Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantarın sap kısımları ya da 200 gram mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları küçük küçük doğrayıp tereyağı ve sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Üzerine un koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Soğuk suyu ekleyip çırpıyoruz ve kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz.
- Sıcak su eklerseniz un topaklanır.
- Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı ılık sütü ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Soğuk eklerseniz çorba sıcak olduğu için süt kesilecektir.
- 2-3 dk kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı nişasta (mısır kullandım)
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- Çilek reçeli (farklı reçel de kullanılabilir)
- Pudra şekeri
- İsteğe bağlı eritilmiş çikolata
Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım ve karıştıralım unu azar azar ilave ederek yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak şekil verelim ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine oklavanın yada tahta kaşığın ucuyla hafifça bastırarak çukur oluşturalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayar fırında üzerleri beyaz kalacak ekilde pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım, soğuyan kurabiyelerin üzerlerine biraz pudra şekeri serpelim ve çukur bölümüne çilek reçeli ile dolduralım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim ayrıca ben biraz çikolata eritip üzerlerine gezdirdim.
Fındıklı Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler
- 18-22 adet baklavalık yufka
Arasına sürmek için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şekeri
- Fındık veya ceviz içi
Fındıklı Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağı ile tahini karıştırarak kenara alalım tezgaha iki adet baklavalık yufkayı serip (diğer yufkaların üzerini kapatmayı unutamayın kurumasın)
- Yufkanın üzerine 4 yemek kaşığı tahin karışımından sürüp, üzerine iki yemek kaşığı toz şekeri serpip, son olarak fındık serpiştirin.
- Benim yaptığım gibi dar kısmında sıkı rulo yapıp istediğiniz genişlikte keselim ben iki parmak genişliğinde kestim, yağlı kağıt serili tepsiye az aralıklarla dizin.
- 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin yapacak olanlara afiyetler olsun.
Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane kapya ya da yeşil biber
- 1 yumurta (kişi sayısına göre)
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı ucu kimyon
- 1 tutam karabiber
- Tuz
Üzerine;
- Beyaz peynir parçaları
- Maydanoz
- Kekik
Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay doğranır. Biberler uzun ince şerit yapılır. Tavaya biraz zeytinyağı ve tuz alınarak soğanlar yumuşayana kadar sotelenir.
- Biraz yumuşayınca biberler eklenir ve yumuşatılır. Üzerine baharatlar ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Üzerine rendelenen domates, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir. Suyunu biraz çekince kaşık markasıyla oyuklar açılır. İçine biraz sıvı yağ eklenerek yumurta kırılır.
- Üzerine hafif tuz eklenir ve beyazlar pişirilir. Üzerine beyaz peynir dilimleri eklenir. Yumurta pişince kekik ve maydanoz eklenerek servis edilir
Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 adet soğan
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı kısırlık bulgura üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, üzerini kapatalım ve 30 dk dinlendirelim.
- 1 adet soğanı doğrayalım ve 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağda kavuralım. 5 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- 2 tatlı kaşığı kimyon, pulbiber, karabiber ve tuz da ekledikten sonra 1-2 dk daha kaynatalım.
- Hazırladığımız salça sosu sıcakken, dinlenmiş olan bulgurumuza ekleyelim ve karıştıralım. Tekrar üzerini kapatıp, sosla da demlenmesini bekleyelim.
- Kısırımız soğuduktan sonra üzerine 1 limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edelim ve karıştıralım.
- Yarım demet yeşil soğan, yarım demet maydanoz ve 2 adet domatesi doğrayalım.
- Doğradığımız yeşillikleri de kısıra ekleyip karıştırdıktan sonra servis edelim.
Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz but
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı toz biber
- Yarım soğan
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı su
- 1 bağ ıspanak
- 200 ml. krema
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
Semiz otu salatası için;
- 1 bağ semiz otu
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet kemiksiz tavuk butunun üzerine bıçakla çizikler atalım, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip yarım saat dinlendirelim.
- Kızgın tavada tavukların her iki tarafını da kızartalım. Tavadan almaya yakın, her iki tarafına da kırmızı toz biber serpelim. Tavukları kenara alalım.
- Tavukları pişirdiğimiz tavaya, doğradığımız soğanı allım ve kavuralım. Kavrulan soğanlara 1 su bardağı arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
- Şehriyeler yeterince kavrulunca üzerine 2 su bardağı su ilave edelim ve sırasıyla kalın doğradığımız ıspanakları ve tavukları üzerine dizelim.
- Tavanın kapağını kapatmadan, suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çektiğinde, tavukları tekrar üzerinden alalım ve 200 ml krema, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım.
- En son aşamada tavukları tekrar tavaya alıp kısık ateşte 10 dk daha pişirelim.
- Pilavı tabağa alıp, üzerine tavuk parçalarını koyarak servis edebilirsiniz.
Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 soğan rendesi (suyu olmayacak)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 4.5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- 4-5 dal maydanoz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeler derin bir kapta iyice iç içe geçene kadar yoğrulur, ardından buz dolabında yarım saat kadar bekletilir.
- Dolaptan çıkartılır elle şekil verilir, tutmaz tavaya biraz sıvı yağ damlatılır.
- Köfteler arkalı önlü aktın gibi olana kadar kızartılır, deneyecek olanlara şimdiden
Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- Kakao
Kreması için;
- 1 paket hazır pastacı kreması
- 1 su bardağı süt
- 2 adet muz
- 1 paket damla çikolata
Süslemek için;
- Çilek
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı yapıp dolaba atalım. Bir kaba pastacı kreması ve sütü çırpalım. Muzları ince ince doğrayalım ve damla çikolatayla harmanlayalım dolapta soğumasını bekleyelim.
- Fırınımızı 170° de ayarlayalım kekimizi yapana kadar isinsin. Başka bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sonrasında süt, yağ ekleyelim bir turda öyle çırpalım. Un, kabartma tozu ve kakoyuda ekleyelim kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim fırında 170° de 30-35 dakika pişirelim.
- Pişen keki kalıptan çıkartıp ortadan keselim alt kısmı tekrar kalıbın içine koyalım ve çileklerimizi ortadan ikiye bölelim çileklerimizi dik bir şekilde dizelim.
- Sonrasında dolaptaki kremamızı sıvayalım kekin kalan üst kısmını isterseniz bütün koyabilirsiniz istersenizde ufalayıp serpebilirsiniz.
- Ben ufaladım ve dolapta 4 saat beklettim ama kekimizi streçlemeyi unutmayalım dolapta kek biraz sertleşebilir. Servis yapmadan önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Mozaik Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 kutu sıvı krema (200 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
- 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı kavrulmuş fındık içi, iri parçalar halinde (ceviz de olur)
Ayrıca;
Üzerine serpmek için;
- Kakao tozu
- Toz fıstık (isteğe bağlı)
Bardak ölçüsü: 200 ml
Mozaik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, krema, kakao tozu ve şekeri tencereye alın ve sürekli çırparak orta ateşte ısıtın.
- Bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın, ılımasını bekleyin.
- Bu arada petibör bisküvilerini elinizle iri parçalara bölüp karıştırma kabınıza alın.
- Fındıkları sosunuza ilave edip karıştırın.
- Sosu bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Kuru bisküvi kalmasın.
- Küçük boy baton kek kalıbına streç folyo serin.
- Hazırladığınız harcı içine alın ve güzelce yayın.
- 5 saat derin dondurucuya kaldırın.
- Derin dondurucudan çıkartıp üzerine kakao tozu serpin. İsteğe bağlı toz fıstık ile süsledikten sonra dilimleyip servis edin.