25 Kasım 2022 Cuma

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yumurta büyükse 3
  • 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-5 su bardağı un

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı varsa krema
  • Çok az çikolata parçaları

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, köpük köpük oluncaya kadar çırpalım (Ne kadar çok çırparsak o kadar iyi olur)
  • Süt, sıvı yağ koyup tekrar karıştırmaya devam edelim. Vanilin, kakao, kabartma tozu ve elenmiş unu da ilave edip malzemeler karışıncaya denk çırpalım.
  • Güzelce karıştırdığımız kek harcımızı sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcamımıza dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim (yaklaşık 30-35 dakika)
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Kekimiz soğurken bizde sosumuzu hazırlayalım.
  • Tencereye Kakao sıvı yağı toz şeker sütü ekleyip kaynanana kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya yakın krema çikolataları ekleyelim eriyince ocaktan alalım sosumuzu ılımaya bırakalım.
  • Kekimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim. Ilıyan sosumuzu kekimizin her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
  • Sosunu çekene kadar dinlendirelim vaktiniz varsa bir kaç saat ve son olarak istediğimiz şekilde süsleyip servise hazır
  • Ben portakal ve pasta süsü kullandım. Şimdiden afiyet olsun 

Simit Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı un

Arası için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için su ve sütü kaba alalım.
  • Üzerine mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Sıvıyağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
  • Mayalanması için saralım. En az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Susamı tavada karıştırarak kavuralım.
  • Bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina dan biraz büyük olacak şekilde parçalar koparalım.
  • Elimizi yağlayıp bastırarak açalım.
  • İçine kaşar peyniri koyalım.
  • Uçlarını birleştirip ters çevirelim.
  • Önce pekmezli suya, ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.Afiyet olsun.

Yeşil Çay Nasıl Demlenir Tarifi

 

Malzemeler

  • Her bir fincan için 1 tatlı kaşığı yeşil çay
  • Sıcak su
  • Limon dilimi (isteğe bağlı)

    Nasıl Yapılır?

  • Yeşil çayımızı çaydanlığımızın süzgecine alalım. Her bir bardak için 1 tatlı kaşığı yeşil çay kullanmanız yeterli olacaktır.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyelim ve çaydanlığın kapağını kapatalım. Bu şekilde yeşil çayımızı 3 dakika demlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda süzgeci çaydanlıktan çıkartalım.
  • Bardağımıza isteğe bağlı limon dilimi yerleştirdikten sonra çayımızı bardağa dolduralım.
  • Çayımız servise hazır. Yeşil çay nasıl yapılır? detaylıca anlattığım tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Airfryer Fırın Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gr fırın makarna

İç harcı için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (patlıcanlar için)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su (125 ml)

Beşamel sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Airfryer da fırın makarna yapmak için öncelikle fırın makarnaları kaynayan suya alalım ve haşlayalım.
  • Makarnalar haşlanırken beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ekleyelim ve karıştırarak kokusu çıkana kadar yakmadan kavuralım.
  • Ardından yavaş yavaş sütü ilave edelim ve bir taraftan da karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra beşamel sosumuzu ocaktan alalım.
  • Pişen makarnaları ocaktan alarak suyunu süzelim ve derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine hazırladığımız beşamel sosu ilave ederek karıştıralım.
  • İç harcı için ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım.
  • Üzerine kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Daha sonra doğradığımız soğanı, kırmızı biberi, yeşil biberi, sarımsağı ekleyelim, karıştırarak kavuralım.
  • Salça, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu ekleyerek pişmeye bırakalım.
  • Kabuğunu alacalı bir şekilde soyup küçük küçük doğradığımız patlıcanların üzerine sıvı yağ gezdirerek karıştıralım.
  • Ardından airfryer’a alarak 5 dakika pişirelim.
  • Makarnamızın yarısını airfryer’ın sepetine aktaralım. Üzerine hazırladığımız iç harcı boşaltarak düzeltelim.
  • Patlıcanları da iç harcın üzerine aldıktan sonra kalan makarnayı üzerine boşaltalım.
  • Kaşar peyniri rendesi serptikten sonra airfryer da 180°C de 10 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırın makarnamız servise hazır. Air fryer da fırın makarna pişirilir mi? Kaç dakika da pişer? Nasıl yapılır gibi sorularınız için sizler de mutlaka tarife göz atın. Afiyet olsun!

Patates Mücveri Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Pişirmek için;

  • Ayçiçek Yağı

Servis için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soyduğumuz patatesleri rendeleyelim.
  • Suyunu güzelce sıkalım ve karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine doğranmış soğan, yumurta, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, pul biber, kimyon, karabiber, un ve mısır unu ekleyerek karıştıralım.
  • Tavaya ayçiçek yağını alalım. Kızdıktan sonra hazırladığımız harçtan 1’er kaşık tavaya koyalım.
  • Tek tarafı güzelce kızaran patates mücverimizi çevirelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım.
  • Her iki tarafı da güzelce pişen patates mücverlerini servis tabağına alalım. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde pişirelim.
  • Hazır olan patates mücverlerimizi yanında naneli, pul biberli yoğurt eşliğinde servis edelim. Afiyet olsun!

23 Kasım 2022 Çarşamba

Cookies Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı iri dövülmüş tuzsuz yer fıstığı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Not; büyük çay bardağı kullandım. 

 Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, şeker, yumurta, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabınıza alıp karıştın.
  2. Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Fıstık, damla çikolata ve kuru üzümleride ekleyip tekrar yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye belirli aralıklarla dizin.
  6. Buzdolabında yarım saat bekletin.
  7. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika arası pişirin.
  8. Kurabiyeleri fırına koyduktan 5-6 dakika sonra fırını açıp bardağın alt kısmıyla hamurlara bastırıp pişirmeye devam edin. Çatlak formu alması için yapıyoruz.
  9. Tamam soğuyunca servise hazır. Afiyetler olsun 

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik kakao
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri ı̇çin;

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak toz şekerini, sıvı yağ̆ını ve kakaoyu derin kaba alalım.
  • Karışana kadar güzelce çırpalım.
  • Daha sonra yumurtaları tek tek kırarak çırpıcı ile karışıma yedirelim.
  • Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip sıpatula ile karıştıralım.Macun kıvamında olmalı. (ekstra un koymayınız. ).
  • Üzerini streç film ile örtüp 2-3 saat buzdolabında bekletelim.
  • Kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım ve her yerine gelecek şekilde pudra şekerine bulayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dk pişirelim. Süreyi aşmayalım.
  • Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olacak. Durdukça ve soğudukça sertleşecektir. Acele etmeyelim. 🤗.
  • Soğuyan kurabiyeleri servis edelim. 😍.Afiyet olsun. Sütle birlikte yemeniz tavsiye edilir. 😌.

Sırrı Sosunda El Açması Lezzetinde Nefis Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 1 çay bardağından biraz az tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Patatesli harç için;

  • 5 tane haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Köri
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • İç harç için patatesler haşlanır ezilir içine rendelediğimiz soğan ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
  • Sosu için tereyağı eritilir. Diğer malzemeleri ilave edilir karıştıralım.
  • 1 adet yufka tezgaha serelim.
  • Üzerine 2-3 kaşık sostan gezdirilip fırça ile her tarafına sürülür.
  • Kenarlardan katlanır. Karşılıklı uç kısımlarına harçtan konulur ve rulo halde saralım.
  • Ortadan ikiye kesilir. İki rulo da tepsiye rulo şeklinde yerleştirelim.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • En son kalan sostan üzerine sürülüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Sini Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 50 gram kuyruk yağı
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber,pul biber,kimyon,kekik,tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri blandıra alıp güzelce ufaltalım.
  • Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde keselim.
  • Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayalım.
  • Harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizelim.
  • Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
  • Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirelim.
  • Islattığımız yağlı kağıdı tepsinin üzerine kapatalım.
  • Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Piyano Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatma için:

  • 2 su bardağı süt

Krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kremaÜzeri için;
    • Kakao

      Nasıl Yapılır?

    • Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
    • Ardından diğer malzemeleri ilave edelim.
    • Kek harcını büyük boy borcama dökelim.
    • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim.
    • Kreması için malzemeleri tencereye akıp koyu bi kıvam alana kadar pişirelim.Ardından ocaktan alalım.
    • Oda ısısına gelince içersine sıvı krema ekleyip güzelce karıştıralım.
    • Pişen keki fırından çıkarıp üzerine 2 su bardağı sütü dökelim.
    • Ardından hazırladığımız kremayı döküp spatula yardımıyla düzeltelim.
    • Üzerine kakao serpip servis edelim.
    • Üzerinin şekli için👉kremayı döktükten sonra biraz dinlendirelim keki.
    • Ardından ince şeritler halinde kestiğimiz a4 kağıdını aralık kalacak şekilde dizelim.
    • Üzerine kakao serpelim. Ardından şeritleri dikkatlice kaldıralım. Hepsi bu kadar 

Nefis Omlet Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 adet yumurta
  • Rende kaşar peynir (90 gram kadar)
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Dilimlemiş salatalık
  • Dilimlemiş domates

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maydanoz ,dereotu temizlendikten sonra ince ince doğrayalım.
  • Ardından salatalık domatesleride dilimleyelim bir kenara alalım.
  • Diğer tarafdan yumurtaları uygun çukur bir kaseye teker teker kıralım biraz tuz ilave edelim, yumurtalar iyice köpürene kadar çırpalım.
  • Kızartma tavamızı ocağa alalım altını açalım kızdıralım .
  • Biraz sıvı yağ ilave edelim, çırpmış olduğumuz yumurtalardan tavaya dökelim.
  • Ömletimizi az pişirdikten sonra yarısının üzerine rende kaşar peyniri, maydanoz ,dereotu, pul biber, karabiber serpip diğer yarısını omletin üzerine kapatıp alt üst üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim ,servis tabağına alalım .
  • Dilim domates ,salatalık, maydanoz ,dereotu ve baharatlarla omletin üzerini süsleyelim ,her bir omlet için aynı işlemi yapalım.
    Not ;omlet tabağınıza kahvaltılık peynir ve farklı şeylerde lave edip servis edebilirsiniz