27 Ağustos 2022 Cumartesi

Havuçlu Kabaklı Mücver Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kabak
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 4 dal taze soğan
  • Çeyrek demet dereotu (İsteğinize göre azaltabilisiniz,16 dal)
  • 2 adet yumurta
  • 3 -4 yemek kaşığı tepeleme un (Yumurtanın büyüklüğüne göre artırılabilir, azaltılabilir )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (Silme)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

     Nasıl Yapılır?

  • Kabağı soymadan güzelce yıkayıp rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.
  • Havucu soyup onuda büyük kısımla rendeleyin, her ikisininde suyunu iyice sıkın,.
  • Soğan ve dereotunu doğrayıp ekleyin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyip orta ateşte ısıtın, yemek kaşığı ile ısınan yağa mücveri döküp, kaşıkla hafifçe düzleştirin.
  • Arkalı önlü güzelce pişirin. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • Not: Sıvı yağ tavanın zeminini kaplayacak kadar az olsun piştikçe eklenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder