Kavrulmuş Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşık sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 4,5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için gereken malzemeler;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Limon (miktarı arzuya göre)
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
Kavrulmuş Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereyi ocağa alalım sıvı yağ ve şehriyeyi kısık ateşte kavuralım rengi dönünce unu ekleyip bir kaç tur karıştıralım ve sıcak suyu ekleyelim (dileyen yarı yarıya tavuk suyu kullanabilir) karıştıralım.
- Öte yandan terbiye için yoğurt, yumurta sarısı ,limonu iyice çırpalım.
- Şehriyeler yumuşayınca çorba suyundan 1 kepçe terbiyeye ekleyip ılıştıralım ve çorbaya ekleyip hızlıca karıştıralım ki kesilme olmasın .
- Kaynayınca altını kapatalım.
- 5 dakika kadar dinlensin.
- Naneyi yağda kızdırıp ekleyelim.
- Tuz ilave edelim ve servise sunalım afiyetle, şifa olsun 🌺💙
Not: Dileyen şehriyelerle birlikte 1 küçük diş sarımsak da kavurabilir.