Malzemeler
Tavuk için;
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet kapya biber
- 1 kutu krema
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Makarnası için;
- 1 paket penne makarna
- 1 kutu krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Makarnayı haşlamak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
Salatası için;
- Kıvırcık
- Havuç
- Şeker domates
Nasıl Yapılır?
- Makarnaları haşlamak için tencereye su, tuz ve sıvı yağı koyun. Kaynayınca makarnaları atın ve haşlamaya bırakın.
- Bir tavaya doğradığınız tavuk göğsünü koyun.
- Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve suyu çekene kadar pişirin.
- Ardından sıvı yağı ve kapya biberi üzerine atıp karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Altını kapamadan 5 dakika önce krema ve baharatları üzerine koyup karıştırın, biraz kremasını çektirin ve altını kapatın.
- Makarna haşlandıktan sonra tencereye alın ve altını kapayın.
- Üzerine krema ve baharatları ekleyerek karıştırın.
- Salata malzemelerini doğrayıp, yan yana ya da ayrı tabaklarda servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 kilo yeşil fasulye
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
️Sosu için;
- 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber domates karışık kullandım)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (Silme)
- 1 çay kaşığı toz biber (Silme)
- 1 çay kaşığı karabiber biber (Silme)
- 1 /2 çay bardağı zeytinyağ
Nasıl Yapılır?
- Fasulyeler yıkanır suyu süzülür.
- Bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan kesilir ve tekrar ikiye kesilir.
- Uzun olmalı ortadan ikiye kesmeniz yeterli👍.
- Domates ve soğanlar küp küp doğranır.
- Sarımsaklar ince ince doğranır.
- Tencereye önce soğanlar serpilir.
- Üzerine fasulyeler resimdeki gibi dizilir tencere ortası boş kalacak.
- Üzerine domates gezdirilir.
- Sosu için; derin bir kase içinde tüm sos malzemeleri karıştırılır ve fasulye üzerine yavaşça gezdirilir.
- Tencere kapağı kapatılır kaynamaya başlayınca kısık orta ateş arasında ağır ağır pişirilir.
- Eğer fasulyeniz geç pişerse azar azar yarım çay bardağı kadar su eklenebilir ama fazla eklemeyin bu tarif fazla suyu sevmez.
- Hafif ılık yada soğuk servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😊🌷.
Malzemeler
- 2 dilim karpuz
- 1 şişe maden suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2-3 tane limon tuzu
- 7-8 tane buz küpü
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 dilim karpuzu büyük bir kaseye alalım bir ezecek yardımıyla ezelim daha sonra blender dan geçirip, süzelim.
- Süzdükten sonra 1 şişe maden suyu ve 3 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim.
- İsterseniz içine 2-3 tane limon tuzu veya limon suyu ekleyebilirsiniz karpuz tatlı olduğu için limon dengesini sağlıyor.
- Daha sonra karıştırıp, içine buz küplerini bırakıp, servise hazır
Malzemeler
Tabanı için:
- 21 adet kedi dili bisküvi
- 1 su bardağı süt
Kreması için:
- 250 gram quark
- 400 gram sıvı krema (sahne)
- 10 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet vanilin şekeri
- 400 gram labne peyniri
Üzeri için:
- Orman meyvesi
Nasıl Yapılır?
- Kedidili bisküvilerini süte batırıp kalıba yerleştiriyoruz.
- Geniş bir kap içerisinde kremayı, quarkı, pudra şekerini ve vanilin şekerini önce yavaş sonra yüksek ayarda çırpıyoruz.
- Labne peynirinide ekleyip en düşük ayarda çırpıyoruz.
- Bisküvilerin üzerine döküp yayıyouz.
- Son olarak orman meyvesinide kremanın üzerine kaşık yardımı ile döküp güzelce yayıyoruz.
- Servis etmeden önce en az 4-5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Malzemeler
- 4 paket burçak bisküvi (rondodan geçirilip toz haline getirilecek)
Muhallebisi için;
- 2 litre süt
- 5,5 yemek kaşığı un
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket vanilin
Limonlu sos için;
- 1,5 adet limonun suyu (benim yarım çay bardağı çıktı)
- 3 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- Birkaç parça limon kabuğu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 paket vanilin
Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın öncelikle muhallebisini hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişiriyoruz.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyin tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
- Limon sosu için vanilin hariç tüm malzemeyi karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Hazırlanan sosa vanilini ekleyip tekrar karıştırın.
- Dikdörtgen borcama toz haline getirdiğiniz bisküvilerin yarısını döküp eşit şekilde yayın.
- Üstüne muhallebinin yarısını gezdirin ve eşit şekilde düzenleyin.
