Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket instant maya (5 gr)
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağından biraz fazla süt
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Süslemek için:
- Renkli şekerlemeler, beyaz ve sütlü çikolata (eritilip kullanılacak)
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına un, toz şeker, kuru maya alınıp karıştırılır.
- Ardından süt ve yumurta sarısı ilave edilip elle biraz yoğurulur.
- Sonrasında oda ısısında yumuşamış tereyağı ilave edilip güzelce 10dk boyunca hamur özleşip pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurulur.
- Hamur parçalara ayrılır.
- Bu tarif ile 10-11 adet donut elde ediliyor.
- Parçalara ayrılan hamurlar yuvarlanıp beze yapılır.
- Yağlı kağıt üzerine koyulup üzerinden hafifçe merdaneyle açılıp yassılaştırılır.
- Orta kısımları yuvarlak bir aparatla çıkartılır. (ben krema duyu kullandım ideal oldu) hazırlanan hamurların üzeri temiz bir bezle örtülüp 30 dk mayalanmaya bırakılır.
- Sonrasında iki katı kabaran hamurlar kızgın yağa bırakılıp arkalı önlü güzelce kızartılır.
- Biraz ılıdıktan sonra süsleme işlemine geçebiliriz.
- Eritilmiş beyaz çikolataya veya bitter-sütlü de olabilir, bandırılıp tabağa alınır.
- Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyip servise hazır edebilirsiniz.
- En az yarım saat buzdolabında çikolataların donmasını bekleyebilirsiniz ya da hemen ılık ılık da servis edebilirsiniz.