26 Ağustos 2022 Cuma

Nevzine Tatlısı Tarifi

 




Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi

    Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbetini yapalım. Küçük bir tencereye şeker,su ve limon suyunu alıp kaynamaya bırakalım.
  • Şerbeti 15 dk kaynattıktan sonra serin bi yere alıp içine pekmezi koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için.Tereyağ sıvı yağ,süt,tahin,ceviz ve sirkeyi karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve unuda yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Herhangi bir borcamı alt kısmını margarinleyip hamuru içine alıp elimizle yayalım.
  • Büyük servis çatalıyla hamura çizikler atalım.
  • Hafif ısınmış 170 derecelik fırında 25 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Bu arada şerbeti soğumuş olacaktır.
  • İlk sıcağı çıkan tatlıya iyice soğumuş olan şerbeti dökelim ve iyice şerbetini çekmesini bekleyelim.
  • 1 gece beklerse tam oturur tatlı ama 3-4 saat te bekletebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder