Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 4 tane orta boy patlıcan
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça ( ister domates ister biber )
- 5 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta akı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımız için yemeklik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
- Daha sonra biberlerimizi ekleyelim.
- Biberlerde solduktan sonra üzerine kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi ve salçamızı ekleyelim.
- Patlıcanlarımızın kabuğunu çizgili olacak şekilde soyalım ve küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra suyunu süzdürüp tencereye ekleyelim.
- Baharatlarını ve tuzunu ekledikten sonra patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim ve altını kapatalım.
- Sosumuz için gerekli olan tüm malzemeleri ekleyelim ve her yufkadan sonra sürelim.
- 4 kat olduktan sonra içine iç harcımızı uzunlamasına ekleyelim ve yufkayı rulo şeklinde saralım.
- Bütün yufkaları bu şekilde bitirelim.
- Hazırladığımız ruloların üzerine sütle yumurta sarısını karıştırıp sürelim.
- Üzerine de ister susam ister çörek otu atalım.
- Böreklerimizi 180 derece fırında 15-20 dk pişirelim.Herkese şimdiden afiyet olsunn🌸.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder