25 Ağustos 2024 Pazar

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Meyhane Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kuru soğan
  • Yarım yeşil biber
  • Yarım adet kırmızı kapya biber
  • Yarım domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı su (kaynamış, kaynamamış farketmez)

    Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız küçük soğanları ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Biberleri ekleyip 3-4 dk kavuruyoruz ve domatesleri ekleyip, bir iki tur karıştırıp salçayı da ekleyip, 2 dk kavurup bulgurları ekleyip tuzunu atıp suyunu ekliyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyetle.

Sarımsak Soslu Mantar Tarifi

 

Sarımsak Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kültür mantarı
  • 3 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Sarımsaklı sos için;

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak

    Sarımsak Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları sapının yarısından kesip güzel yıkayalım ,tavaya koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çekmiş olan mantara tereyağ, sıvı yağ ve julyen doğranmış soğanı ince doğranmış maydanozu ilave edip 5 dakika kadar kavuralım .
  • Diğer tarafta sosu için gerekli malzemeleri karıştıralım .
  • Servis tabağına boşaltalım ve birazcık soğutmuş olduğumuz mantarı yoğurdun üzerine koyalım afiyet olsun.

Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet patlıcan
  • 300 gr tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kaşar peyniri

    Çift Katlı Tavuklu Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alaca soyup acı suyunu aldıktan sonra uzunlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz, daha sonra fırın tepsisine dizerek sıvı yağ tuzu karıştırıp üzerlerine fırça yardımıyla sürüyoruz .
  • Fırında 180 °kızartıyoruz.
  • İç harçı için tavukları küp küp doğruyoruz, tavada suyunu çektiriyoruz .
  • Daha sonra soğanları ,biberleri ,sıvı yağ ekleyerek kavuruyoruz .
  • Domatesleri, salçayı, tuz ,baharatları da ekleyerek pişiriyoruz .
  • Kızaran patlıcanlara tavuklu harçtan koyuyoruz.
  • Tüm patlıcanları doldurmuyoruz.
  • Kapak olarak sayarak boş bırakıyoruz .
  • Beşamal sosu tereyağ, un kavrulur, süt ekliyoruz ,katılaşınca karabiber ,tuz eklenerek ocaktan alıyoruz .
  • Patlıcanların üzerine gezdirilir ,rendelenen kaşar peyniride en üst kata gezdirerek 180 ° kaşarlar eriyene kadar pişirilir .(ben kenarlara bir iki patates dizip aynı şekilde yapmıştım oğlum için patates patlıcan karışıkta yapılabilir afiyet olsun 

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı uz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritelim.
  • Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
  • Unu ekleyelim ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Üzerine suyu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Tencerenin kapağı kapatalım ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Çorbamızı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Mercimekler piştikten sonra çorbamızı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
  • Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirelim ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
  • Ardından üzerine kırmızı toz biberi ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sostan gezdirerek servis edelim.

Biber Dolması Tarifi

 

Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 12-13 dolma biber
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 adet limon suyu

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığın yarısı karabiber ve tuz
  • 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı nane

    Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle malzemeleri doğrayalım ardından pirinci yıkayıp, üzerlerine ilave edelim kıymayı ve diğer malzemeleri karıştırma kabında iyice karıştıralım.
  • Biber dolmaların içini çıkarıp içlerini dolduralım üzerlerini domates veya kapya biberi ile kapatalım pişireceğimiz fırın tencerenin içine dizip hazırladığımız salçalı sosu karıştırıp, biberlerin üzerine dökelim.
  • İsterseniz tencerede ocakta pişirin isterseniz de benim gibi kapaklı bir tencerede 200° derece fırında alt üst ayarda ortalama 45 dakika pişirin.
  • Sonra kapağını açıp biberlerin üzeri kızarınca 15 dakika kadar daha kızarsın ve çıkarın yanına yoğurt ile servis ettim tercih sizin ☺️ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Taze Fasulye Turşusu Tarifi

 

Taze Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 15 tane kadar domates (kabukları soyulmuş)
  • 10 diş sarımsak
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı iri tuz (damak tadınıza göre)
  • Yarım demet maydanoz

    Taze Fasulye Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeyi iki uç kısmını keselim, güzelce yıkadıktan sonra kaynamış suyun içine atıp, ezilmeden yaklaşık 5-7 dakika kaynasın o esnada ayrı bir kaba soğuk su koyalım kaynama sonrası fasulyeleri sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya koyun şoklansın.
  • Daha sonra domateslerin kabuklarını soyalım elinizle minik doğrayalım sarımsağıda minik doğrayın, maydanozun sap kısmını kesin sadece yaprak kısımlarını doğrayın.
  • Uygun bir kaba domatesleri fasulyeyi ve diğer bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra kavanozlara doldurun kapaklarınız kesinlikle yeni olsun ve sıkıca kapatın.
  • Not:Ağzına kadar doldurmayın taşar. 2 gün kadar dışarda bekletin sonra ister buzdolabında ister serin bir yerde muhafaza edin. Deneyeceklere afiyet şifa olsun😍 Verdiğim ölçülerden 4 tane 800ml kavanoz çıktı ölçüyü azaltıp artırabilirsiniz.

Şeftali Reçeli Tarifi

 

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg şeftali
  • 2 kg şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Kabuk tarçın
  • 4 5 adet karanfil

    Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeftalileri soyup, küp küp doğrayın üzerine şekeri ekleyip, bir kapak kapatın 1 gece bekletin. Suyunu salan şeftaliyi ocağa alın şeker eriyip köpürmeye başlayınca yağ ekleyip, bir 3-4 dk daha kaynatın.
  • Daha sonra tüm şeftaliyi süzgeçle içinden başka bir kaba alın ve kalan suyu 20-25 dk kaynatıp, çektirin tekrar şeftalileri ekleyip yeniden kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başlayan şeftalinizi 5 dk daha kaynatın, kıvam aldığını anlamak için suyunu bir tabağa alıp hafif soğuyunca anlayabilirsiniz ama durdukça daha da koyulaşır ona göre ayarlayın.
  • Benim reçelimin kıvamı tam tadında oldu.

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi

 

Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane küp küp doğranmış elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5’li petibör bisküvinin 1 paketi ufalayalım
  • 5 00 ml süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kadar margarin
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
  • Çeyrek çay bardağı su

    Elmalı Muhallebili Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle alt tabanı için küp küp doğranmış elmaları tencereye alalım üzerine tarçın, şeker, su, cevizi de ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ardından ufalanmış bisküvileri ekleyip harmanlayalım ve borcama alıp bir kaşıkla yayıp düzeltelim.
  • Derin bir tencereye muhallebisi için; süt, şeker, un, nişastayı alalım kıvam alıp pişene kadar sürekli karıştıralım ocaktan alınca içerisine margarin ile vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Hazırladığımız alt tabanın üzerine dökelim ve bir kaç saat buzdolabında bekletelim.
  • Servis esnasında ister benim gibi kakao serpin istersenizde sade bir şekilde servis edin. 

İncir Reçeli Tarifi

 

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg incir
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

    İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İncirleri yıkayıp, sap kısmını keselim incirleri ben küçük seçtim ikiye veya dörde bölmemek için tercih sizin.
  • Üzerine toz şekeri ekleyip, hafif karıştırıp kapağını kapatalım serin bir yerde veya buzdolabında 1 gece bekletelim.
  • Sabah uyandığınızda inciri ocağa alın ve kaynamaya başlayınca ocağı en aza kısın ara ara karıştırıp kıvamına bakın kıvam alınca çok fazla kaynatmayın incir dağılmasın ve buzdolabında bekledikçe de katılaşıyor incir reçeli onun için bununda hesabını yapın☺️
  • Kapatmaya yakın incir reçeline limon tuzu ekleyip kaç tur daha kaynadıktan sonra sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkışa kapatın vakumlayın ve ters çevirin. Şimdi tüketeceğiniz kadar ayrı bir kaba alın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun☺️.

Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi

 

Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane tavuk baget kullandım ben
  • 1 kase arpacık soğan ( yoksa bir tane dörde böl)
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biberi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe bağlı
  • 2 tane domates rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kekik

    Tencerede Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları güzelce yıkayalım varsa tüyleri temizleyelim. Ardından kurutup tuz serpelim üzerlerine.
  • Ve una bulayıp tencerede sıvı yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Sonrasında tereyağ ve diğer tüm malzemeyi sırasıyla ilave edip domates sosunu suyunu ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ortalama 45 dakikaya yakın ağzı kapalı pişirelim.
  • Çok sulu seviyorsanız tencere ağzı açık pişirip sulu bırakabilirsiniz tercihinize bağlı ama ben ağzı kapalı pişirip en son kapağı açtım suyunu çekti.
  • Son olarak maydanoz serptim yanına pilav ve salata yaptım siz nasıl arzu ederseniz