26 Ağustos 2022 Cuma

Güneşte Salça Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 kg erik domates
  • yarım su bardağı iri tuz(200 ml bardak)

    Nasıl Yapılır?

  • Önce domateslerimizi yıkayıp ayıklıyoruz.
  • Sonra iri iri doğruyoruz.
  • Geniş bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. İlk başta altını çok açmadan, suyunu biraz salınca altını açarak pişiriyoruz.
  • Domatesler biraz pişip ezilince (yaklaşık 30 dakika kadar pişince) altını kısıp tencerenin içinde blender dan geçiriyoruz.
  • Sonra altını tekrar açıp içine (200 ml bardak ile-yarım su bardağı kadar iri tuz koyup- 5 kg domates için)15-20 dakika daha kaynatıyoruz.
  • Daha sonra tepsilere döküp güneş gören yerde suyunu çekmesi için bekliyoruz. 1-2 saatte bir karıştırmak gerekiyor. Ortalama 2 günde salça kıvamına geliyor.
  • Daha sonra kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz,ters çevirip derin bir tencerede kaynatıyoruz ki kapaklarını çekip aylar boyunca bozulmadan tüketebilelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder