26 Ağustos 2022 Cuma

Baklava Yufkasından Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça ( ister domates ister biber )
  • 5 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • Üzeri için;

    • 1 yumurta sarısı
    • 2 yemek kaşığı süt
    • Çörek otu

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle iç harcımız için yemeklik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
    • Daha sonra biberlerimizi ekleyelim.
    • Biberlerde solduktan sonra üzerine kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi ve salçamızı ekleyelim.
    • Patlıcanlarımızın kabuğunu çizgili olacak şekilde soyalım ve küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
    • Daha sonra suyunu süzdürüp tencereye ekleyelim.
    • Baharatlarını ve tuzunu ekledikten sonra patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim ve altını kapatalım.
    • Sosumuz için gerekli olan tüm malzemeleri ekleyelim ve her yufkadan sonra sürelim.
    • 4 kat olduktan sonra içine iç harcımızı uzunlamasına ekleyelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
    • Bütün yufkaları bu şekilde bitirelim.
    • Hazırladığımız ruloların üzerine sütle yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
    • Üzerine de ister susam ister çörek otu atalım.
    • Böreklerimizi 180 derece fırında 15-20 dk pişirelim.Herkese şimdiden afiyet olsunn🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder