27 Ağustos 2022 Cumartesi

Kırmızı Etle Çökertme Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kırmızı et
  • Kekik
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Servis için

  • 5 adet patates
  • Sıvı yağ(patatesleri kızartmak için)

Sos için

  • 2 adet domates
  • 1 yemek kasığı salça
  • Tuz
  • 1 yemek kasığı tereyağı

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etimizi bir güzel yıkıyoruz. Benim buzlukta hazır doğranmış kırmızı etim vardı onu kullandım.
  • Yıkandıktan sonra etimizi biraz haşlayalım.
  • Kaynayan suya biraz tuz atalım. Piştikten sonra suyu çekilmişse tereyağın da kavuralım.
  • Baharatları da atalım. Etimiz hazır. Patateslerimizi kibrit copu şeklinde doğradıktan sonra yıkayıp sıvı yağında kızartalım.
  • Domates sosu içinde domatesleri rendeleyip tavaya alalım fokurdadıktan sonra içine tuz salçamızı koyup karıştıralım.
  • Oda piştikten sonra servisimizi yapalım.
  • Tabağın en alt tabanına patateslerimizi koyalım üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Onun üzerine domates sosu dökelim en üste etlerimizi koyalım domates sosunu tekrar gezdirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder