Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
- 3 adet şeftali
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü ( yarım saat suda bekletin)
Su bardağı ölçüm 250ml(250mllik su bardağınız yoksa klasik 200mllik su bardağı ölçüsü 1 su bardağı artı çeyrek su bardağı )
Borcam ölçüm 35x25cm
Nasıl Yapılır?
- Yoğurt şeker sıvı yağ çırpma kabına alınır ve güzelce krema kıvamına gelene kadar çırpılır ve ardından bu sostan 1 su bardağı alınıp kenara koyulur.
- En son kekin üzerine sürülecek daha sonra oda ısısındaki yumurta çırpma kabının içerisine alınıp çırpılır ve en son un vanilya kabartma tozunu eleyerek harca dökün ve çırpmaya devam edin.
- Yağlanmış kalıba kek harcını eşit şekilde dökün ve seftalilerin kabuğun soyup çekirdeğini çıkartın elma dilim olucak şekilde doğrayın.
- Kek harcının üzerine sırasıyla dizin suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzün ve serpin kek harcına ardından önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin benim kekim 30 dakikada pişti yani yaklaşık 30 maximum 40 dakikada pişirin.
- Kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa kek pişmiştir fırından çıkan keki 1 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve ardından ayırmış olduğumuz sosu fırça yardımıyla kekin üzerine sürün ve dinlenmeye bırakın sosu iyice çeksin.
- Ardından soğuduktan ve sosu çektikten sonra servis edin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder