Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ oda ısında yumuşamış
- 1 ufak çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (bardak ölçüm 250 ml)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı un +2 yemek kaşığı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 şeftali soyulup küp küp doğranmış
- 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
- 2 adet şeftali (ben soymadım ay şeklinde doğranmış)
Nasıl Yapılır?
- Sırasıyla malzemeler karıştırma kabına alınır ,hepsi birlikte çırpılır.
- Sonra elenmiş un ve nişasta eklenir karıştırılır, güzel çırpılır .
- İçine kabartma tozu ,vanilya ve tarçın ilave edelim ,az bi karıştıralım.
- Kek hamuru hafif koyu kıvamda oluyor .
- Küp doğranmış şeftali ve limon kabuğu rendesi ilave edelim katıştıralım .
- Yağlı kağıt serili tepsiye dökelim ve üzerine boşluk kalmayacak şekilde şeftalileri dizelim.
- 170 derece fırında 50 dk kadar hiç kapağını açmadan pişirelim .
- Kapayınca biraz içinde tutalım ,sonra üzerine pudra şekeri serpelim .
- Soğuyunca servis edelim, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not;benim tepsim biraz büyük geldi ama siz ufak borcama yaparsanız daha iyi olur.