- Muhallebi üstüne kalan bisküvileri döküp tekrar düzenleyin ve kalan muhallebiyi de tekrar en üstüne döküp eşit şekilde yayın.
- Son olarak limon sosunu muhallebinin üstüne gezdirin.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaşmaya
- 1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine )
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 -3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- Sucuk dilimleri
- Kaşar peyniri
Üzerine sürmek için ;
- Yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına sütü,sıvı yağı,tuzu ve şekeri, yumurta beyazını ve mayayı alıp iyice karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak hafif ele yapışmayan bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatıp bir saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan 12 eşit beze yapalım ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
- Üzerini temiz bir bezle kapatıp 15-20 dakika tepside mayalandıralım.
- Mayalanan bezelerin ortalarını çay bardağının arkasıyla bastıralım.
- Sucuğu ve kaşar peynirini yerleştirelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derece pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örtelim böylece yumuşacık olacak 👌.Deneyecek olanlara afiyet olsun
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao ( tepeleme)
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un
- 100g bitter çikolata
- 1 su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
- Damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yumurta, toz şeker ve vanilyayı beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sonradan süt ve tereyağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Ardından eleyerek kabartma tozu ,kakao ve unu ekleyip biraz daha çırpalım.
- En son bitter çikolata ve damla çikolata ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
- Muffins kalıplara harçtan koyup üzerlerine damla çikolata serpiştirip 180 derece fırında pişirelim. 💖Afiyet olsun💖.
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (yumuşamış olacak )
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 yemek kaşığı süt (kakaolu hamura eklenecek)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve tereyağını mikser ile yaklaşık 1 dk çırpalım.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım .
- Son olarak yağ ve sütü ekledikten sonra kuru malzemelerimizi eleyelim (kakao hariç)
- Elediğimiz kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Kıvam alan hamurdan ayrı bir kaba göz kararı ayırıp ayırdığımız harca kakao ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştıralım.
- Baton kek kalıbını önce yağlayıp içine yağlı kağıt bırakalım .
- Önce beyaz harcımızdan döküp üzerine kakaolu kek harcımızı azar azar dökelim bu işlemi 4 kat yapalım.
- Hamuru azar azar ilave ederek bir kat sade bir kat kakaolu olacak şekilde en üst kısma ise kakaolu harcımızı döküp kürdan ile içe doğru dalga çizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
Malzemeler
- 5 adet orta boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
- 1 adet çarliston biber
Kıymalı harç için;
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları çizgili şekilde soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu ve soğuk suda bekletin.
- İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az miktardaki yağda kızartın.
- Sonra tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberi, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.
- Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.
- Borcama patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanların üzerine dilimlediğiniz domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve dilimlenen biberlerden birer tane koyun.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.
- Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek yarım saat pişirin. Afiyet olsun :).
- .
Malzemeler
- 1 kilo tavuk kanat
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı süzme bal
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Fırında ballı tavuk kanat yapımı için; öncelikle 1 kilo tavuk kanadını iyice yıkayıp, süzmeye bırakın.
- Daha sonra tavuk kanatlarının üzerine bıçak ile 2-3 çizik atıp, hafif çukur bir kap içine alın.
- Tavuk kanatlarının üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı sarımsak tozu ve damak tadınıza göre tuz ekleyin.
- Ardından tavukların üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökün.
- Tavuk kanatlarını zeytinyağı ve baharatları ile birlikte iyice karıştırın.
- Daha sonra tavuk kanatların üzerine 1 yemek kaşığı süzme bal ve yarım yemek kaşığı nar ekşisi koyun. İsteğe göre nar ekşisi koymayabilirsiniz.
- Eliniz ile tekrar tavuk kanatlarını iyice harmanlayın.
- Kabın üzerini streç film ile örtüp, buzdolabında en az 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen ballı tavuk kanatlarını yağlı kağıt serili fırın kabı içine dizin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin.
- Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
- Fırında ballı tavuk kanatları piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- Tavuk kanatlarının içine koyduğumuz bal tavukların renk olarak çok güzel kızarmasını sağlayıp, aynı zamanda lezzet veriyor.Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Malzemeler
- 200 gram muhallebilik kadayıf
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kadayıfı pilav tencerenize alın.
- ,Üzerine şeker, ceviz, tereyağını ekleyip ocakta kadayıflar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ocağı kapatıp kenara alın.
- Derin bir tencereye süt, un, nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
- Şekeri ekleyip tekrar karıştırın.
- Ocağa alın göz göz olana kadar muhallebiyi çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ilave edip mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın.
- Servis kaselerine önce kadayıflı karışım ardından muhallebi ve tekrar kadayıflı karışım ekleyin.
- En son dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.Afiyet olsun 😋.