Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı şehriye
- 1.5 litre sıcak su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 fincan sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı tavuk suyu (varsa)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağ ve salçamızı iyice kavuruyoruz.
- Üzerine şehriyeleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine suyumuzu ve tavuk suyumuzu ekliyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Ardından haşlanmış nohutumuzu ve baharatlarımızı ekleyip şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun çok kolay ve çok lezzetli bir çorba oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder