13 Eylül 2022 Salı

Patates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Göbek marul
  • 2 adet havuç
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sumak
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 2 adet limon

    Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi haşlıyoruz.
  • Patatesler haşlanırken havuç, kuru soğan ve kırmızı biberi doğrayıp pişirmeye alıyoruz.
  • Hafif kavrulduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Haşlanan patatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
  • Pişirdiğimiz havuç, biber ve soğanı üzerine döküyoruz.
  • Turşu, taze soğan, maydanoz, göbeği doğrayıp üzerlerine ekliyoruz. Mısırı ekliyoruz.
  • Baharatları, yağı döküyoruz. Limonu da sıkıp patatesleri ezmeden karıştırıyoruz. Salatamız hazır 🥗 afiyet olsun💚.

Tavada Kırpık Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam maydanoz
  • 200g peynir ( 100g yağlı beyaz peynir – 100g lor peynir)

    Nasıl Yapılır?

  • Kırpık börek için öncelikle yufkaları üst üste yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız rulolarımızı ince şeritler halinde keselim ve elimizle açalım.
  • Sosu için uygun bir kabın içerisine yumurtaları alalım ve tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve pul biberi ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hazırladığımız karışıma yufkalarımızı ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Ardından üzerine peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Ben yarısını lor peynir yarısını yağlı beyaz peynir olarak kullandım ancak siz dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Tavamızın tabanı ve kenarlarını sıvı yağ ile güzelce yağlayalım. Ben 28cm çapında bir tava kullandım.
  • Yufkalı harcımızı tavaya aktaralım, kaşığın arkası ile bastıralım ve yaydırarak düzeltelim.
  • Üzerine kapak kapatalım ve kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişmeye bırakalım.
  • Alt yüzeyi kızaran böreğin üzerine düz bir kapak yerleştirelim ve ters çevirelim.
  • Tavamızı tekrar yağlayalım ve böreğimizi tavanın içerisine alarak kapağını kapatalım ve diğer yüzünü de kısık ateşte pişirelim. Ben her iki yüzeyini de 15’er dakika toplamda 30 dakika da pişirdim ancak tavanın kalınlığı veya ocağa göre bu süre değişiklik gösterebilir.
  • Alt ve üst yüzeyi güzelce kızaran tavada kırpık böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

İzmir Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kg kıyma
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi ( yada galeta unu )
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, pul biber, kimyon

Diğer malzemeler;

  • 6-7 adet patates
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 5-6 adet çeri domates
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • Kıymamızın içine bütün malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz.
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirirseniz köfte daha güzel olacaktır .
  • Köftelerimize uzunlamasına oval şekil verdikten sonra tavada sıvı yağ̆la kızartıyoruz.
  • Daha sonra elma dilimi şeklinde dildiğimiz patateslerinede hafiften kızartıyoruz ve bir tepsiye sıra sıra diziyoruz.
  • Üzerini biber ve domatesle süslüyoruz.
  • Sosu için bir tavaya tereyağ ve salçayı koyup ocakta kavuruyoruz .
  • Baharatları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıp köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  • 180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun
  • 1 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 4 adet kabak
  • 200g kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 fiske kekik
  • yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı da tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Kabak yemeği için öncelikle soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
  • Yeşil biber ve kırmızı biberi de yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından domatesi küp küp keselim. Son olarak tırtıklı bir şekilde soyduğumuz  kabağı küp küp keselim.
  • Tencereye sıvı yağı alalım, üzerine doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberleri ilave edelim.
  • Orta ateşte sebzelerimiz diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Kıymayı da tencereye ekleyelim ve kıyma kavruluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kavrulan kıymaya domates salçasını ekleyelim ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Ardından doğradığımız domatesleri ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Doğradığımız kabakları, kekiği, kırmızı pul biberi, kırmızı toz biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve bir kaç dakika kabakları kavuralım.
  • Kabaklar diriliğini kaybettiğinde sıcak su ekleyerek karıştıralım.
  • Yemeğimizi kısık ateşte ara ara karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kıymalı kabak yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Meyveli Hindistan Cevizli Kek (Favoriniz Olacak Bir Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su (Sıcağa yakın olmalı)
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 1 büyük limon kabuğu rendesi
  • 2 dolu yemek kaşığı hindistancevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 ,5 su bardağı un ekledim dikkat ederek ilave edin orta akışkanlıkta olmalı harç

Üzeri ve arası için:

  • 1 kase minik kase kadar ufak siyah erik (Olmamış hali)
  • Çok az yulaf ezmesi

    Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp 5 dk kadar çırpalım rengi açılsın köpük köpük olsun.
  • Üzerine un dışındaki malzemeleri ekleyip yavaşça karıştıralım.
  • Ardından azar azar un ilave edip ufak hareketlerle harcın havasını söndürmeden içinde topak kalmayana kadar karıştıralım.
  • Kullanacağımız baton kalıbı tercihen ister katı yağla hafif yağlayıp un serpelim isterseniz de benim gibi yağlı kağıtla çevreleyelim.
  • Harcın yarısından biraz fazlasını kalıba döküp üzerine unlanmış meyveden serpiştirelim.
  • Kalan harcı kalıba döküp üzerine kalan meyveyi ve yulaf ezmesini serpiştirelim.
  • 180 derece çok iyi ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
  • Not: çekirdekleri çook minik ama çıkarın mutlaka çünkü ben unutmuştum 😁🤭Afiyet olsun

12 Eylül 2022 Pazartesi

En Kolayından Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr tereyağ veya margarin
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • İsteğe bağlı 2 çay kaşığı kakao

    Nasıl Yapılır?

  • Un ceviz içi ve çikolata hariç bütün malzemeleri yoğurma kabında karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Kıvam aldıktan sora cevizi ve damla çikolatayı ilave edin.
  • İsterseniz ikiye hamuru bölüp kakaolu da yapabilirsiniz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında kontrollü 15dk pişirin.
  • Fırından çıkınca tabanı düz bardak ile üzerine bastırın.
  • Soğuduktan sora servis edebilirsiniz.

Özel Sosuyla Tencerede Tandır Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg baget

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kekik,toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri

    Nasıl Yapılır?

  • Bagetlere bıçakla çizikler atılır.
  • Sos malzemeleri karıştırılıp tavuk harmanlanır .
  • Tencereye yağlı fırın kağıdı serip kenarlarından kapatılır .
  • Üzerine yağlı kağıt serilip kapağı kapatılarak harlı ateşte cızırtı sesi gelinceye kadar bekletilir .
  • Hemen ardından kısık ateşe alınarak kontrollü olarak çevirerek pişirilir.

Sodalı Özel Sosuyla Çıtır Çıtır Buzluk Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet günlük yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) şişe maden suyu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta

Arası için

  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Sosu için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin ve ortadan ikiye bölün.
  • Yarısını alıp üzerine biraz sostan gezdirip fırçayla sürün.
  • Diğer yarısını kapatın. Ona da sostan sürün.
  • Altı adet üçgen elde edin.
  • Peynirleri karıştırıp uç kısımlarına yeteri kadar peynir yerleştirin.
  • Kenarlarını içe katlayıp rulo yapın. Fazla sıkı sarmayın. Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
  • Sosu tam olarak göz kararı paylaştırın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  • İstediğiniz başka bir malzeme de serpiştirebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dk)
  • İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Kek için malzemeler ;

  • 3 adet yumurta (Küçük olursa 4 adet)
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 paket vanilin
  • Küçük dilim limon

     Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti 15 dk kaynatıp vanilini limonu koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de ilave edip spatulayla karıştırıyoruz.
  • Büyük boy borcama döküp düzgünce yayıyoruz
  • 160 derece fırında kontrollü şekilde yarım saat pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
  • Kreması için sütü tencereye alıp nisastayı koyup çırpma teliyle pişiriyoruz.
  • Vanilini ekleyip soğumaya bırakıp soğuyunca toz krem şantiyi ilave edip iyice çırpıyoruz ve tatlımızın üzerine sürüyoruz ve arzu ettiğimiz şekilde süsleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Spaghetti Eis Torte Dondurma Pasta Tarifi

 

 Malzemeler

  • 36 adet kedi dili bisküvi
  • 1 paket mascarpone
  • 2 paradiescreme
  • 2 paket krema
  • 1 paket krem peynir (170 gram )
  • 3 paket vanilya ( yada vanilya özü )
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 150 ml süt
  • Bisküviyi ıslamak için;

    • 2 su bardağı süt

    Üzeri için;

    • 300 gram taze çilek ( derin dondurucudanda kullanabilirsiniz)
    • Yarım çay bardağı şeker
    • 1,5 çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı nişasta

    Üzerini süslemek için;

    • Rendelenmiş beyaz çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • 2 paket krema 150 ml sütü uygun bir kaba alıyoruz.
    • 2 paradiescreme ekleyip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz .
    • Daha sonra mascarpone ,pudra şekeri ,vanilya ,krem peynir ,limon kabuğu rendesi ekleyip tekrar çırpıyoruz .
    • Bisküvimizi süte bandırarak tepsimizin alt tabanına sırayla diziyoruz .
    • Hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını bisküvinin üzerine döküp güzelce yayıyoruz .
    • Daha sonra kremanın üzerini tekrar sütle ısladığımız bisküviyle kapatıp geri kalan kremayı bisküvin üzerine döküp güzelce yayıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz.
    • Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklıyoruz uygun bir tencereye alıyoruz.
    • Şeker ve 1 çay bardağı su ilave edip ocakta 2-3 dk kaynatıp blendırdan geçiriyoruz.
    • Yarım çay bardağı suya 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
    • Daha sonra çilek püresine karıştırarak ekliyoruz.
    • Sosumuz kaynadıktan sonra ocaktan alıp pastamızın üzerine gezdiriyoruz.
    • Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerine beyaz çikolata rendeleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Islak Kek Tarifi Bol Soslu

 

Malzemeler

Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Vanilin kabartma tozu
  • Sosu için

    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 su bardağına yakın şeker
    • 2 yemek kaşığı kakao

      Nasıl Yapılır?

    • 4 yumurta,1 su bardağı toz şekeri önce çırpalım.
    • Sonra 1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı süt ekleyelim.
    • 1 su bardağı un,2 yemek kaşığı kakao,vanilin, kabartma tozu hamura ekleyip telle çırpalım.
    • Borcamı yağlayıp harcı döküp borcama döküp fırına sürelim.
    • O arada sosu hazırlayalım.Süt, kakao ve şekeri karıştıralım ocağa alalım kaynayana kadar kısık ateşte karıştıralım.
    • Sosumuz hazır dursun kek ve sos sıcakken dökeceğim kek test edilip fırından alalım borcamdayken kekimizi keselim.
    • Üzerine sosu gezdirelim soğumaya bırakalım.Kek hazır