • Ganaj için; kalan kremayı ocağa alıp biraz ısıtıp içine beyaz çikolata ekleyip, sos kıvamına getiriyoruz. Tatlılarımızın üzerine eşit şekilde paylaştırıp dilediğiniz gibi süsleyip soğuyunca servis edebilirsiniz.

Mercimekli Haşhaşlı Bükme Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet haşlanmış patates
  • 1 yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kapak sirke
  • 1 su bardağı su
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıvı yağ

Sürmek için;

  • 250 gram haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ

     Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patates ezilir, maya ve su ile karıştırıp sirke ilave edilir. Tuzu ve unuda ekleyip hamur yoğrulur ve sarılıp bir saat dinlendirilir.
  • Soğan yemeklik doğranıp, sıvı yağ ile kavrulur. Mercimek eklenip salçası, tuzu, baharatı katılır, kısık ateşte pişirilir.
  • Haşhaş sıvı yağ ile karıştırıp bekletilir.
  • Bir saat mayalanan hamurumuzu tezgaha alınıp 5-6 bezeye ayrılır. Un yardımıyla bezeler büyütülür.
  • Bezeler servis tabağından biraz büyükçe açılır. Haşhaşlı karışımdan 2-3 yemek kaşığı sürüp, rulo şeklinde getirin. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayın.
  • Şimdi bu ruloları 4 e bölün. Elimizle her parçayı yayıp ortasına 1 yemek kaşığı mercimekli harçtan koyup sarılır ve tepsiye yerleştirin. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor. Artan haşhaş hamurların üstüne sürülüp fırına verilir.180 derecede pişirilir.

Lokanta Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1,5 kilo patlıcan
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük domates
  • 7 tane ince yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak kadar sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Patlıcanları kızartmak için; sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup kalınlığına göre ikiye üçe böler,parmak şeklinde hazırlarız.
  • Hazırladığımız patlıcanları tuzlu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra kızgın yağda kızartırız.
  • Bir tepsiye alırız, düzenli bir şekilde tepsiye dizeriz.
  • Üzerine patlıcanların acısını alması için bir yemek kaşığı şeker serpiştiririz.
  • Patlıcanların peşinden aynı şekilde doğradığımız biberleri de kızartmadan yağın içinde 2 döndürüp alırız.Biberleri en üstte kullanacağız.
  • Diğer tarafta pişirdiğimiz kuşbaşı etlerin içine ince kıyılmış soğanları ilave edip kavururuz.
  • İçine salçayı ve baharatları tuzu ilave ettikten sonra 2 bardak sıcak suyu ilave eder,tekrar 10 dakika kaynatırız.
  • Sonra bir kevgir yardımı ile etleri suyun içinden alarak patlıcanların üzerine eşit şekilde yayarız.
  • Sonra süsleme işine geçeriz.
  • Ay şeklinde doğranmış domatesleri yan yana dizeriz.
  • Aralarına az kızarmış biberleri dizeriz,son olarakta etlerden kalan suyu domateslerin üzerinden döker fırına veririz.
  • Domatesler pişince fırından çıkarıp servis yaparız.

Kebap Tarifi

 



Malzemeler

  • 600 gram yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve kapya biberimizi rondodan geçiriyoruz. Püre şeklinde olacak.
  • Karışımımızı yoğurma kabımıza alıyoruz, üzerine tuz ve baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son kıymamızı da ekleyip güzelce yoğuruyoruz. (ben dolapta yaklaşık 3 saat dinlendirdim vaktim vardı ama siz 1 saat dinlendirin en az. ).
  • Dinlenen kıymamızdan mandalina büyüklüğünde parça alıp şişimize geçiriyoruz.Şiş yoksa uzun uzun da şekil verip tepsiye dizebilirsiniz.
  • Şişlere geçirdiğimiz kebaplarımızı yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Ben tepsiye domates ve biber de koydum güzel oluyor birlikte.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kolay Tiramisu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)ıslatmak için;
    • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
    • 3’ü bir arada hazır kahve

    üzeri için;

    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılır. Ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    • Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba boşaltılır.
    • 15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
    • Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
    • Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
    • Üzerine kremanın yarısı ilave edilip güzelce yayılır.
    • Kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra pandispanyanın ikinci katı kremanın üzerine kapatılır.
    • Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce spatula veya pasta sıvama aparatı ile kapatılır.
    • Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
    • Buzdolabında birkaç saat mümkünse 1 gece dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Şekilli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3,5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Şekilli kurabiyelerin hamuru için oda sıcaklığında tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, kabartma tozu,  pudra şekeri,  unun bir kısmını ve tarçını uygun bir kaba alarak yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru toparlayalım.
  • Hamurumuzun yaklaşık yarısını tezgaha alalım. Biraz un serperek merdane yardımıyla açalım.
  • İstediğimiz inceliğe geldikten sonra kurabiye kalıplarını kullanarak hamurumuzu keselim. Bu aşamada farklı farklı kalıpta kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Eğer kalıp kullanmak istemezseniz bardakla da hamurunuzu kesebilirsiniz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim. Kalan hamurumuza da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım. Bu ölçülerle hazırladığım kurabiye hamurundan 2 tepsi yaklaşık 45-50 tane kurabiye hazırladım.
  • Kurabiyeleri önceden 180°C ısıttığımız fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kurabiyeleri dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben kalp şeklindeki kurabiyenin yarısını eritilmiş sütü çikolataya batırdım. Üzerine fındık veya toz antep fıstığı serpiştirdim. Çiçek şeklindeki kurabiyelerin de yine orta kısmını eritilmiş çikolata ile kapladım ve toz fıstık veya fındık serptim. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilir dilerseniz kalıplı kurabiyelerinizi sade olarak da servis edebilirsiniz.

Fırında Patates Mücver Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Fırında patates mücveri için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.
  • Patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
  • Ardından karıştırma kabına yumurta ve sıvı yağı alarak çırpalım.
  • Üzerine un, kabartma tozu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Doğradığımız soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Son olarak rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkalım ve karışımımıza ekleyerek güzelce karıştıralım. Bu aşamada patateslerin suyunu mutlaka sıkmalısınız. Aksi halde harcın içerisinde sulanacak ve kıvamını bozacaktır.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim ve hazırladığımız harcı boşaltarak eşit bir şekilde yayalım.
  • Her yerini güzelce düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcağı çıkan fırında patates mücveri dilimleyelim ve yanında çırpılmış yoğurtla servis edelim. 

Bu Uyum Şahane Nohutlu Mısırlı Pilav Tarifi

 



Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küp şeker
  • 2 damla limon
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı mısır
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza yağımızı alalım.
  • Üzerine yıkadığımız pirinci ekleyip bir tur çevirelim.
  • İçerisine bir küp seker ve 2-3 damla limonda sıkalım.
  • Haşlanmış nohut ve mısırı da ekleyip karıştıralım.
  • Suyumuzu ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilavımızı kenarda demlenmeye bırakalım.
  • Sonrasında servis edelim.

Acısız Ezme Salata Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet iri domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet köy biberi
  • 7-8 sap maydanoz
  • 3-4 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane

     Nasıl Yapılır?

  • Domatesin kabuğunu soyarak minik minik doğrayıp salata kabına alalım.
  • Üzerine kapya ve yeşil biberi, kuru soğanı, sarımsağı ve inci kıyım kıydığımız maydanoz birleştirelim.
  • Ayrı bir karıştırma kabına salçayı, yağ, nar ekşisini, limon suyunu, nane ve tuzunu katıp salça incelinceye kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu salatamızın üzerine gezdirelim.
  • Kaşıkla bir kaç tur karıştırarak tüm malzemelerin birbiriyle bütünleşmesini sağlayalım.
  • Lezzeti şahane ezme salatamız masaya konmaya hazır.