Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
Arası için;
- Reçel
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler konur ve güzelce yoğrulur.
- Un ve kabartma tozu ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan bir parça alınır ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
- Bardak ile bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Bir kısmı normal ve bir kısmının ortasına istediğimiz kalıp ile şekil çıkartılır.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
- Kurabiyeler piştikten sonra düz olan kurabiyeye reçel sürülür üzerine ortasında şekil olan kurabiye kapatılır.