Malzemeler
- Malzemeler
- 3 adet olgunlaşmış büyük boy muz
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1,5 yemek kaşığı bal
- 4 dolu yemek kaşığı kakao
- 30 gr bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı yulaf
Nasıl Yapılır?
- Muzlar güzelce ezilir. Üzerine yumurta eklenir ve iyice karıştırılır.
- Daha sonra bal ve tahin eklenir. Son olarak kakao eklenir ve kek harcı hazırlanır.
- Fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış minik bir fırın kabına alınır. Üzerine arzuya göre damla çikolata, parça bitter çikolata, ceviz fındık badem eklenebilir.
- Ben çikolata ve çok az yulaf serptim.
- Isıtılmış 185 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Ilıyınca servis edilir.
Not: Bir dilimi ortalama 180 kalori :) Diyette tatlı krizleri için gayet güzel bir atıştırmalık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder