6 Nisan 2019 Cumartesi

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dolmalık kabak
  • Yarım kilo kıyma
  • Orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı haşlanmış nohut
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça ( silme )
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kabakları kızartmak için;
  • 150-200 ml sıvı yağ
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
Kabakların üzeri için ;
  • Arzu edilirse yarım demet dereotu
  • Yoğurt

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi Yapılışı

  1. Merhabalar arkadaşlar kabakları yıkayıp, ortadan ikiye kesiyoruz.
  2. İçlerini ufak kaşıkla oyup çıkarıyoruz.
  3. 150/200 ml sıvı yağında çevirerek kızartıyoruz.
  4. Diğer tarafta soğanı küp küp doğrayıp, yarım çay bardağından biraz az sıvı yağında karıştırıyoruz.
  5. İçine kıymayı koyup iyice kavuruyoruz ve içine salçayı, tuzu, karabiberi koyup karıştırıyoruz. (orta ateşte)
  6. Nohutunu ilave ediyoruz. Bir iki karıştırıp altını kapıyoruz.
  7. İçine yarım demet maydanozu ince ince kıyıp katıyoruz.
  8. Kıymalı harç soğuyunca kızarmış olan kabakların içine dolduruyoruz.
  9. Kare bir borcama yan yan diziyoruz.
  10. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı salçayı, bir çay bardağı suyla sos kıvamında açıyoruz.
  11. Tepsimizin kenarından döküyoruz.
  12. 200 dereceli fırında 35 dk pişiriyoruz.
  13. İsteğe göre dereotlu yoğurtla servis yapıyoruz 🌺🌺 Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

5 Nisan 2019 Cuma

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 Yemek Kaşığı Pişmiş Buğday
  • 2 adet orta boy Salatalık
  • 3-4 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 1, 5-2 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Muhteşem Buğday (Yarma) Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı akşamdan suya ıslayıp, sabah iyice pişiriyoruz.
  2. Buğdayınız artarsa derindondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  3. Salataklarımızı cacık yapar gibi minik minik doğrayalım.
  4. Dereotunu incecik doğrayalım.
  5. Yoğurt hariç tüm malzemeleri karıştıralım.
  6. Yoğurdu ve tuzu damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
  7. Soğuk servis yaparsanız daha lezzetli olur ☺️ Şimdiden afiyetler olsun sizlere ☺️

Sebze Çorbası Tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli (200 gr kadar)
  • 1 adet pırasa veya kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük kereviz
  • 1 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt veya krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arzuya göre karabiber, pulbiber ve toz zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı cumalar güzel haftasonu diliyorum. Bugün size bol vitaminli, bahar yorgunluğumuzu alacak güzel bir sebze çorbası tarifi vermek istiyorum.
  1. Öncelikle brokolimizi küçük parçalara ayırıp yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan az suyun içerisine koyalım 5-6 dakika kaynattıktan sonra hemen alıp süzüp soğuk suya tutalım ki yeşilliği geri gelsin.
  2. Çorba tenceremizi ocağa koyup yağımızı koyalım küçük doğradığımız soğanı ilave ederek biraz soteliyelim bir yemek kaşığı un ilave edip karıştıralım.
  3. Küp küp ince doğradığımız kabak, kereviz, patates ve havucumuzu ilave ederek tekrar biraz daha kavuralım sıcak su ilave edelim (kereviz yapraklarınıda mutlaka ilave edelim)
  4. Havuçlar yumuşadığında brokolimizi ve sütü ilave edelim bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek ocaktan alalım blendırdan geçirelim,
  5. Üzerine kırmızı toz biberle kızdırdığımız yağımızı gezdirelim.
    Sıcak sıcak servis yapalım, deneyeceklere afiyet şifa olsun inşallah.

