Malzemeler
- 2 adet büyük boy kabak
- 1 adet büyük boy havuç
- 4 dal taze soğan
- Çeyrek demet dereotu (İsteğinize göre azaltabilisiniz,16 dal)
- 2 adet yumurta
- 3 -4 yemek kaşığı tepeleme un (Yumurtanın büyüklüğüne göre artırılabilir, azaltılabilir )
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (Silme)
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Kabağı soymadan güzelce yıkayıp rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.
- Havucu soyup onuda büyük kısımla rendeleyin, her ikisininde suyunu iyice sıkın,.
- Soğan ve dereotunu doğrayıp ekleyin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip orta ateşte ısıtın, yemek kaşığı ile ısınan yağa mücveri döküp, kaşıkla hafifçe düzleştirin.
- Arkalı önlü güzelce pişirin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Not: Sıvı yağ tavanın zeminini kaplayacak kadar az olsun piştikçe eklenecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder