7 Mayıs 2023 Pazar

Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi

 

Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı nişasta (mısır kullandım)
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağına yakın un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Çilek reçeli (farklı reçel de kullanılabilir)
  • Pudra şekeri
  • İsteğe bağlı eritilmiş çikolata

    Reçelli Kurabiye (Kendisi Küçük Lezzeti Büyük) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım ve karıştıralım unu azar azar ilave ederek yoğuralım ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp, elimizin içinde yuvarlayarak şekil verelim ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine oklavanın yada tahta kaşığın ucuyla hafifça bastırarak çukur oluşturalım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede alt üst ayar fırında üzerleri beyaz kalacak ekilde pişirelim.
  • Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım, soğuyan kurabiyelerin üzerlerine biraz pudra şekeri serpelim ve çukur bölümüne çilek reçeli ile dolduralım.
  • Üzerine pudra şekeri serpelim ayrıca ben biraz çikolata eritip üzerlerine gezdirdim.

Fındıklı Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi

 

Fındıklı Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

  • 18-22 adet baklavalık yufka

Arasına sürmek için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şekeri
  • Fındık veya ceviz içi

    Fındıklı Tahinli Çıtır Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı ile tahini karıştırarak kenara alalım tezgaha iki adet baklavalık yufkayı serip (diğer yufkaların üzerini kapatmayı unutamayın kurumasın)
  • Yufkanın üzerine 4 yemek kaşığı tahin karışımından sürüp, üzerine iki yemek kaşığı toz şekeri serpip, son olarak fındık serpiştirin.
  • Benim yaptığım gibi dar kısmında sıkı rulo yapıp istediğiniz genişlikte keselim ben iki parmak genişliğinde kestim, yağlı kağıt serili tepsiye az aralıklarla dizin.
  • 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin yapacak olanlara afiyetler olsun.

Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi

 

Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane kapya ya da yeşil biber
  • 1 yumurta (kişi sayısına göre)
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı ucu kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • Tuz

Üzerine;

  • Beyaz peynir parçaları
  • Maydanoz
  • Kekik

    Ekmek Banmalık Yahnili Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yarım ay doğranır. Biberler uzun ince şerit yapılır. Tavaya biraz zeytinyağı ve tuz alınarak soğanlar yumuşayana kadar sotelenir.
  • Biraz yumuşayınca biberler eklenir ve yumuşatılır. Üzerine baharatlar ve salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Üzerine rendelenen domates, tuz ve sıcak su eklenerek pişirilir. Suyunu biraz çekince kaşık markasıyla oyuklar açılır. İçine biraz sıvı yağ eklenerek yumurta kırılır.
  • Üzerine hafif tuz eklenir ve beyazlar pişirilir. Üzerine beyaz peynir dilimleri eklenir. Yumurta pişince kekik ve maydanoz eklenerek servis edilir 

Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi

 

Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Kolay Ve Hızlı Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 su bardağı kısırlık bulgura üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip, üzerini kapatalım ve 30 dk dinlendirelim.
  • 1 adet soğanı doğrayalım ve 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağda kavuralım. 5 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • 2 tatlı kaşığı kimyon, pulbiber, karabiber ve tuz da ekledikten sonra 1-2 dk daha kaynatalım.
  • Hazırladığımız salça sosu sıcakken, dinlenmiş olan bulgurumuza ekleyelim ve karıştıralım. Tekrar üzerini kapatıp, sosla da demlenmesini bekleyelim.
  • Kısırımız soğuduktan sonra üzerine 1 limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edelim ve karıştıralım.
  • Yarım demet yeşil soğan, yarım demet maydanoz ve 2 adet domatesi doğrayalım.
  • Doğradığımız yeşillikleri de kısıra ekleyip karıştırdıktan sonra servis edelim.

Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz but
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım soğan
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 1 bağ ıspanak
  • 200 ml. krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Semiz otu salatası için;

  • 1 bağ semiz otu
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tavuklu Ispanaklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 adet kemiksiz tavuk butunun üzerine bıçakla çizikler atalım, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip yarım saat dinlendirelim.
  • Kızgın tavada tavukların her iki tarafını da kızartalım. Tavadan almaya yakın, her iki tarafına da kırmızı toz biber serpelim. Tavukları kenara alalım.
  • Tavukları pişirdiğimiz tavaya, doğradığımız soğanı allım ve kavuralım. Kavrulan soğanlara 1 su bardağı arpa şehriyeyi ilave edip şehriyelerin rengi hafif koyulaşana kadar kavuralım.
  • Şehriyeler yeterince kavrulunca üzerine 2 su bardağı su ilave edelim ve sırasıyla kalın doğradığımız ıspanakları ve tavukları üzerine dizelim.
  • Tavanın kapağını kapatmadan, suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çektiğinde, tavukları tekrar üzerinden alalım ve 200 ml krema, 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ekleyip karıştıralım.
  • En son aşamada tavukları tekrar tavaya alıp kısık ateşte 10 dk daha pişirelim.
  • Pilavı tabağa alıp, üzerine tavuk parçalarını koyarak servis edebilirsiniz.

Köfte Tarifi

 

Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi (suyu olmayacak)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 4.5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 4-5 dal maydanoz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler derin bir kapta iyice iç içe geçene kadar yoğrulur, ardından buz dolabında yarım saat kadar bekletilir.
  • Dolaptan çıkartılır elle şekil verilir, tutmaz tavaya biraz sıvı yağ damlatılır.
  • Köfteler arkalı önlü aktın gibi olana kadar kızartılır, deneyecek olanlara şimdiden

Çilekli Pasta Tarifi

 

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Kakao

Kreması için;

  • 1 paket hazır pastacı kreması
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet muz
  • 1 paket damla çikolata

Süslemek için;

  • Çilek

    Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremayı yapıp dolaba atalım. Bir kaba pastacı kreması ve sütü çırpalım. Muzları ince ince doğrayalım ve damla çikolatayla harmanlayalım dolapta soğumasını bekleyelim.
  • Fırınımızı 170° de ayarlayalım kekimizi yapana kadar isinsin. Başka bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Sonrasında süt, yağ ekleyelim bir turda öyle çırpalım. Un, kabartma tozu ve kakoyuda ekleyelim kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim fırında 170° de 30-35 dakika pişirelim.
  • Pişen keki kalıptan çıkartıp ortadan keselim alt kısmı tekrar kalıbın içine koyalım ve çileklerimizi ortadan ikiye bölelim çileklerimizi dik bir şekilde dizelim.
  • Sonrasında dolaptaki kremamızı sıvayalım kekin kalan üst kısmını isterseniz bütün koyabilirsiniz istersenizde ufalayıp serpebilirsiniz.
  • Ben ufaladım ve dolapta 4 saat beklettim ama kekimizi streçlemeyi unutmayalım dolapta kek biraz sertleşebilir. Servis yapmadan önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Mozaik Pastası Tarifi

 

Mozaik Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık içi, iri parçalar halinde (ceviz de olur)

Ayrıca;

  • 300 gram petibör bisküvi

Üzerine serpmek için;

  • Kakao tozu
  • Toz fıstık (isteğe bağlı)

Bardak ölçüsü: 200 ml  

Mozaik Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, krema, kakao tozu ve şekeri tencereye alın ve sürekli çırparak orta ateşte ısıtın.
  2. Bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın, ılımasını bekleyin.
  3. Bu arada petibör bisküvilerini elinizle iri parçalara bölüp karıştırma kabınıza alın.
  4. Fındıkları sosunuza ilave edip karıştırın.
  5. Sosu bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. Kuru bisküvi kalmasın.
  6. Küçük boy baton kek kalıbına streç folyo serin.
  7. Hazırladığınız harcı içine alın ve güzelce yayın.
  8. 5 saat derin dondurucuya kaldırın.
  9. Derin dondurucudan çıkartıp üzerine kakao tozu serpin. İsteğe bağlı toz fıstık ile süsledikten sonra dilimleyip servis edin.

Trabzon Pidesi Tarifi

 


  • 12-14 Kişilik
  •  
  • 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
  •  

Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5.5 bardak un ( 4.5 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)

İç harcı için;

  • 400 gram kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • Su
  • Tereyağ
  • Yumurta sarısı
  • Domates
  • Biber
  • Sucuk

Bardak ölçüm 200 ml 

Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su süt şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim. Daha sonra yağ ve tuzu ekleyelim son olarak unu kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olsun.
  2. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda en az 50 dk mayalanmaya bırakalım.
  3. Diğer yandan kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyip karıştıralım.
  4. Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan bir tık daha büyük bezeler yapalım bezeleri ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde açalım.
  5. Kenarlarına yumurta beyazı sürüp içe katlayalım. Peynir karışımımızdan içine koyup yayalım. Üzerine çok az su serpip, bir kaç parça tereyağ ya da margarin koyalım.
  6. Son olarak üzerine sucuk yumurta ya da domates-biber hangisini istiyorsak koyalım fırının alt katında pişirelim.
  7. Çıkınca kenarına tereyağ sürelim pidelerimiz hazır 👍🏻 deneyecek olanlara şimdiden