20 Haziran 2019 Perşembe

Yemek Niyetine Tüketebileceğiniz Lezzette Ev Yapımı 5 Ekmek Tarifi

Elbette her yiyeceğin evde yapılanı makbul. Peki ekmeği neden dışarıdan alalım? Evde ekmek yapmak oldukça zor gibi görünse de aslında tahmin edemeyeceğiniz kadar kolay. Yalnızca sihirli malzemeleri bir araya getirmeniz ve doğru bir şekilde pişirmeniz gerekiyor. İşte, evde keyifle tüketebileceğiniz, yaratıcılıkta sınır tanımayan lezzetli ekmek tarifleri…

⦁ Kahvaltıların yıldızı: Zeytinli ekmek
Zeytin severleri ve sabah kahvaltı yapacak vakti olmayanları mutlu edecek zeytinli ekmeğin yapımı oldukça kolay.
3,5 su bardağı unu eleyerek bir kaba alın. İçine bir paket instant maya, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz ve 150 gram doğranmış çekirdeksiz siyah zeytin ekleyin. 1 su bardağı ılık suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Hamur toplanıp kıvam alana kadar yoğurun, gerekirse un ve su miktarını normal miktarın yarısı kadar arttırabilirsiniz. Daha sonra hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika bekleyin. Kullanacağınız fırın tepsisini yağladıktan sonra mayalanan hamuru kalıba yerleştirin ve mayalanıp kabarması için 30 dakika kadar daha bekleyin. İsterseniz üzerine biberiye serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

⦁ Peynir tabaklarına yakışır: Cevizli ekmek
Hazırlayacağınız peynir tabaklarının yıldızı olacağı gibi yemeklerinizin de mükemmel eşlikçisi olacak cevizli ekmeğin tarifi:
1 bardak beyaz unu ve 2 bardak tam buğday ununu eleyerek bir kaba alın. Ardından 1,5 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tepeleme tatlı kaşığı instant mayayı ekleyin. 1 su bardağı + çeyrek su bardağı oda sıcaklığındaki suyu, 1 silme çorba kaşığı tereyağını ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ilave ederek yoğurun. Hamur yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvama geldiğinde ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 su bardağı ceviz ekleyerek tekrar yoğurun ve yuvarlak bir şekil verin. Unladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve kabarması için 1 saat daha bekleyin. Ekmeğinizin üzerine bıçakla kesikler attıktan sonra 220 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

⦁ Akdeniz esintisi: Kurutulmuş domatesli ekmek
Mevsiminde güzel olan domateslerin kurutulmuş hali bir başka güzel oluyor. Siz de kurutulmuş domates seviyorsanız bu lezzeti bir de ekmekle deneyebilirsiniz. Kurutulmuş domatesli ekmek tarifi:
50 gram kurutulmuş domatesi bir kaba alın ve üzerine kaynar su dökerek yumuşamasını bekleyin. Başka bir kabın içine 500 gram unu eleyin. 20 gram yaş maya ekleyerek harmanlayın. Ardından 250 ml su ve 50 ml zeytinyağı ilave edin. İsteğe göre 1 çay kaşığı kekik ekleyerek yoğurun. Suyun içinde bekleyen domates kurularını süzün ve hamura ilave edin. Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya bölün ve iki ayrı kaba alın. İkisini de iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın. Kabaran hamura çizikler atın ve tepsiye yerleştirin. 10 dakika daha mayalanmasını bekledikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

⦁ Şifa niyetine: Biberiyeli ekmek
Hem kuru hem taze olarak tüketilebilen, aromasıyla damaklarda muhteşem bir lezzet bırakan ve birçok faydası olan biberiye ekmekle buluşuyor. Biberiyeli ekmek tarifi:
1 paket instant maya, 1 su bardağı ılık su ve 1 silme yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırın. 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin. Başka bir kaba koyduğunuz 3 su bardağı unun ortasını açarak mayalı karışımı ilave edin. Daha sonra karışıma 50 ml zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Hamur ele yapışan ama cıvık cıvık olmayan bir kıvama gelen kadar yoğurun. Üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru şekil vererek pişirme kağıdı serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine alın. Ekmeğin üzerini yağladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun!

⦁ Çıtır çıtır: Kuruyemişli ekmek
Kuruyemiş sevmeyen yoktur. Bir de o taze kuruyemişlerin ekmekle buluşmasını hayal edin. İşte kuruyemişli ekmek tarifi:
1 yemek kaşığı kuru mayayı bir kaba alarak 1 su bardağı ılık su ekleyin ve çözünmesini sağlayın. Ardından bir tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek karıştırın. 1 su bardağı yulaf unu ve 1 su bardağı tam buğday ununu karıştırarak sıvı karışıma yavaşça ekleyin. Yoğurduktan sonra hafif ele yapışan bir hamur elde etmeye çalışın. Hamurun üzerini kapatarak 1 saat mayalanmasını bekleyin. Ardından yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz, 2 yemek kaşığı haşhaş ve 2 yemek kaşığı kabak çekirdeğini ekleyerek tekrar yoğurun. Hamuru yağladığınız kaba yerleştirin ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun!

19 Haziran 2019 Çarşamba

Fırında Patates (Hazırlaması Kolay Lezzeti Olay) Tarifi

Fırında Patates (Hazırlaması Kolay Lezzeti Olay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Nane

Fırında Patates (Hazırlaması Kolay Lezzeti Olay) Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım.
  2. Yuvarlak yuvarlak ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
  3. Fırın tepsisine alalım üzerine tuz, nane, pulbiber, sıvı yağ ekleyip harmanlayalım.
  4. Tepsiye yerleştirelim fırında kontrollü pişirelim.
  5. Sıcak servis yapalım.
    Bu kadar kolay, yağ sıçradı, koktu, sağlığa zararlı gibi sorunlar yok! 😋😄
AFİYET OLSUN KOLAY GELSİN 

Yaz Salatası Tarifi

Yaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5- 6 yaprak kıvırcık marul
  • Yarım demet nane
  • 7 -8 adet konserve mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet salatalık
  • 8 -9 yaprak reyhan
  • 1 adet minik domates
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2 -3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı sumak

Yaz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Malzemelerimizi çok ufak olmayacak şekilde doğrayıp derin bir kaba alıyoruz.
  2. Sosumuz için, limon, nar ekşisi ,yağ, sumak ve tuzu bir kasede iyice karıştırıp malzemelerimizin üzerine döküp iyice harmanlıyoruz.
  3. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyoruz.
REKLAM

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Yarım çay bardağı süt

Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ve zeytin yağını tencerede erimeye bırakıyoruz. Daha sonra unu ilave edip, biraz kavuruyoruz.
  2. Salçayı ve domates suyunu da ilave edip, bir taşım daha kavurduktan sonra suyu ilave edip, kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra blenderdan geçiriyoruz. En son sütü de ilave edip, bir taşım daha kaynatıp, taze kaşar peyniri ve zeytinyağlı peksimetle servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

Şıhıl Mahşı Tarifi

Şıhıl Mahşı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 tane orta boy kabak
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
İç malzemesi:
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz
Üzeri için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Şıhıl Mahşı Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar kabukları hafif kazınıp,  dolma oyacağı yardımıyla oyulur. Sıvı yağda hafif renk alana kadar kızartılır.
  2. Kağıt havlu üzerine alınıp, soğuması için bir kenara alınır.
  3. İç malzemesi için kıyma tencereye alınır, sıvı yağ eklenir.  Orta ateşte kavrulur.
  4. Kıyma suyunu bırakıp çekince küçük doğranmış soğan eklenir.
  5. Kısık ateşte soğanla beraber 3-4 dakika kadar kavrulur.
  6. Domates salçası ilave edilir, 1-2 dakika daha kısık ateşte çevrilir.
  7. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir, karıştırılır.
  8. Haşlanmış nohut ve ince doğranmış maydanoz eklenir, ocaktan alınır.
  9. Kabakların içi kıymalı harçla doldurulur.
  10. Tencereye dizilir. Üzerine su, tuz ve domates salçası iyice karıştırılarak sos hazırlanır.
  11. Dolmaların üzerine gezdirilir. Ocağa alınır, orta ateşte kaynaması beklenir. Kısık ateşte kabaklar hafif yumuşayana kadar pişirilir.
  12. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek, sıcak servis yapılır.

Güveçte Tavuk Sote Tarifi

Güveçte Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuş başı tavuk
  • Yarım kilo mantar
  • 3 adet soğan
  • 4-5 adet kırmızı kapya biber
  • 6-7 adet yeşil biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Sıvı yağ
Üzeri İçin
  • Kaşar peyniri

Güveçte Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler ve tavuk güzelce sotelenir.
  2. Baharatlar eklenir. Tavuklar güzelce pişinceye dek soteleme işlemi devam eder.
  3. Sotelenen yemeğimiz küçük güveç kaplarına alınır.
  4. Bir fırın tepsisine su koyulur ve güveçler içerisine yerleştirilir.
  5. Güveçlerin üzerine kaşar peynirleri koyulur ve peynirler kızarıncaya dek fırınlanır.
    🌸🌸Deneyen herkese afiyet olsun 😋😍

Yumuşacık Poğaça Tarifi

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1, 5 tatlı kaşığı instant maya
  • 2 adet yumurta (Beyazı hamura sarısı, üzerine )

Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. 🖌Bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılır üzerine un eklenir.
  2. 🖌Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalıdır.
  3. 🖌İçerisine arzuya göre peynir, acı sos, patates vs. koyabilirsiniz.
    💐🌸Deneyen herkese afiyet olsun 🥰☺️🤗💐🌸🌺

Translate kullanarak evlenen Türk gündem oldu!

İnternetin günlük hayata etkilerini ülkemizde bazen dikkat çekici örnekler ile görüyoruz. Denizli’de yaşayan Ahmet Kara’nın Google Translate sayesinde konuştuğu Endonezyalı kadın ile evlenmesi, Google Translate kullanarak evlenen Türk olarak gündeme oturdu.
Sosyal medya üzerinden Endonezyalı Nel Mawati ile tanışan Kara yabancı dil bilmediği için yedi ay boyunca Google Translate’i kullanarak iletişim kurmuş.

Google Translate kullanarak evlenen Türk gündem oldu!

Mawati’nin Kara ve Bahasa dillerini konuştuğu belirtildi. Pamukkale’de bir hastanede hizmetli olarak çalışan Ahmet Kara’nın geçtiğimiz ay Endonezya’ya giderek Mawati’yi Türkiye’ye getirerek evlendiği belirtildi.13 saat süren yolculuğun sonunda Endonezya’nın Sumatra Adası’ndaki Riau’nun başkenti Pekanbaru’nun bir köyünde yaşayan Nel Mawati ile evlenmek için ilk adımı atan Kara yaşadıkları hakkında şu ifadeleri kullandı;
“Sosyal medyadan yedi ay tercüme programı aracılığıyla konuştuk. Sonunda Endonezya’ya gitmeye karar verdim. Zor oldu ancak sevdiğim kadını Türkiye’ye getirdim. Evlendik. Eşim Türkçe ben de onun dilini bilmediğim için, cep telefonlarımızdaki tercüme programı aracılığıyla konuşabiliyoruz.
Ben Türkçe, söylemek istediğimi söylüyorum. Uygulama da Bahasa diline çeviriyor. O da benimle aynı şekilde iletişim kuruyor. Türkçe kursuna yazılacak. En yakın zamanda Türkçe öğrenecek”

Google geniş açılı fotoğraf sorununa müdahale edecek!

Telefonların ön kameraları daha fazla kişinin fotoğraf karesine girebilmesini sağlamak için yıllardır geniş açılı çekim modlarına ev sahipliği yapıyor. Apple’ın iPhone modelleri ise geniş açılı çekim yapamadığı için oldukça eleştiriliyor.
Geniş açılı öz çekimler yaparken yaşanan en büyük sorun, birçok telefonda fotoğrafın köşelerinde yer alan ve özellikle elinizi uzatarak fotoğrafı çeken kişinin yüzün daha farklı görünmesi. Bu sorunun çözümü Google’dan geldi.

Google geniş açılı fotoğraf çekimlerindeki yüz sorununu çözecek!

Fotoğrafa basit bir perspektif düzeltme filtresi uygulamak, fotoğrafın kenarındaki yüzleri çok daha gerçekçi hale getiriyor. Ancak, bu kez fotoğrafın geri kalanındaki perspektif çizgilerinin yeri değiştiği için fotoğrafta yamulma oluyor.Google’ın geliştirdiği algoritmada ise ilk olarak çekilen fotoğraftaki nesneler tanınıyor. İnsan yüzleri ile fotoğrafın geri kalanı ayırt edildikten sonra sadece yüzlerdeki perspektif bozukluğu düzeltiliyor. Fotoğrafın geri kalan kısmına herhangi bir müdahale yapılmıyor.Los Angeles’daki SIGGRAPH 2019 fuarında tanıtılan bu teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Google Pixel serisinin kamera yazılımına entegre edilip edilmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Sağlıklı Yaşamın Sırrını Çözen 9 Ünlü ve Kulağa Küpe Yapılacak Tüyoları

Sağlıklı yaşamak özellikle günümüz şartlarında oldukça zor. Gerek günlük hayatın yoğunluğu gerekse yemeklerin günden güne daha yapay hale gelmesi sağlıklı beslenmeyi daha da zorlaştırıyor. Peki oldukça hareketli bir yaşamı olan ünlüler nasıl bu kadar sağlıklı kalabiliyor? İşte, sağlıklı yaşamın sırrını çözüp mükemmel görünmeyi başaran ünlülerden tüyolar…

⦁ Jennifer Lopez sigara içmiyor ve asla kafein tüketmiyor
Kahvede, çayda, bazı kimyasal ilaçlarda hatta kakaoda bile bulunan kafeini vücudundan uzak tutan Jennifer Lopez, sağlıklı bir cildin sırrının da kafein ve sigaradan uzak durmak olduğunu söylüyor. 

⦁ Cameron Diaz her sabah erkenden spor salonunun yolunu tutuyor
İlerleyen yaşına rağmen hâlâ gençlere taş çıkaran Cameron Diaz, her sabah erkenden spor salonuna gidiyor ve çok sıkı bir beslenme programını takip ediyor. Güzel vücudunu ve ışıldayan cildini bu rutinine borçlu olduğunu söylüyor.

⦁ Gwyneth Paltrow sık sık lahana çorbası ve lahana suyu içtiğini söylüyor
Rolleri için sık sık kilo alıp veren ve her zaman mükemmel görünmeyi başaran oyuncu Gwyneth Paltrow sırrının lahana çorbası ve lahana suyu olduğunu söylüyor. Lahananın düşündüğümüzden daha mucizevi etkileri olduğu kesin, çünkü Paltrow bu beslenme düzenini uygularken çok zorlanmış.

⦁ Tom Cruise çok fazla lifli yiyecek tüketiyor, bol su içiyor ve asla fast food yemiyor
Tom Cruise’un dikkat ettiği şeyler oldukça klasik görünse de gerçekten uygulandığında etki edebileceğini Tom Cruise’un dinç görüntüsünden anlayabiliriz.

⦁ Will Smith haftada birkaç kez boks yapıyor, protein ağırlıklı besleniyor ve günde 8 öğün yiyor
Will Smith’in oldukça farklı bir sağlık rutini var. Genellikle fitness rejimi yapmayı tercih ediyor. Günde 8 öğün protein ağırlıklı besleniyor. Ali rolünü oynadığından beri haftada 2-3 kez boks antrenmanı yapıyor.

⦁ George Clooney’in sağlıklı yaşam formülü: Sıcak yoga ve koşu
Clooney diğer ünlülere göre çok daha fazla hareketli bir yaşamı benimsemiş durumda. Tüm bunların dışında zaman zaman futbol oynuyor ve dans ediyor. Koşmayı çok seviyor.

⦁ Uma Thurman yoga ve pilates yapıyor
At binme ve kayak gibi açık hava sporlarında da oldukça başarılı olan Uma Thurman, günlük rutininde yoga ve pilatesten vazgeçemiyor. Beslenme konusunda ise farklı diyet türleri deniyor.

⦁ Jennifer Aniston işlem görmüş her türlü yiyecekten kesinlikle uzak duruyor
Aniston sağlıklı yaşamın sırrının kesinlikle işlem görmüş yiyeceklerden uzak durmak ve protein ağırlıklı beslenmek olduğunu söylüyor. Sadece mevsimine uygun taze sebze ve meyveler tüketiyor.

⦁ Megan Fox tamamen yeşil besleniyor
Yeşil ve doğal sebzelerin önemini keşfeden Megan Fox, her gün mutlaka yeşil sebzelerle ve otlarla besleniyor. Güzelliğinin sırrının bu olduğunu söylüyor. 

18 Haziran 2019 Salı

Yoğurtlu Fasulye Salatası Tarifi

Malzemeler
  • 300g taze fasulye
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Hazırlanışı
  1. Fasulyeler ezilecek kıvama gelen kadar haşlanır ve suyu süzülür.
  2. Çatalla ezilen, küçük parçalar haline gelen fasulyelerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek karıştırılır. Afiyet olsun.

Domatesli Ev Eriştesi Tarifi

Domatesli Ev Eriştesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket ev eriştesi
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber

Domatesli Ev Eriştesi Tarifi Yapılışı


  1. Geniş bir tencereye bolca su alıp kaynatalım. Kaynamaya başlayınca az tuz ve sıvı yağ ekleyelim.
  2. Daha sonra erişteleri ilave edip makarna haşlar gibi haşlanmaya bırakalım.
  3. Diğer tarafta domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım.
  4. Tavaya tereyağını alıp eritelim. Doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakalım. Ara ara kaşıkla bastırıp ezelim. Güzelce püre haline gelmelerini sağlayalım.
  5. Domatesler suyunu çekince salçayı, tuz ve karabiberi ekleyelim. Yarım su bardağı kadar sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatalım.
  6. Sos kıvamını alınca altını kapatalım, süzdüğümüz erişteleri ilave edip nazikçe karıştıralım. Domatesli eriştemiz hazır, Şimdiden afiyet olsun.

Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi

Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 litre su
  • 3-4 dal dereotu (üzerine)
Meyane;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
Terbiyesi;
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Hidiv Çorbası (Osmanlı Saray Mutfağı) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
  2. Rendeleyip tencereye alalım.
  3. Yağ ekleyip soteleyelim.
  4. Sonra suyu ekleyip kaynatalım.
  5. Yumuşayınca ocağı kapatalım. Püre yapalım.
  6. Meyanesi için tereyağını küçük bir tavada eritip unu kavuralım.
  7. Sonra çorbanın suyu ile meyaneyi açıp tencereye ekleyelim.
  8. Ocağın altını açıp kısıkta pişirelim.
  9. Terbiyesini ayrı bir kasede çırpıp tencereye karıştırarak ekleyelim.
  10. Kaynayınca tzunu ekleyip ocağı kapatalım.
  11. Üzerine dereotu doğrayalım (benim dereotum yoktu koyamadım).
Yumuşacık içimli miss gibi saray çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun.