Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- 1 küçük havuç
- Biraz maydanoz
- Biraz dereotu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarımdan az limonun suyu
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
Süslemek için;
- Nane
- Dereotu
Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz, tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Patateslerimiz pişerken diğer salata malzemelerini ince ince kıyıyoruz havucu rendenin ince yerinden rendeliyoruz.
- Patateslerimiz pişince suyunu süzüp sıcağı gitmeden içine tereyağını koyup eziyoruz sütümüzü döküyoruz. İyice ezildikten sonra soğumuş oluyor zaten diğer malzemelerimizi ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
- Tart kalıbına streç yayıp içine yaydırdım ben direk borcama da yapabilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra tepsiye ters çevirerek çıkardım.
- Üzerine yaptığım sarımsaklı yoğurdu yaydırdım. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.