Malzemeler
Hamburger ekmekleri / buns lar için malzemeler:
- 1 yaş maya
- 200 ml hafif sıcak su
- 5 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram un
- 80 gram tereyağı
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurta ve 2 yemek kaşığı süt
- Ayrıca arzuya göre susam yada çörek otu
Kıymalı harcı için malzemeler:
- 500 gram dana kıyma
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 soğan ( küp küp doğranmış)
- 500 gram domates sosu yada (1 yemek kaşığı domates salçası ve 500 mil lt sıcak su)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 5 büyük kornişon turşu ( küp küp doğranmış)
Araları için;
- 9 dilim cheddar peyniri
- 1 ince kıyılmış kırmızı soğan
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tereyağı hariç tüm malzemeleri iyice yoğurun en son yumuşak tereyağını ekleyin tekrar yoğurun üzerine nemli bez ile örtün ve 1 saat dinlendirin.
- Hamuru dokuz parçaya bölün ve yuvarlak bezeler yapıp fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini hafif bastırın be nemli bez ile örtüp 15 dakika mayalandırın.
- Yumurta ve sütü iyice çırpın ve üzerlerine sürün en son susam ya da çörekotu döküp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Bu arada kıymayı suyunu çekinceye kadar kavurun sıvı yağı ve küp küp doğranmış soğanları ekleyin beraber kavurun.
- Domates sosunu ve baharatlarını ekleyen 5 dakika daha pişirip küp küp doğranmış kornişon turşularını ilave edin ve altını söndürdün.
- Fırından çıkan sıcak ekmekleri ortadan kesin, daha lezzetli hale getirmek için tavada iç taraflarını kızartın, ve sıcak sıcak sosun içine batırıp çıkarın ve iki yemek kaşığı kıyma harcı doldurun.
- Üzerine soğan halkası ve peynir ekleyin ve sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun