17 Mart 2020 Salı

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi

Temassız ödeme teknolojisi sayesinde kredi kartınızla ödeme yaparken şifre girme ihtiyacı ortadan kalkıyor. Aynı zamanda ödeme işlemi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ancak, yaşanabilecek mağduriyetlerinin önüne geçmek için temassız ödemeler için belirlenen bir şifresiz işlem limiti bulunuyor. Kısa süre önce Hakkı Alkan tarafından dile getirilen işlem limitinin artırılması konusunda, bugün müjdeli haber geldi.

İlk etapta 90 TL olan bu limit Bankalararası Kart Merkezi tarafından Ağustos 2019’da 120 TL seviyesine çıkarılmıştı. Örnek ile açıklamak gerekirse: herhangi bir kafeden veya kitapçıdan çıkarken yapmanız gereken ödeme 120 TL’nin altındaysa temassız ödemeye açık kartınız ile şifreye ihtiyaç duymuyorsunuz.

Temassız ödeme şifresiz işlem limiti yükseltildi!

Son dönemde kredi kartı sahiplerinin bu limitin yetersiz kaldığını dile getirmeye başlaması ile harekete geçildi. Bankaralararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, yoğun talep nedeniyle temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin 18 Mart tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 250 liraya yükseltildiğini bildirdi.
Temassız ödemelerin sayısı her geçen gün artıyor. Eğer bu işlemi destekleyen bir kredi kartına sahip değilseniz, bankanızdan talep edebilirsiniz. Özellikle tüm dünyayı tehdit eden corona virüsü salgınına karşı alınacak önlemlerden birisi de, kredi kartını başkasına vermeden işlemi temassız bir şekilde gerçekleştirmek.

RTÜK Başkanı’ndan corona virüsü açıklaması!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bugüne kadar ülkemizde 47 kişide görülen corona virüsü için önemli açıklamalarda bulundu.
Güvenilir olmayan kaynakların paylaştığı bilgilerin doğrudan aktarılmasının kabul edilemez olduğunu belirten RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Üst Kurulumuz, 6112 sayılı Kanun gereği yayınları titizlikle izlemektedir. Bahse konu ihlaller durumunda gerekli müeyyide kararlarımızı uygulayacağız.” ifadesini kullandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’den corona virüsü açıklaması!

Şahin’in Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamalar şu şekilde;
1 – Koronavirüs salgını maalesef ülkemizi etkilemeye devam etmektedir. Bu konuda verilen haberlere ve yayınlarda yapılan değerlendirmelere ilişkin bazı uyarıları zorunlu görüyorum.
2 – Devletimiz, hastalığa karşı gereken tüm tedbirleri ciddiyetle almaktadır. Sağlık Bakanlığımız ve ilgili tüm makamlar başarılı önlem prosedürlerini ivedi olarak ülke genelinde yerine getirmektedir.
3 – Medya da sorumlu yayıncılık yapmak zorundadır. Bilimsellikten uzak ve resmi mahiyet taşımayan haberler, paylaşılan sahte belgeler toplumumuzu yersiz bir endişeye ve korkuya sevk etmektedir. Buna tahammül edemeyiz.
4 – Bilim Kurulu’nun ve Bakanlığın haricinde güvenilir olmayan kaynaklardan gelen bilgilerin araştırılmadan aktarılması, asılsız iddiaların vatandaşlara yansıtılması kabul edilemez.
5 – Üst Kurulumuz, 6112 sayılı Kanun gereği yayınları titizlikle izlemektedir. Bahse konu ihlaller durumunda gerekli müeyyide kararlarımızı uygulayacağız. Yayıncı kuruluşlarımızın bu hususlara ilişkin azami hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

16 Mart 2020 Pazartesi

Yufka Böreği (Su Böreği Lezzetinde Muhteşem) Tarifi

Yufka Böreği (Su Böreği Lezzetinde Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet böreklik yufka
  • 1 su bardağı süzme yoğurt (220 ml)
  • 1, 5 su bardağı zeytinyağı
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta (biri son aşamada katılacak üzeri için )
  • 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için;
  • 2 kalıp beyaz peynir (orta tuzlu)
  • 2 adet iri domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Yufka Böreği (Su Böreği Lezzetinde Muhteşem) Tarifi Yapılışı

🤩 woooowwww 🤩
MÜTHİŞ KABARMIŞŞ 🙌🏼 🥳 🙌🏼
Şahane ötesi lezzette 🤤🧿🤤
Su böreğinde farkı olmayan bayılacağınız bu mükemmel lezzet yufka böreğimi mutlaka deneyin diyorum hanımlar 😉 Çok beğeneceğinize eminim 👩🏻‍🍳


  1. Sebzelerin tümünü küpler halinde doğrayıp hazır ediyoruz.
  2. Genişçe bir kap içerisine; Beyaz peyniri ezip üzerine sebzelerini ve baharatlarını katıp hep bir karıştırıyoruz. İç harcımız hazır olmuş oluyor.
  3. Sosu için; yoğurt ve 1 adet yumurtayı çırpıyoruz üzerine, sütünü ilave edip tas içerisinde tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  4. Sıvı yağını ve tuzunu da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. (Peynirinizin tuz oranına göre sosa tuz ekleyiniz kontrol ederek😉)
  5. 1 şişe maden suyunu da katıp son kez karıştırıyoruz.
  6. Fırınımızı 180° alt üst ayarda açıyoruz. Fırın tepsimizin her yerini zeytin yağı ile yağlıyoruz.
  7. İlk yufkayı düz şekilde tabana yerleştirip kepçe ile bolca sos gezdiriyor fırça ile her yerine sürüyoruz kuru yeri kalmamalı.
  8. Tepsiden sarkan kısımlarını yufkanın üzerine katlayarak oralara da sos döküyoruz.
  9. 2. yufkaya sıra gelince; yufkayı kaba taslak kırışık şekilde büzdürerek tepsi içine yerleştiriyoruz. Bu katıda bolca sosladıktan sonra, peynirin yarısını yufka üzerine yayıyoruz.
  10. Üçüncü yufkayı yine kırıştırarak yerleştirip tekrar sos döküyoruz. 4. yufkada sos ve kalan peynirin tamamını yayıyoruz.
  11. 5. yufkayı da büzerek kırıştırıp tepsiye yerleştirip sosluyoruz.
  12. En son yufkayı tepsinin üzerine düz şekilde serip kenarlarından bıçakla kesip fazlalığı çıkarıyoruz.
  13. Kalan sos içine; 1 adet yumurta kırıp çırpıp börek üzerine döküyoruz.
  14. 40 dakika alttan ikinci rafta pişirip, 190 dereceye çıkarıp orta rafta kızarana dek pişiriyoruz.

Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi

Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Misket Köfte İçin ;
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1, 5 yemek kaşığı pirinç
Bulamak için;
  • 2 yemek kaşığı un
Diğer Malzemeler ;
  • 3 adet küçük patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı beselye (yoksa nohut da olabilir)
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Terbiyesi İçin ;
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 yarım limon suyu

Terbiyeli Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Misket köfte için bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp iyice yoğurun.
  2. Ayrı bir tabağa unu serpip kıyamdan misket büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve unlu tabağa aktarın. Tabağı sağa sola sallayıp köfteleri una bulayın.
  3. Havucu, patatesi köfte büyüklüğünde yemeklik doğrayın.
  4. Uygun bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
  5. Havuçları biraz soteleyin, ardından patatesleri de ilave edip beraber biraz daha soteleyin.
  6. Üzerine 3 su bardağı suyu ilave edip haşlanmış bezelyeyi de koyun. Sebzeler hafif yumuşadığında köfteleri de ilave edin. Ve kaynamaya alin. Ben tekrar içine biraz tuz ve karabiber ekledim. Bunu damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz.
  7. Diğer taraftan yumurta sarisini ve limon suyunu çırpın yemeğin suyundan iki üç kaşık alıp karışıma ilave edin.
  8. Köftelerde ki pirinçler şişmeye başladığında terbiyesini yavaşça ilave edip karıştırın.
  9. 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Eğer biraz daha su ilavesi gerekiyorsa su ekleyin.
  10. En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyip, tencerenin kapağını kapatıp. 20 dakika dinlendirin. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası Tarifi

Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 Gr Kemikli Dana veya Koyun Eti
  • 1. 5 Lt Et Suyu
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yumurta Sarısı
  • 2 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuzot

Balıkesir’in Meşhur Etli Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kemikli eti düdüklü tencerede 2lt su ilave edip, 1 saat pişiriyoruz.
  2. Etin içerisine 2 adet defne yaprağı koyuyoruz.
  3. Pişen etleri soğuyunca didiyoruz.
  4. Etleri suyuyla birlikte süzgeçten geçiriyoruz.
  5. Başka bir kasede yoğurdu ve yumurta sarılarını birleştirip 2-3dk boyunca çırpıyoruz.
  6. Derin bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını alıyoruz.
  7. Unu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Et suyunu ve normal suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  9. Çırpılan yoğurt ve yumurta karışımını ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  10. Son olarak didilen etleri ve tuzotu ekliyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
  11. Kaynayınca 10dk daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz. Etli çorba hazır. Afiyet Olsun.

Ispanak Borani Tarifi

Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
Üzeri için ;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Kırmızı toz biber

Ispanak Borani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ıspanakları yıkayıp doğruyoruz. Soğanları ve sarımsağı da doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağ ile birlikte tavaya alıyoruz.
  2. Soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Ardından ıspanakları da ekleyip tuzunu ve karabiberini atıp güzelce soteliyoruz.
  3. Sotelenen ıspanakları bir kaba alıp üzerine yoğurt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
  4. Servis edeceğimiz tabağa boraniyi yayıyoruz.
  5. Küçük bir tavada zeytinyağı ile birlikte fıstıklarımızı kavuruyoruz.
  6. Son olarak kırmızı toz biberi de ekleyip altını kapatıyoruz. Boraninin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun

Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi

Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 8 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • Bitter çikolata ya da damla çikolata
Üzeri  için
  • Pudra şekeri
  • Hindistan cevizi

Tencerede Pratik Ve Lezzetli Sufle Yapımı Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce genişçe bir tencerede suyu kaynatalım.
  2. Kek hamuru için bir kapta şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
  3. Sıvı yağ, süt, un, kakao ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edelim.
  4. Kek hamuru hazır. Isıya dayanıklı kaplarımıza kek harcını paylaştıralım.
  5. Kapların yarısını hafif geçene kadar doldurmanız yeterli. Herbir kaseye çikolatalarımızı yerleştirelim. Bitter istemezseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz.
  6. Kaynattığımız su dolu tencereye kaplarımızı yerleştirip tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika pişirelim. Bu süre kaselerin boyutuna göre değişebilir eğer kahve fincanı kullanıyorsanız daha erken pişebilir.
  8. Keklerin üzeri hafif çatladığında kontrol ediniz.
  9. Tencerede suflelerimiz servise hazır,  üzerine pudra şekeri serperek sıcak servis edelim. Afiyet olsun. 

Yer Fıstıklı Palize Tarifi

Yer Fıstıklı Palize Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su

Yer Fıstıklı Palize Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir bardak pekmez tencereye konulur.
  2. Üzerine mısır nişastası konulur.
  3. Nişasta içinde eriyene kadar ocağa almadan güzelce karıştırılır.
  4. Karıştırılan tencere ocağa alınır ,karıştırılmaya devam edilir.
  5. Üzerine iki bardak su eklenir.
  6. Kaynayan kadar karıştırılır. Bir dakika kaynatılır.
  7. Servis tabaklarına alınır.
  8. Tavaya tereyağ konulur(ben margarin kullandım) içine fıstıklar atılır kavrulur.
  9. Sonra servis tabakların üstüne eşit bir sekilde yağ ve fıstıklar dökülür.

Fırında Sütlaç Tarifi

Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 2 bardak su ve yarım su bardağı pirinçimizi tencereye alıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz ama çokta kuru kalmayacak şekilde.
  2. Daha sonra 1 litre süt ve vanilyayı ekleyip kaynatıyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra yarım su bardağı sütle açmış olduğumuz 3 kaşık nişastamızı ve şekerimizi katıp 15dk pişiriyoruz.
  4. Güveç kaplara aldığımız sütlaçlarımızı tepsiye yerleştirip güveçlerin yarısına su gelicek sekilde hazırlıyoruz.
  5. 180 derecelik fırınımızın en üstüne koyup tepsimizi yaklaşık 1 saat üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Antep Fıstıklı Kup Tarifi

Antep Fıstıklı Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı süt
  • Yarım şu bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 kaşık margarin
Arası için
  • Çekilmiş bisküvi ve ceviz
Üzeri için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket antep fıstıklı puding

