25 Temmuz 2022 Pazartesi

Tavuk Dünyası Körili Menü Tarifi

 

Malzemeler

Tavuk için;

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kapya biber
  • 1 kutu krema
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Makarnası için;

    • 1 paket penne makarna
    • 1 kutu krema
    • 1 tatlı kaşığı köri
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Makarnayı haşlamak için;

      • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
      • 1 tatlı kaşığı tuz
      • Su

      Salatası için;

      • Kıvırcık
      • Havuç
      • Şeker domates

         Nasıl Yapılır?

      • Makarnaları haşlamak için tencereye su, tuz ve sıvı yağı koyun. Kaynayınca makarnaları atın ve haşlamaya bırakın.
      • Bir tavaya doğradığınız tavuk göğsünü koyun.
      • Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.
      • Ardından sıvı yağı ve kapya biberi üzerine atıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
      • Altını kapamadan 5 dakika önce krema ve baharatları üzerine koyup karıştırın, biraz kremasını çektirin ve altını kapatın.
      • Makarna haşlandıktan sonra tencereye alın ve altını kapayın.
      • Üzerine krema ve baharatları ekleyerek karıştırın.
      • Salata malzemelerini doğrayıp, yan yana ya da ayrı tabaklarda servis edebilirsiniz.Afiyet olsun. 

Zeytin Yağlı Yeşil Fasulye Dizmesi Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak

️Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık kullandım)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber (Silme)
  • 1 çay kaşığı toz biber (Silme)
  • 1 çay kaşığı karabiber biber (Silme)
  • 1 /2 çay bardağı zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler yıkanır suyu süzülür.
  • Bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan kesilir ve tekrar ikiye kesilir.
  • Uzun olmalı ortadan ikiye kesmeniz yeterli👍.
  • Domates ve soğanlar küp küp doğranır.
  • Sarımsaklar ince ince doğranır.
  • Tencereye önce soğanlar serpilir.
  • Üzerine fasulyeler resimdeki gibi dizilir tencere ortası boş kalacak.
  • Üzerine domates gezdirilir.
  • Sosu için; derin bir kase içinde tüm sos malzemeleri karıştırılır ve fasulye üzerine yavaşça gezdirilir.
  • Tencere kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca kısık orta ateş arasında ağır ağır pişirilir.
  • Eğer fasulyeniz geç pişerse azar azar yarım çay bardağı kadar su eklenebilir ama fazla eklemeyin bu tarif fazla suyu sevmez.
  • Hafif ılık yada soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊🌷.

Karpuz Suyu Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 dilim karpuz
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 tane limon tuzu
  • 7-8 tane buz küpü

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 dilim karpuzu büyük bir kaseye alalım bir ezecek yardımıyla ezelim daha sonra blender dan geçirip, süzelim.
  • Süzdükten sonra 1 şişe maden suyu ve 3 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim.
  • İsterseniz içine 2-3 tane limon tuzu veya limon suyu ekleyebilirsiniz karpuz tatlı olduğu için limon dengesini sağlıyor.
  • Daha sonra karıştırıp, içine buz küplerini bırakıp, servise hazır 

Orman Meyveli Yaz Pastası Tarifi

 

 Malzemeler

Tabanı için:

  • 21 adet kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 250 gram quark
  • 400 gram sıvı krema (sahne)
  • 10 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet vanilin şekeri
  • 400 gram labne peyniri
  • Üzeri için:

    • Orman meyvesi

       Nasıl Yapılır?

    • Kedidili bisküvilerini süte batırıp kalıba yerleştiriyoruz.
    • Geniş bir kap içerisinde kremayı, quarkı, pudra şekerini ve vanilin şekerini önce yavaş sonra yüksek ayarda çırpıyoruz.
    • Labne peynirinide ekleyip en düşük ayarda çırpıyoruz.
    • Bisküvilerin üzerine döküp yayıyouz.
    • Son olarak orman meyvesinide kremanın üzerine kaşık yardımı ile döküp güzelce yayıyoruz.
    • Servis etmeden önce en az 4-5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.

Borcamda Limonlu Magnolia Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 paket burçak bisküvi (rondodan geçirilip toz haline getirilecek)

Muhallebisi için;

  • 2 litre süt
  • 5,5 yemek kaşığı un
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 paket vanilin
  • Limonlu sos için;

    • 1,5 adet limonun suyu (benim yarım çay bardağı çıktı)
    • 3 su bardağı su
    • 5 yemek kaşığı şeker
    • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    • Birkaç parça limon kabuğu
    • 1 çay kaşığı zerdeçal
    • 2 paket vanilin

      Nasıl Yapılır?

