14 Eylül 2022 Çarşamba

Domates Söğüş Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tepeleme susam
  • 1 avuç iri kıyılmış ceviz
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşık nar ekşisi
  • 4 yemek kaşık zeytinyağ
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri doğrayalım.
  • 1 yemek kaşığı kekik 1 çay kaşığı dolusu nane, 1 çay kaşığı tepeleme susam ,1 avuç irikıyılmış ceviz ,yarım limonun suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırıp servis tabağına alalım.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı narekşisi gezdirelim. Söğüşümüz hazır

Çikolatalı Tramisu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1.5 paket kedidili bisküvi (36 adet)
  • 1 su bardağı nescafe (sütsüz şekersiz)

Kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne

Ganaj için

  • 200 ml sıvı krema
  • 240 gram sütlü çikolata
  • Süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ve meyveler

    Nasıl Yapılır? 

  • Krema için; süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarıları bir tencereye alınır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılır.
  • Tereyağı ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Biraz ılıyınca labne eklenilir. 1-2 dk çırpılır.
  • Kedidili bisküviler kahveye batırılır kalıba dizilir.
  • Üzerine kremanın bir kısmı eklenir. Bu şekilde kat kat malzeme bitene kadar devam edilir.
  • En son üzeri krema ile kapatılır. 1 2 saat oda sıcaklığına gelmesi beklenilir.
    (üzerine ister kakao eleyin isterseniz ganaj yapın).
  • Ganaj için krema ısıtılır. Kaynamaya başlayınca çikolata eklenir.
  • Ilıkken pastamızın üzerine dökülür.
  • Hemen ardından beyaz çikolata ile şeritler sıkarak kurdan yardımı ile şekil verilir. 1 gece boyunca buzdolabında bekletilir.

Fırında Mükemmel Biberli Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 350 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 adet kapya biber (minik doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber(minik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tepeleme galeta unu
  • Biraz ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz,karabiber,kimyon,toz kırmızı biber

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sıvıyağ
  • Toz kırmızı biber

    Nasıl Yapılır? 

  • Derin bir kabın içerisine köfte malzemelerinin hepsini ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Ardından üzerine strecle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • AkŞamdanda yapabilirsiniz.
  • Daha sonra dinlenen köfteleri elinizle şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp üzerine yağda kızdırdığınız toz biberli sostan köftelerinizin üzerine gezdirin.
  • Afiyet olsun 🥰.

Nohutlu Sulu Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet yumurta
  • Tuz karabiber pulbiber

Kalan malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Yeterince su
  • 2,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yeterince sıcak su
  • Tuz

    Nasıl Yapılır? 

  • Köfte için uygun kaba köftelik bulguru alıp azıcık suyla ıslatıp karıştırın.
  • Ardından kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.
  • Köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın ve un serpilir uygun tabağa dizin. Tüm harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın ardından salçaları ekleyip kavurun.
  • Naneyi ekleyin birkaç tur daha çevirin.
  • Sıcak suyu ekleyin ve kaynadıktan sonra haşlanmış nohutu ve yavaş yavaş köfteleri ekleyin.
  • Tuzunu katın. Kısık ateşte köfteler pişene kadar pişirin. 20-25 dk yeterli olacaktır. Afiyet olsun 

Enfes Lezzette Pizza Mantar Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • 14 adet büyük mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kase sucuk (küçük küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı su (salçayı sulandırmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber ve kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Mantarları güzelce yıkayın, saplarını ayırın (ben saplarını kullanmadım başka bir yemek için ayırdım ama siz isterseniz kullanabilirsiniz).
  • Mantarları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  • Diğer yandan tüm malzemeleri ince küp şeklinde doğrayın ve kabın içerisine alalım.
  • İçerisine sulandırılmış salçayı, kasar peyniri baharatları ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  • Fırından çıkan mantarların üzerine iç harçtan dolduralım.
  • En sonunda mantarların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verelim.
  • 200 derece fırında yaklaşık 5-10 dk peynirler kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun

Kışlıkların Vazgeçilmezi Domates Konservesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı iri tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri güzelce soyup rondodan geçirdim ve bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bıraktım.
  • Siz direk kabuklu şekilde robottan geçirip de yapabilirsiniz ben kabuklarından salça yaptığım için soydum😍.
  • Kaynamaya başlayan domatesime tuzumu ekleyip yarım saat kadar daha kaynattım.
  • Ocağın altını kapatıp kavanozlayalım.
  • İşte bu kadar benden tam 1 tane lt, 3 tane 800 gram ve 2 tane 200gr kavanoz çıktı.Şimdiden deneyen yapan herkesin ellerine sağlık,Bereketli bir kış olsun

Kuşbaşı Etli Menemen Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etimizi pişirelim.
  • Isıtılmış tencereye etimizi alalım ve suyunu bırakıp çekene kadar bekleyelim suyunu çektikten sonra içine tereyağı ve sıvı yağını ekleyelim. Ve kavuralım.
  • Daha sonra içine soğanları ekleyelim ve kavuralım.
  • Salçamızın da kokusu çıkana kadar kavuralım ve içine doğranmış biberleri domatesleri ekleyelim ve kavuralım.
  • Son olarak baharatları ve yumurtayı ekleyelim kapağını kapatalım ve pişirelim.
  • Servise hazır afiyet olsun

Köz Patlıcanlı Tavuklu Salata Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 orta boy patlıcan
  • 1/2 (yarım) tavukgöğsü
  • 3 diş sarımsak
  • Yeterince yoğurt
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı ( 25 gram )
  • Kıtır yufkalar için:

    • 1 adet yufka
    • Kızartmak için sıvı yağ

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce yufkayı düz bir zemine serin.
    • 4 kenarından keserek mümkün olduğunca kare bir form elde edin.
    • Kareyi de 4 e kesip kestiğiniz parçalara fırça ile su sürün.
    • Ardından vakit kaybetmeden uzun kenarlardan sıkıca rulo yapın.
    • Rulonun açılmaması için birleşme yerlerini iyice ıslatın.
    • Bu 4 ruloyu derin dondurucuya kaldırın.
    • Orta boy bir tencerede tavukgöğsünü haşlayın.
    • Soğuyunca suyun içinden çıkarıp didikleyin.
    • Patlıcanları yıkayıp közleyin. ( ateş mangalı ya da ) közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun.
    • Küçük küpler halinde doğrayın.
    • Küçük bir tavada tereyağını eritin.
    • İçine doğranmış köz patlıcanları ekleyip 1-2 dakika çevirin ve soğuması için bir kenara alın.
    • Çukur bir kapta sulu olmayan yoğurdu, mayonezi, sarımsak rendesini ve tuzu karıştırın.
    • Üzerine tavuk etlerini ve sotelenmiş köz patlıcanı ilave edin.
    • Çok fazla ezmeden dikkatlice karıştırın ve servis tabağına alıp buzdolabına kaldırın.
    • Servis yapmadan 5 – 10 dakika önce derin dondurucudan ruloları çıkarın.
    • 1-2 parmak genişliğinde kesip sıvı yağda kızartın.
    • Soğur soğumaz salatanızın üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Sütlü Mısır Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet konserve mısır
  • 2 su bardağı süt
  • 3-4 yemek kaşığı krema
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tavuk bulyon
  • Tuz
  • Tereyağ+pulbiber

    Nasıl Yapılır?

  • Yağları tencereye alıp erittikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Süt ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kremayı ekledikten sonra kaynayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  • Kaynama başlayınca mısırları ekliyoruz. Bulyonu katıyoruz.
  • Son olarak tereyağ ve pulbiberi ayrı bi kapta eritip çorbamıza ekliyoruz.
  • 10 dk daha kısık ateşte pişirdikten sonra çorbamız hazır.Afiyet olsun

Kakaolu Şekerpare Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, pudra şekeri, irmik, kakao ve 1 paket vanilyayı alalım. Malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve unu da ekleyerek yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız fansız ayardaki 170°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tatlılarımızı fırından alalım ve uygun bir kaba dizelim.
  • Üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken kakaolu şekerparelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Orjinal American Muffin Tarifi

 

 Malzemeler

Kullanılan su bardağı 200 ml

  • 100 gram tereyağı
  • 125 gram şeker ( 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı )
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet yumurta
  • 200 gram un ( 2 su bardağından 1 parmak eksik )
  • 100 ml süt ( 1/2 (yarım) bardak )
  • 1/2 (yarım) poşet kabartma tozu

Ayrıca:

  • 50 – 80 gram parça çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına tereyağını koyun ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Üzerine şeker, vanilya, tuz ve yumurtaları ekleyip mikser ile çırpmaya başlayın.
  • Oda sıcaklığındaki sütü de ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyip karışıma ekleyin.
  • Bu kez çırpmadan aşağıdan yukarıya katlayarak karıştırın.
  • Çikolata parçalarından 1 tepeleme yemek kaşığı ayırın.
  • Kalanını kek hamuruna ilave edip hafifçe karıştırın.
  • Kek hamurunu, kek kağıtları açtığınız muffin kalıbının gözlerine 3/4 oranında paylaştırın.
  • Ardından ayırdığınız çikolata parçalarını keklerin üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Karışık Turşu Tarifi

 

Malzemeler

Kornişon turşu için;

  • 2 kg kornişon salatalık

Karışık turşu için;

  • 1 kg salatalık
  • 250 gr kıl biber
  • 4 adet domates
  • 2 adet havuç

Turşu suyu için;

  • 1 su bardağı iri turşuluk tuz
  • 3 su bardağı sirke (600 ml)
  • 10 su bardağı su (2 litre)
  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kavanoz ve kapakları hazırlayalım. Her konserve veya turşu yapışımızda mutlaka yeni ve kaliteli bir kapak kullanmamız gerekiyor.
  • Paketinden çıkardığımız kapakları 10 dakika kaynatalım, böylece gayet yeterli bir şekilde sterilize etmiş olacağız.
  • Kaynayan kapakları bir maşa yardımıyla tencereden çıkaralım. Temiz bir bezin üzerine dizelim.
  • İyice yıkadığımız kornişonun uçlarını keserek kavanoza dik bir şekilde sıkıca yerleştirelim.
  • Aralarına soyduğumuz sarımsakları sıkıştıralım ve bir sıra daha kornişon dizelim.
  • Kalan boşluklara yine sarımsak ekledikten sonra kavanozu kornişonla dolduralım. Bu ölçülerle 3 litrelik kavanozu doldurdum. Daha fazla hazırlamak isterseniz ölçüleri artırabilirsiniz.
  • Karışık turşu için, yıkayıp uçlarını kestiğimiz salatalıkları pet kavanoza dik bir şekilde yerleştirelim.
  • Kalan boşluklara bolca sarımsak ekledikten sonra doğranmış havuçları yerleştirelim.
  • Kıl biberi ekleyelim, bastırarak sıkıştıralım.
  • Aralara sarımsak koyduktan sonra domatesleri de yerleştirelim.
  • Kalan havuç ve biberleri kavanozun boş yerlerine sıkıştıralım. Bir tutam maydanozla üzerini kapatalım.
  • Turşu suyu için derin bir karıştırma kabına sirkeyi alalım.
  • Su, iri salamura tuz ve limon tuzunu ilave ederek tuzlar eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazırladığımız kavanozları ağzına kadar turşu suyu ile dolduralım.
  • Kaynattığımız kapaklarla kavanozları sıkıca kapatalım ancak gereğinden fazla sıkmamaya özen gösterelim.
  • Güneş almayan serin bir yerde, 2-3 hafta içerisinde turşularınız hazır olacaktır. Afiyet olsun.