Antep Fıstıklı Kup Tarifi Yapılışı

Merhabalar pratik az malzeme ile harika bir tatlım var sizlere bu tarif görseldeki kuplar dan tam 6 kişilik, daha kalabalık misafir için yapacaksanız daha ölçekli tarifim sayfamda. 🤞😍
  1. Öncelikle tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz
  2. Kapatınca margarini ekliyoruz.
  3. İçinde eriyene kadar karıştırıyoruz ve kuplara 1 er kepçe pay ediyoruz.
  4. Hafif kabuk bağlayınca üzeri çekilmiş ceviz ve bisküvileri seriyoruz.
  5. Diğer yanda ocağımıza pudingi alıp pişiriyoruz çok koyulaştırmadan kaynayınca alıp kuplara onu da pay ediyoruz. Hepsi bu kadar total de 1 lt süt den oluyor hepsi az malzemeli ve pratik 🌼🤞tadı harika oluyor deneyeceklere afiyetler olsunnn😍😇

Pizza Poğaça Tarifi

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kurumaya
  • 3 adet yumurta ikisinin sarısı üstüne
  • 125 gram eritilmiş margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için;
  • Sucuk
  • Domates
  • Biber
  • Zeytin
  • Kaşar rendesi

Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Ilık suyun içine mayayı bir kaşık tozşeker ile karıştıralım kabarmasını bekleyelim.
  2. Hamur yoğurma kabına yumurta, eritilmiş margarin, sıvı yağ ,süt, yoğurt, tuz ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  3. Unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim .
  4. Üzerini örtüp yarım saat mayalandıralım, daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım tepsiye dizelim.10 dakika bekletelim.
  5. Bir çay bardağı ile bezelerin üstüne bastırıp çukurlar açalım.
  6. Kaşar rendesi koyalım.
  7. Üzerine domates ,sucuk ,zeytin ve biberleri koyalım .
  8. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim ,yarım saat tepside bekletelim.
  9. 180 derece fırında pişirelim sıcak sıcak servis yapalım ⭐ afiyet olsun.

Patatesli Rulo Börek Tarifi

Patatesli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • Haşlanmış patates (patates ufaksa 1 kilo)
  • Aldığı kadar süt
  • Yarım paket margarin
  • Tuz
Sos için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Tuz

Patatesli Rulo Börek Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuklarını soyup haşlıyoruz.
  2. Haşlandıktan sonra süzüp soğumadan bir tencereye alıyoruz.
  3. Patatesin içine yarım paket margarini, tuzu ekleyip sütü de azar azar cıvık bir kıvama kadar blenderla karıştırıyoruz. (Kıvamı cıvık olması için sütü aldığı kadar yazdım. )
  4. Sosunu hazırlıyoruz; 1 su bardağı yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı çırpıp krema haline getiriyoruz.
  5. 1 yufkayı seriyoruz. Sostan yufkanın her tarafına fırça ile yayıyoruz.
  6. Sonra patatesli harcımızdan kaşıkla yufkaya yayıyoruz.
  7. Aynı işlemi 2. yufka içinde yapıyoruz. 3. yufkayı üzerine serip rulo şeklinde yapıyoruz.
  8. Bu ruloyu streç filme sarıp aynı işlemi diğer 3 yufka içinde yaptıktan sonra 2 ruloyu da buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
  9. Donmuş ruloları ikişer santim dilimler halinde kesip yağlı kağıda diziyoruz.
  10. Eğer sostan kaldıysa fırçayla üstüne sürüyoruz yoksa 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ çırpıp dilimlerin üstüne sürüyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip pişiriyoruz.
    ~ Afiyet olsun.

Karışık Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi

Karışık Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Küçük Boy Kıvırcık Marul
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Kırmızı Fasulye
  • 1 Tane Kırmızı Pancar
  • 1 Tane Havuç
  • 1 Kase İnce Doğranmış Beyaz Lahana
  • 1 Tane Orta Boy Domates
  • 4 Dal Taze Soğan
  • Tuz
  • Nar Ekşisi
  • Zeytinyağı

Karışık Kırmızı Fasulye Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı fasulyeyi haşlayın süzün.
  2. Karıştırma kasesine rendelenmiş havucu, kırmızı pancarı ,doğranmış domatesi,marulu ,beyaz lahana ve kırmızı lahanayı ekleyin.
  3. Taze soğanı ,kırmızı fasulyeyi ,tuz ,zeytinyağı ,nar ekşisini ekleyin ve tüm malzemeleri servis zamanı karıştırın.
  4. Salatamızı ikram edin afiyet olsun.