Beyti Kebap (Songül Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
(Su bardağım 200 ml)
Hamuru için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı yaş maya
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un ve ayrıca 2 yemek kaşığı un
Köftesi için;
- 300 gram dana kıyma
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yumurta ( M)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Biraz kimyon
- Maydonoz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 küçük diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- 200 ml su
- ️️Rendelenmiş kaşar
Üzerine sürmek için
- 1 yumurta sarısı
Beyti Kebap (Songül Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini yumuşak bir hamur yoğurun ve üzeri kapalı 45-50 dak. mayalandırın.
- Köfte harcını da iyice yoğurun ve üzeri kapalı 30 dak. buzdolabında dinlendirin.
- Köfteyi yağlı kağıt üzerinde hafif elinizi ıslatarak iki uzun ( uzun yapmaya özen gösterin) şerit yapın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dak. pişirin.
- Elinizi yağlayın ( hamur yapışmaması için) ve hamurdan iki eşit parça yapıp yuvarlayın.
- Tezgahı ve bezeyi unlayın. İnce bir hamur açıp yağlı kağıda koyun.
- 1 yemek kaşığı tereyağ eritip hamurun alt köşesine sürün üzerine pişen köfteyi koyun.
- Köftenin üzerine de tereyağından sürün.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, hamurun kenarının fazlalıklarını kesin ve dikkatlice rulo yapın.
- Diğer bezeyi de aynı işlemi yapın.
- Üzerine erittiğiniz tereyağından hafif sürün ve sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin. ( not; fazlalık olan hamuru da yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürün birlikte kenarında pişsin ziyan olmasın ☺️)
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dak. üzeri kızarana kadar pişirin. 4-5 dak. dinlendirip dikkatlice kesin.
- Sosu için; kalan tereyağının içine sıvı yağ ve salçayı ekleyip hafif kavurun.
- Diğer malzemeleri de ekleyip kaynayınca kısık ateşte 5 dak. pişirin. Beyti kebabıyla ve yoğurtla servis edin.