Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kuru soğan
- Yarım yeşil biber
- Yarım adet kırmızı kapya biber
- Yarım domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez)
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.