Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- Yarım su bardağı üzüm pekmezi
Nasıl Yapılır?
- Önce şerbetini yapalım. Küçük bir tencereye şeker,su ve limon suyunu alıp kaynamaya bırakalım.
- Şerbeti 15 dk kaynattıktan sonra serin bi yere alıp içine pekmezi koyup karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için.Tereyağ sıvı yağ,süt,tahin,ceviz ve sirkeyi karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unuda yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Herhangi bir borcamı alt kısmını margarinleyip hamuru içine alıp elimizle yayalım.
- Büyük servis çatalıyla hamura çizikler atalım.
- Hafif ısınmış 170 derecelik fırında 25 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Bu arada şerbeti soğumuş olacaktır.
- İlk sıcağı çıkan tatlıya iyice soğumuş olan şerbeti dökelim ve iyice şerbetini çekmesini bekleyelim.
- 1 gece beklerse tam oturur tatlı ama 3-4 saat te bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder