Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük patates
- 3 diş sarımsak
- 500 gram balkabağı
- 1 lt su (yarısı tavuk suyu)
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal, zencefil
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı alınır. İri doğranmış, soğan, sarımsak, patates ve havuç alınıp güzelce kavrulur. Ardından doğranmış balkabağı eklenir ve üzerine sıcak su ilave edilir.
- Tüm sebzeler iyice yumuşayınca blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirilir.
- Sos tavasında tereyağı eritilir ve un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 3 dk kavrulur. Üzerine birkaç kepçe çorbadan eklenip karıştırılır ve çorbaya eklenir.
- Çorba birkaç taşım kaynatılır ve servis edilir. Arzuya göre su ilavesi yapılabilir. Afiyet olsun