27 Ağustos 2022 Cumartesi

Soslu Şeftalili Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 3 adet şeftali
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü ( yarım saat suda bekletin)

Su bardağı ölçüm 250ml(250mllik su bardağınız yoksa klasik 200mllik su bardağı ölçüsü 1 su bardağı artı çeyrek su bardağı )

Borcam ölçüm 35x25cm 

Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt şeker sıvı yağ çırpma kabına alınır ve güzelce krema kıvamına gelene kadar çırpılır ve ardından bu sostan 1 su bardağı alınıp kenara koyulur.
  2. En son kekin üzerine sürülecek daha sonra oda ısısındaki yumurta çırpma kabının içerisine alınıp çırpılır ve en son un vanilya kabartma tozunu eleyerek harca dökün ve çırpmaya devam edin.
  3. Yağlanmış kalıba kek harcını eşit şekilde dökün ve seftalilerin kabuğun soyup çekirdeğini çıkartın elma dilim olucak şekilde doğrayın.
  4. Kek harcının üzerine sırasıyla dizin suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzün ve serpin kek harcına ardından önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin benim kekim 30 dakikada pişti yani yaklaşık 30 maximum 40 dakikada pişirin.
  5. Kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa kek pişmiştir fırından çıkan keki 1 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve ardından ayırmış olduğumuz sosu fırça yardımıyla kekin üzerine sürün ve dinlenmeye bırakın sosu iyice çeksin.
  6. Ardından soğuduktan ve sosu çektikten sonra servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder