Malzemeler
- 200 gram nohut (1 su bardağı)
- 300 gram kemik (İlikli daha lezzetli olur)
- 1,2 litre su (6 su bardağı)
- 25 gram tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (Tepeleme)
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Soğan, biberli bahdeniz peyvazı (Maydanoz salatası)
- Yarım kuru soğan (Orta boy)
- Yarım kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- Çeyrek limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Dürüm için;
- Kızarmış parmak patates
- Tırnak pide
- Yarım limon
Nasıl Yapılır?
- Nohudu pişirmeden 12-16 saat arası suda ıslatın.
- Nohudu 2-3 suyunu değiştirip süzün.
- Nohut, kemik ve ölçülü suyu düdüklü tencerede 1 saat kısık ateşte pişirin.
- Normal tencerede kapağı kapalı orta ateşte 1,5 saat pişirin.
- Pişecek nohudun püre olacak şekilde iyice yumuşaması gerekiyor. Nohut piştikten sonra süzün kemiklerini ayırın.
- Salatası için soğan ve biberi ince ince piyazlık doğrayın.
- İnce kıydığınız maydanozla birlikte geri kalan malzemeleri de katıp karıştırın.
- Patatesi dilimleyip kızartın. Geniş tavaya yağları ekleyin.
- Eriyip ısınınca baharatları ve nohudu ekleyip, hafif ezerek karıştın.
- Tırnak pideye nohudu yayın. Üzerine az patates, bolca salata ve limon sıkıp dürüm yapın.