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk pirzola
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, köri sosu, kekik, pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı
  • 2 yemek kaşığı ketçap

Nar Gibi Kızarmış, Lokum Pirzola (Mangal Tadında, Süper Soslu) Tarifi Yapılışı

Ben, kurtarıcım olan çift taraflı tava kullandım. Yapışmaz tavayla da yapılabilen çok kolay bir tarif paylaşacağım (Sosu süper)


  1. Genişçe bir kabın içerisine pirzolaları koyuyoruz.
  2. Yoğurt, ketçap, ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber, kekik, köri sosu ve sıvı yağı ekliyoruz, iyice harmanlıyoruz.
  3. Mümkünse en az yarım saat bekletelim(akşamdan sosta bekletebilirsiniz)
  4. Tavamızı ocağa alıyoruz, altını açıyoruz, tavamız ısınınca pirzolalarımızı dizip, arkalı, önlü mühürlüyoruz
  5. Kaptaki kalan sosa 1 çay bardağı su koyup üzerine döküyoruz.
  6. Ocağımızı kısıp, 5 er dakikada bir çevirerek yavaş yavaş pişiriyoruz.
  7. Çatalla kontrol edip pişince altını kapatıyoruz.
    Nefis pirzolamız servise hazır o kadar kolay, ve bir o kadar da lezzetli bir tarif deneyeceklere şimdiden kolay gelsin
    Afiyet olsun 🌺

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

Yazdığım ölçüler 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
  • 2 Patlıcan
  • Patlıcanları yağlamak için Sıvıyağ
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Dilimlenmiş kaşar

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı bir şekilde doğrayalım.
  2. Ortadan ikiye uzunlamasına böldüğümüz patlıcanların ortalarına bıçakla çizikler atalım ve her yerini yağlayarak 200 derece ısınmış fırında 25-30 dk pişirelim.
  3. Yemeğimizin az yağlı olmasını için tercih ediyorum. Sizde mutlaka fırınlayarak denemelisiniz.
  4. Bir tavaya kıymamızı 1, 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile alıp suyunu çekene kadar tane tane hale getirip pişirelim.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanımızı 1 yemek kaşığı tereyağ ( veya yarım çay bardağı sıvı yağ) ile birlikte ekleyerek karıştıralım.
  6. Ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ilave edip pişirmeye devam edelim.
  7. Doğranmış domatesimizi, salçamızı, baharatlarımızı ilave ederek karıştıralım, biraz daha pişirip hazır hale getirelim.
  8. Fırından çıkardığımız patlıcanlarımızın içini hafif çatalla ezelim ve içlerine hazırladığımız içi yerleştirelim. Yarım su bardağı su içine salça karıştırarak yemeğimizi koyduğumuz cam borcama sosumuzu ilave edelim.
  9. 200 derece ısınmış fırında 15 dk kadar pişirelim.
  10. Son beş dk her birinin üzerine dilimlediğimiz ( rendeleyedebilirsiniz. ) kaşarlarımızı yerleştirelim ve 5 dk kadar daha pişirelim.
  11. Yemeğimiz fırından çıkınca sıcak sıcak servis edelim ki kaşarlarımız da soğuyup sertleşmesin. Tercihe göre soslu veya sossuz servis yapabiliriz. Afiyet olsun 🌸

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet havuç
  • 2 adet kereviz
  • 1 demet dereotu
  • 4 kaşık mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı susuz yoğurt
  • Tuz

Kereviz Havuç Mezesi Mayonezli Yoğurtlu Tarifi Yapılışı

  1. 7 adet havucu rendeleyin az sıvı yağında soteleyin.
  2. Soğuyunca kereviz soyulup rendelenir dereotu doğrayın.
  3. 4 kaşık mayonez 1 çay bardağı  yoğurt , tuz , sarımsak rendesi eklenir kaseye alınır.
  4. Salatamız hazır. Soğuk servis edin.

