Malzemeler
- 500 gram kırmızı et
- Kekik
- Pul biber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Servis için
- 5 adet patates
- Sıvı yağ(patatesleri kızartmak için)
Sos için
- 2 adet domates
- 1 yemek kasığı salça
- Tuz
- 1 yemek kasığı tereyağı
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi bir güzel yıkıyoruz. Benim buzlukta hazır doğranmış kırmızı etim vardı onu kullandım.
- Yıkandıktan sonra etimizi biraz haşlayalım.
- Kaynayan suya biraz tuz atalım. Piştikten sonra suyu çekilmişse tereyağın da kavuralım.
- Baharatları da atalım. Etimiz hazır. Patateslerimizi kibrit copu şeklinde doğradıktan sonra yıkayıp sıvı yağında kızartalım.
- Domates sosu içinde domatesleri rendeleyip tavaya alalım fokurdadıktan sonra içine tuz salçamızı koyup karıştıralım.
- Oda piştikten sonra servisimizi yapalım.
- Tabağın en alt tabanına patateslerimizi koyalım üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Onun üzerine domates sosu dökelim en üste etlerimizi koyalım domates sosunu tekrar gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.