26 Ekim 2019 Cumartesi

Köfteli Mantar Sote Tarifi

Köfteli Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet orta boy kültür mantar
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 küçük çay bardağı kadar sıvı yağ
Köfte İçin Malzemeler;
  • 250 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin;
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (silme)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber ve Pulbiber(isteğe bağlı)

Köfteli Mantar Sote Tarifi Yapılışı

  1. Önce köfteyi malzemelerini genişçe bir kaba alın, soğanı rondodan çekin suyunu süzün öyle kullanın .
  2. İyice yoğurup minik misketler elde edin ve misket köfteleri tencereye alıp az yağda biraz çevirin.
  3. Diğer tarafta mantarları saplarıyla birlikte ikiye üçe bölün.
  4. Biberleri ve domatesi yemeklik doğrayın.
  5. Köftelere doğramış olduğunuz biberleri ekleyip onu da yağda çevirin.
  6. Mantarı da aynı şekilde ekleyip karıştırın.
  7. Küp küp doğranmış domatesi ekleyip salçalı sosunu ardından isteğe göre karabiber ,pulbiber, tuz ilave edip karıştırın.
  8. Kapağını kapatıp önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte mantarlar pişip domates ezilene kadar pişirin. Sonra pilav eşliğinde servis edin.
    Afiyet Olsun

Vişneli Kakaolu Muhallebi Tarifi

Vişneli Kakaolu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığıun
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 25 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
VİŞNE SOSU İÇİN
  • 4 su bardağı vişne suyu
  • 2 su bardağı şu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Kakaolu Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. MUHALLEBİSİ İÇİN.Tencereye vanılya hariç tüm malzemeler alınır iyice karıştırılır, ocağa konur.
  2. Kaynayana kadar karıştırılır,, dibi tutmaması için.
  3. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır vanilya katılır tekrar karıştırılır.
  4. Borcama hazırlanan karışım dökülür.
  5. VİŞNE SOSU İÇİN.Tüm malzemeler bir tencereye alınır karıştırılır.
  6. Kaynayana kadar karıştıralım, dini tutmasın.
  7. Kaynadıktan sonra 1, 2 dk daha pişirilir.
  8. Ocaktan alınıp soğuyan muhallebinin üzerine eklenir 1gece dolapta bekletilir.

Nefis Fırın Sütlaç Tarifi

Nefis Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk litre süt
  • Yarım bardak pirinç
  • 2 kaşık mısır nişasta
  • 1 yumurta sarısı

Nefis Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Yarım bardak pirinci haşlayın.
  2. Tencerimize sütümüzü haşladığımız pirinci koyun 15 dakika pişirin.
  3. 1 bardak toz şekeri ilave edin ayrı yerde mısır nişasta ve yumurta sarısı 3 kaşık sütle iyice karıştırın ve yavaş yavaş sütlacımıza ilave edin.
  4. Koyulaşma başlayınca ocağın altını kapatın fırın kaplarına boşaltın. Fırın tepsisine su ilave edin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Aside Tatlısı Tarifi

Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Aside Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisinde süt, su, un, toz şekeri buluşturup güzelce karıştırın pekmezi de ekleyip yine karıştırmaya devam edin.
  2. Ayrı bir tencereye tereyağını eritin yaptığımız pekmezli karışımı dökün.
  3. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu ama akıcı bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz kırılmış ceviz, fındık, hindistan cevizi ile süsleyip afiyetle tüketiyoruz🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋.
    NOT : İster sıcak ister soğuk yiyebilirsiniz.

Muzlu Magnolia Tarifi

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi İçin ;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 adet muz
  • Damla çikolata
  • 1 paket yulaflı burçak bisküvi

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak muhallebisi için krema ve vanilin hariç tüm malzemeler bir tencereye alınarak kaynayana kadar orta ateşte karıştırılır.
  2. Kaynadıktan sonra kenara alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Kullanacağımız kaselerin dibine ufaladığımız burçak bisküviden bir miktar koyarak kenarlarına muz dilimleri dizilir.
  4. Soğuyan muhallebiye krema ve vanilin ilave edilerek karıştırılır.
  5. Kaselerin yarısına kadar muhallebiden ilave edilir.
  6. Daha sonra tekrar bisküvi serpilir ve dinlenilen miktarda damla çikolata konulur.
  7. Kaseler muhallebiyle doldurulur ve son olarak tekrar bisküvi serpilir.
  8. Dolaba kaldırılarak 4-5 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yenir.

Köz Tadında Domatesli Kaşarlı Tarifi

Köz Tadında Domatesli Kaşarlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 100 gem kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • 2 kaşık tuz

Köz Tadında Domatesli Kaşarlı Tarifi Yapılışı



  1. Tencereye temizleyip doğradığımız biberleri koyalım pişirelim.
  2. İçine 2 kaşık zeytinyağı koyun ve domatesi koyun kavurun.
  3. 1 yumurtayı çırpıp domatesin üzerine yumurtayı döküp pişirin.
  4. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyup tencerenin ağzını kapatın ki peynir erisin.
  5. Üzerine kırmızı biber ekin. Afiyetle yeyin

Ispanaklı Börek Tarifi

Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
Sos İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • İsteğe göre pul biber
Üzeri İçin ;
  • Susam
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı




  1. Ispanakları güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
  2. Soğanı piyaz şekline veya daha ince doğrayıp ıspanaklara ekleyip az tuz atıp elimizle iyice suyu çıkana kadar yoğuralım.
  3. Diğer yandan için sosunu hazırlayalım , üzerine süreceğimiz yumurtanın beyazını da buraya ekleyebilirsiniz
  4. Bir yufkayı alalım hazırladığımız sosu yufkanın yarısına sürüp D sekline katlayalım.
  5. Yufkanın uzun kenarına ıspanak harcımızın suyunu sıkarak bir avuç kadar serelim.
  6. Rulo sekline sarıp 4 eşit parçaya bölelim.
  7. Aralıklı olarak tepsiye dizip kalan sosu böreklerimize bolca sürelim.
  8. Son olarakta yumurta sarısını sürüp susamı da serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırına 25 – 30 dakika verelim.
  9. Fırından çıkan böreğimizi nemli bir bez örtüp ılımaya bırakalım.
    Püf nokta ; Nemli bez çok önemli en kuru yufkayı bile yumuşacık yapıyor. Afiyet olsun😊

Patlıcan Salatası Tarifi

Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet közlenmiş patlıcan
  • 5 pişmiş biber kırmızı-yeşil
  • 1 avuç maydanoz (minik doğranmış)
  • 5-6 yaprak nane
  • 1 adet domates (minik doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (minik doğranmış)
  • 2 diş iri sarımsak (minik doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı biber

Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Közlenmiş patlıcan, biberler minik doğranır.
  2. Domates, soğan, sarımsak, maydanoz, nane, zeytinyağı, nar ekşisi, kırmızı pul biber, limon suyu ile karıştırılır.
  3. Tabağa alınır. Afiyet olsun

Kfc Tavuk Parçaları Tarifi

Kfc Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk göğsü
Marine İçin ;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri isteğe göre kimyon
  • Tuz
Bulamak İçin ;
  • Baharatlı cips veya galeta unu

Kfc Tavuk Parçaları Tarifi Yapılışı


  1. Tavuk göğsünü parmak kalınlığında keselim.
  2. Marine için malzemeleri karıştıralım sarımsakları iyice ezip öyle kullanıyoruz.
  3. Tavukları marine sosa karıştırıp streçleyip bir kaç saat buzdolabında bekletelim. hatta bir gece önceden buzdolabına koyup ertesi gün kızartırsanız daha güzel olur.
  4. Marine olan tavukları galeta ununa bulayalım derin ve kızgın yağda iyice kızartalım. Havlu kağıt serili bir kaba alalım.
  5. Cips kullanmak istiyorsanız cipsi incecik parçalamalısınız.
  6. Ketçap mayonez veya yaptığınız her  hangi bir dip sosla sıcakken servis edebilirsiniz.
  7. Afiyet olsun 😊

İlk Kez Yoğurt Mayalayanlar İçin Pratik Tarif Tarifi

İlk Kez Yoğurt Mayalayanlar İçin Pratik Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 litre inek sütü
  • 2 kaşık maya

İlk Kez Yoğurt Mayalayanlar İçin Pratik Tarif Tarifi Yapılışı

Şehirlerde market sütleri harici inek sütü satan yerleri olanlara ne mutlu😊 çünkü günümüz şartlarında bu durum giderek zor bir hal alıyor 😏🐄🍶
  1. İnek sütünü tencereye alıp orta ateşte kaynatıyoruz , kaynarken taşmaması için pratik bir bilgi 🤞🏻 tencerenin içine porselen tabak çay tabağı atıyoruz ve kaynayan süt tüpe dökülmüyor 😊hadi yine iyisiniz temizlikten kurtardım sizi😂🤐😅🐄🤞🏻
  2. Süt kaynamaya başladıktan 10 veya 15 dakika sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Klasik parmak batırıp evet mayalanmalı ölçüsü kişiden kişiye değiştiği için daha ortalama anlatım olarak parmağınızı süte koyup 10 a kadar sayın ve sütün ısısına sayı sayarken 7-8 e kadar dayanabiliyorsanız tamam mayalanabilir😊🐄🍶süt mayası nasıl olursa yoğurdunuz öyle olur ekşi ise ekşi tatlı maya ise tatlı yoğurt olur🐄
  4.  3 kilo süte 2 kaşık maya kullanıyorum maya ne kadar çok olursa o kadar sulu yoğurt oluyor🐄🍶
  5. Mayayı kaynayan sütten bir iki kaşık süt ile ayrı bir kasede iyice karıştırıp süt tenceresine döküyoruz🐄🍶
  6. Cam veya porselen kaplarda mayalanma daha güzel ve kalıplı oluyor ben yemek setinin çorba ikram tenceresini kullanıyorum🐄🍶
  7. Mayaladığımız yoğurdun üzerine temiz bir havlu peçete ile kapatalım amaç buharlaşan suyun tekrar kapaktan içine düşmesini engellemek sulu olmasını engellemek için🐄
  8. Geleneksel anne yöntemi ile tencerenin üzerini battaniye vs ile kapatıp 5-6 saat mayalanmaya bırakıyoruz sonra alıp buzdolabına koyuyoruz 2-3 saat sonra afiyetle yiyebiliriz 🐄🍶😊🐄🐄Pratik bilgi : Ben battaniye usulü mayalama yapmıyorum yoğurdu fırına koyup fırını 30 dakika ılık hale gelene kadar ısıtıp fırını kapatıyorum 5-6 saat sonra buzdolabına koyuyorum.

Maydanozlu Krep Tarifi

Maydanozlu Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) dal maydanoz
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ

Maydanozlu Krep Tarifi Yapılışı

  1. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Unu karışım boza kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  3. Ne çok katı nede çok sulu olacak.
  4. Kızdırdığımız yağlı tavada pişiriyoruz. Afiyet olsun 

Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi

Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 temek kaşığı üzüm sirkesi
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu
  • Göz kararı un ( yaklaşık 4 su bardağı)
  • 2 yumurta akı (sarıları üstüne)
  • 1 paket Kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ocakta eritip kalan bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alalım.
  2. Eriyen tereyağını kabımızdaki malzemelere dökelim.
  3. Karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unumuzu ekleyelim hamur çok yumuşak oluyor .
  4. Sonrasında şekil verelim.
  5. Tepsiye dizdiğimiz minik kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. Üstüne tercihe göre susam veya çörek otu serpelim ben bir tepsi susamlı bir tepsi çörek otlu hazırladım .
  7. 180 derecede pişirelim. Herkese afiyet şifa olsun

Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Bayatlamayan Kurabiye  Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr Margarin(Ben Teremyağ kullandım)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)

Bayatlamayan Kurabiye  Tarifi Yapılışı

  1. Teremyağ ve sıvı yağ 2 dakika kadar karıştırılır .
  2. En son unu koyacak şekilde bütün malzemeler eklenir ve yoğurulur.
  3. Unu kontrollü ekleyin. Benim tarifime 4 su bardağı girdi.
  4. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde ettikten sonra şekillendirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir .
  5. 190 derece fırında altı üstü kızaran kadar pişirilir.