    • Tatlımızın öncelikle muhallebisini hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.
    • Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyin tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
    • Limon sosu için vanilin hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
    • Hazırlanan sosa vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
    • Dikdörtgen borcama toz haline getirdiğiniz bisküvilerin yarısını döküp eşit şekilde yayın.
    • Üstüne muhallebinin yarısını gezdirin ve eşit şekilde düzenleyin.
    • Muhallebi üstüne kalan bisküvileri döküp tekrar düzenleyin ve kalan muhallebiyi de tekrar en üstüne döküp eşit şekilde yayın.
    • Son olarak limon sosunu muhallebinin üstüne gezdirin.
    • 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun 

Sucuklu Kaşarlı Pamuk Poğaça Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 -3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • Sucuk dilimleri
  • Kaşar peyniri

Üzerine sürmek için ;

  • Yumurta sarısı

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına sütü,sıvı yağı,tuzu ve şekeri, yumurta beyazını ve mayayı alıp iyice karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak hafif ele yapışmayan bir hamur yapalım.
  • Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan 12 eşit beze yapalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
  • Üzerini temiz bir bezle kapatıp 15-20 dakika tepside mayalandıralım.
  • Mayalanan bezelerin ortalarını çay bardağının arkasıyla bastıralım.
  • Sucuğu ve kaşar peynirini yerleştirelim.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derece pişirelim.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örtelim böylece yumuşacık olacak 👌.Deneyecek olanlara afiyet olsun 

Muffins Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un
  • 100g bitter çikolata
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Üzeri için:

    • Damla çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Yumurta, toz şeker ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpalım.
    • Sonradan süt ve tereyağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
    • Ardından eleyerek kabartma tozu ,kakao ve unu ekleyip biraz daha çırpalım.
    • En son bitter çikolata ve damla çikolata ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
    • Muffins kalıplara harçtan koyup üzerlerine damla çikolata serpiştirip 180 derece fırında pişirelim. 💖Afiyet olsun💖.

Starbucks Baton Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı (yumuşamış olacak )
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı süt (kakaolu hamura eklenecek)

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve tereyağını mikser ile yaklaşık 1 dk çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım .
  • Son olarak yağ ve sütü ekledikten sonra kuru malzemelerimizi eleyelim (kakao hariç)
  • Elediğimiz kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
  • Kıvam alan hamurdan ayrı bir kaba göz kararı ayırıp ayırdığımız harca kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştıralım.
  • Baton kek kalıbını önce yağlayıp içine yağlı kağıt bırakalım .
  • Önce beyaz harcımızdan döküp üzerine kakaolu kek harcımızı azar azar dökelim bu işlemi 4 kat yapalım.
  • Hamuru azar azar ilave ederek bir kat sade bir kat kakaolu olacak şekilde en üst kısma ise kakaolu harcımızı döküp kürdan ile içe doğru dalga çizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.

Karnıyarık Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
  • 1 adet çarliston biber

Kıymalı harç için;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları çizgili şekilde soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu ve soğuk suda bekletin.
  • İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az miktardaki yağda kızartın.
  • Sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberi, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
  • Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
  • Borcama patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanların üzerine dilimlediğiniz domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve dilimlenen biberlerden birer tane koyun.
  • Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
  • Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek yarım saat pişirin. Afiyet olsun :).

Fırında Soslu Kanat Tarifi

 


  1. .

    Malzemeler

    • 1 kilo tavuk kanat
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı süzme bal
    • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1-2 diş sarımsak
    • Tuz

      Nasıl Yapılır?

    • Fırında ballı tavuk kanat yapımı için; öncelikle 1 kilo tavuk kanadını iyice yıkayıp, süzmeye bırakın.
    • Daha sonra tavuk kanatlarının üzerine bıçak ile 2-3 çizik atıp, hafif çukur bir kap içine alın.
    • Tavuk kanatlarının üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.
    • Ardından tavukların üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
    • Tavuk kanatlarını zeytinyağı ve baharatları ile birlikte iyice karıştırın.
    • Daha sonra tavuk kanatların üzerine 1 yemek kaşığı süzme bal ve yarım yemek kaşığı nar ekşisi koyun. İsteğe göre nar ekşisi koymayabilirsiniz.
    • Eliniz ile tekrar tavuk kanatlarını iyice harmanlayın.
    • Kabın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
    • Dinlenen ballı tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın kabı içine dizin.
    • Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin.
    • Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
    • Fırında ballı tavuk kanatları piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
    • Tavuk kanatlarının içine koyduğumuz bal tavukların renk olarak çok güzel kızarmasını sağlayıp, aynı zamanda lezzet veriyor.Deneyenlere afiyet şifa olsun. 


Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram muhallebilik kadayıf
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kadayıfı pilav tencerenize alın.
  • ,Üzerine şeker, ceviz, tereyağını ekleyip ocakta kadayıflar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı kapatıp kenara alın.
  • Derin bir tencereye süt, un, nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
  • Ocağa alın göz göz olana kadar muhallebiyi çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ilave edip mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın.
  • Servis kaselerine önce kadayıflı karışım ardından muhallebi ve tekrar kadayıflı karışım ekleyin.
  • En son dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.Afiyet olsun 😋.