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk but (Yani kalça) yada yarım tavuk göğsü ya da iki adet baget hangisini isterseniz kullanabilirsiniz
  • 1 büyük çay bardağı pirinç (Şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet havuç (Biraz yağda kavrulur)
  • 8 su bardağı su
  • Tuz ve maydanoz
Terbiyesi için
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 kase su

Şifa Kaynağı Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. 🍋Bir tencere tavuğun butu koyulur.
  2. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir haşlamaya bırakılır.
  3. Çatalla kontrol ettiğiniz tavuğu pişmişse bir tabağa alınır soğuyunca didiklenir.
  4. 🍋Tenceredeki suya yıkanmış pirinçler koyulur.
  5. 🥕Havuç bir küçük tavaya rendelenir.
  6. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir ve kavrulur. İsteyen tereyağı da kullanabilir. Kavrulduktan sonra tencereye ilave edilir.
  7. 🍋 Pirincler yumuşadıysa bir kase suya bir tepeleme yemek kaşığı un yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve tencereye ilave edilir.
  8. Kaynayınca suyu ayarlanır çok katıysa biraz daha sıcak su eklenir.
  9. 🥕 Çorba 10 daha kaynatılır. Tuz ve ince doğranmış maydanoz eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır. Sıcak sıcak yeyin Afiyet olsun Şifa olsun inşAllah 🙏

4 Nisan 2019 Perşembe

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bağ semizotu küçükse 1 bağı da kullanın
  • 2 orta boy salatalık
  • 1 tutam ince kıyılmış taze nane
  • 2 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
Üzerine ;
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tutam tuz

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaseye iyice yıkanıp suyu süzülmüş semiz otunu alalım.
  2. İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyelim.
  3. Salatalıkları küp küp doğrayıp ekleyelim. Yoğurt ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Üzeri için tavaya yağı alalım. Isındığında baharatları ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 3-4 dakika kavuralım.
  6. Nohutları semizotu salatasının üzerine gezdirelim. Afiyetle yiyelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı İnce bulgur
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Ekmek Köftesi (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Çok lezzetli ve besleyici bir köfte.
  1. Kuru soğan ve sarımsağı rendeleyelim fazla suyunu sıkalım
  2. Bulgurun üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülerek 5 dakika bekletelim.
  3. Ardından kurutulmuş ve çekilmiş ekmek içi ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun.
  4. 1 su bardağı suyu azar azar ilave ederek yoğurun.
  5. Şekil vermek için ben kavanoz kapağının üzerine buzdolabı poşeti koyup yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp kapakla şekil verdim.
  6. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın yanında mayonez ve ketçap ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. .

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 4-5 adet domates ya da kışın hazırladığımız yarım kiloluk kaynatma domates kavanozu
  • 4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı  domates Salçası
  • 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Domatesli Fesleğenli Makarna Tarifi Yapılışı

Kaynayan suya sıvı yağ ve tuz katıp karıştırılır. Makarna eklenip ara ara karıştırılır. Karıştırılazsa bir birine ve dibine yapışabilir. Makarna haşlanırken domatesler rendelenir. Benim kavanoz domateslerim daha bitmemişti yarım kiloluk bir kavanozun hepsini koydum çünkü makarna bol soslu olursa daha lezzetli oluyor. Kavanoz domatesin nasıl hazırlandığını görmek için isteyen tarif defterime bakabilir. Sarımsaklar yıkanıp ezilir. Havanda dövebilir ya da sarımsak ezici kullanabilirsiniz özü iyice çıksın doğranınca o kadar güzel olmuyor. Bir tavada sıvı yağla birlikte Salça kavrulur. Domates sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır fesleğen eklenip tekrar karıştırılır. Sarımsak mutlaka domatesle birlikte koyulmalı yanmasın domatesin suyu ile birlikte lezzeti birbirine karışsın. Yanınca lezzeti de kaybolur. Sarımsak makarnaya lezzet veriyor siz damak tadınıza göre azaltabilirsiniz bizim evde domates ve sarımsak birleşmesi çok seviliyor. Makarnaya çok yakışıyor. Makarnanın haşlanması hiç bir zaman paketin arkasındaki dakikalar gibi olmuyor siz damak tadınıza göre belirleyin. Haşlanınca süzün sakin soğuk sudan geçirmeyin vitamini kaybolur hatta annem az suyla suyu bitene kadar haşlıyor vitamini içinde kalıyor ondan ölçüsünü öğrenip başka bir tarif tekrar göndermeyi düşünüyorum. Sosta pisince karıştırın. Tahta kaşıkla tek bir yönde karıştırın makarnalar parçalanmasın. Afiyet olsun 😄.

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3-4 yemek kaşığı konserve mısır
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Dereotu
  • Zeytinyağ
  • 2-3 diş sarımsak ve yoğurt

Yoğurtlu Salatalık Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıklar küp küp doğranır.
  2. Sarımsaklı yoğurt ,nane ve dereotuna eklenir.
  3. Mayonez ilave edilir.
  4. Üzerine zeytinyağ dökülüp servis edilir. Afiyet olsun😋

Kfc Tadında Tavuk Parçaları Tarifi

Kfc Tadında Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük tavuk göğsü
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Gereği kadar sade mısır gevreği
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kfc Tadında Tavuk Parçaları Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere mükemmel lezzette kfc tavuk parçaları tarifimi yapmak istiyorum o kadar pratik bir tarif ki. Ayrıca çok da lezzetli oluyor. Üstü Çıtır çıtır içi yumuşak. Hemen tarife geçiyorum
  1. Önce tavuk göğüslerini yıkayın ve kurulayın. İstediğiniz şekilde parçalarda kesin.
  2. Üç ayrı tabak hazırlayın. Birine yumurtaları kırın çırpın.
  3. Diğerine unu ve baharatları ekleyin.
  4. Öbürüne de çok ince olmayacak şekilde Mısır gevreklerini elinizle ezin.
  5. Daha sonra kestiğiniz tavuk parçalarını, önce baharatlı una daha sonra yumurtaya en son Mısır gevreğine bulayıp bir büyük tabağın içine dizin.
  6. İsterseniz yapacağınız zamana kadar üstü örtülü olarak buzdolabında bekletebilirsiniz.
  7. İsterseniz o anda kızartma bilirsiniz. tavukları geniş bir tavaya sıvı yağ koyun ve kızdırın.
  8. Kızgın yağda yaklaşık 15-20 dakika arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Nefis kfc tavuk parçalrımız hazır. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı yarma
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 adet limon
  • 2 litre su
  • 2 diş sarımsak (dilerseniz ekleyebilirsiniz tercih meselesi çok yakışıyor)
Üzeri İçin ;
  • 4, 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Üzerine serpmek için maydanoz

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

Sabırlı ol.
Yeryüzündekilere çok ümit bağlamaktansa,
Yüzünü âlemlerin Rabbine çevir.
Rabbimin her gününe binlerce şükürler olsun ne güzel niğmetler veriyor bize🤲 Yayla çorbasını bilmeyen yoktur kimi yoğurt çorbası kimi yayla çorbası diyor bizim oralarda yoğurt çorbası derler yayla ismi de kibarlaşmış ismi herhalde 🥰😊neyse bide benim tarifimle deneyin bu çorbayı sarımsaklı o kadar güzel oluyor ki anlatamam sarımsak sevmeyenler tencerenin tamamına değilde sevenlerin tabağına da ekleyebilirsiniz geçelim mi tarife.
  1. Pirinç yıkanıp tencereye alınarak üzerini geçecek şekilde su eklenip haşlanır.
  2. Başka bir tencere de yarma haşlanır.
  3. Derin bir kasede yoğurt, un, yumurtanın sarısı, 1 limonun suyu ve tuz çırpılıp üzerine soğuk su eklenip kıvamı açılır.
  4. Sonra haşlanmış pirince yavaş yavaş eklenerek bir taraftan da karıştırılır.
  5. Üzerine su eklenip kaynadıktan sonra haşlanan yarmanın suyu süzülüp oda üzerine eklenerek 10, 15 dakika daha kaynatılır.
  6. Ocağın altını kapattıktan sonra dilerseniz sarımsak da ekleyebilirsiniz gerçekten çok yakışıyor.
  7. Üzerine kızdırılmış nane ve sıvı yağ gezdirilip maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet Olsun.