24 Mart 2020 Salı

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Mantar Çorbası Tarifi

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 6-7 adet kültür mantarı
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Yarım çay fincanı et suyu
  • 4,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba. Bu zor zamanlarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlendiren yemekler yapıyoruz. Bende hem kolay hem bol vitamin ve protein içeren nefis bir çorba hazırladım.
  1. Önce sıvı yağ ve ince ince doğradığım kuru soğanı biraz kavurdum.
  2. Sonra ince ince kestiğim mantarı ekledim.
  3. Suyunu bırakınca bir kaç damla limon suyu sıktım.
  4. Mantarlar iyice suyunu çekince unu ekleyip az kavurdum.
  5. Et suyu ve sıcak suyu ekleyip 15-20 dakika kaynattım.
  6. Sütü ekleyip bir 15 dakika daha kaynattım.
  7. Daha sonra servise alıp toz biber kavurup üzerine gezdirdim.
    Afiyet olsun ❤️

Fırında Soslu Havuç Ve But Tarifi

Fırında Soslu Havuç Ve But Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça but
  • 2-3 tane havuç
  • Biraz haşlanmış patates
  • Sıvı yağ 3-4 yemek kaşığı
  • Tuz
  • Kara biber (1 tatlı kaşığı kadar)
  • Kırmızı biber (1 tatlı kaşığı kadar)
  • Kekik (1 tatlı kaşığı kadar)

Fırında Soslu Havuç Ve But Tarifi Yapılışı


  1. Tavuk but’u yıkayın ve üzerlerine bıçak yardımı ile çizik yapın.
  2. Küçük bir kaseye sıvı yağ ve baharatları ekleyin ve haşlanmış patatesin kabuğunu soyup patatesi, kabuğu soyulup kup kup doğranmış havucu ve butu harmanlayın.
  3. Borcam’a dizin ve 200 derece fırında kızaran kadar pişirin.

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kereviz
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy portakalın suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini hafif geçecek kadar su

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

Selamun Aleyküm 🌼
Bizde çook sevilen, kereviz yemeyene bile yedirtecek enfes yemeğimi sizinle paylaşmak istedim 🥰 Buyurun tarifime 🌼
  1. Kerevizi soyup yıkadıktan sonra orta boy olacak şekilde dilimliyoruz.
  2. Patates ve havuç için de aynı şeyi uyguluyoruz.
  3. Tencereye hepsini alıp zeytinyağı ile birlikte kerevizin kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Üzerine tuzu ekleyip portakalın suyunu da koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz.
  5. Tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  6. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  7. Olunca tercihen ılık olarak servis ediyoruz.

Ev Ekmeği (Ekmekcikler) Tam Ölçü Tarifi

Ev Ekmeği (Ekmekcikler) Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un (Standart bardak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 1 Çay kaşığı çörekotu

Ev Ekmeği (Ekmekcikler) Tam Ölçü Tarifi Yapılışı



  1. Çukur bir kabın içine maya şeker ve su konulup, yavaş yavaş un ve diğer malzemeleri de ekleyerek(zeytin yağı hariç) güzel bir hamur yapılır.
  2. Hamur hafif ele yapışacak kıvamda olmalıdır.
  3. Hamurun üstü kapatılır ve kalorifer yada sıcak bir yerde yarım saat bekletilir.
  4. Kabaran hamur alınır havasını almak için çok az un yardımı ile yoğrulur.
  5. Daha sonra hamur istenildiği şekilde bölünür.
  6. Ele yapışmaması için zeytin yağı yardımıyla hamur şekillendirilir.
  7. Pişirme kağıdı konulmuş tepsiye dizilir.
  8. Üstleri keskin bir bıçakla çizilir.
  9. Çörek otu dökülüp daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına konulur.
  10. Kabarmaya başlayınca derece 180 ‘e indirir.
  11. Üstü kızarıp pisliğini kontrol ederek fırından çıkarılır
  12. Üzerine hafif su serperek üstü bezle örtülür
    Afiyet olsun

Üzumlü Kek Tarifi

Üzumlü Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Portakal ve limon kabuğu (yarımdan daha az rendelemeniz yeterli)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilin ve kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üzumlü Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  2. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin karıştırın.
  3. Yağladığınız tepsiye kek harcını koyun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırına verin yaklaşık 40 dk da benim kekim. Nefis ve basit. yapmanızı tavsiye ederim

3 Kaşık Yoğurttan Ekmeğini Kendin Yap Tarifi

3 Kaşık Yoğurttan Ekmeğini Kendin Yap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık su ( 300 ml bardak )
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket maya
  • 4-4, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ (En son hamuru toparlamak için )

3 Kaşık Yoğurttan Ekmeğini Kendin Yap Tarifi Yapılışı

  1. Un ve yağ hariç bütün malzemelerimizi iyice karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş unu ilave edelim.
  3. Yumuşak bi hamur elde edince yağını ekleyelim hamuru toparlayalım.
  4. 1 saat mayalanmasını bekleyelim.
  5. 1 saat sonunda hamuru ilk önce 2 ye sonra 5 e bölelim toplamda 10 adet beze yapalım. Üzerlerini kapatalım kurumasın.
  6. Bezelerimizi açtırıp içe doğru saralım oval şekil verelim.
  7. Hepsini tamamladıktan sonra 20 dk tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
  8. 20 dk sonunda hamurlarımıza bıçak yardımıyla çizik atalım
  9. Üzerine hafif un serpelim.
  10. Fırının alt bölümüne su dolu kase koyalım.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 230 derecede 30 dk pişirelim.
    İlk sıcağı çıktıktan sonra servise hazır afiyet olsun 😋

5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi

5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 4 su bardağı un (200 ml. lik bardakla)
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz

5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi Yapılışı



  1. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
  2. Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  3. Sonrasında ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
  4. Hafif unlanmış tezgahta yufkadan az miktar kalın olacak şekilde açıyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız tavada yüksek ateşte kısa süreli arkalı önlü pişiriyoruz.
  6. Kabarcıklar oluştuktan sonra arka yüzü çevirip ara ara oynatarak balonlaşma bittikten sonra kurutmayacak şekilde ocaktan alabilirsiniz.
  7. Pişen lavaşları kurumaması için bir bezle örtebilirsiniz.

Fırında Hızlı Ispanak Mücver Tarifi

Fırında Hızlı Ispanak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg ıspanak
  • 2 havuç
  • 1/2 (yarım) bardak un
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Tuz, sumak

Fırında Hızlı Ispanak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Ispanaklar ayıklanır, temizlenir ve küçük küçük doğranır.
  2. Havuçlar rendelenir.
  3. Un, süt, tuz, sumak, yumurta ve sıvı yağ çırpılır.
  4. Karışım, ıspanak ve havuç karıştırılarak fırın tepsine yayılır.
  5. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
    Not: Ispanak fırındayken ilk başta kabarıyor o sırada fırından çıkarıp üstüne tahta kaşıkla bastırılırsa üst tarafta kalan ıspanakların kuruması engellenir.
    Köfte ve patates yanında sağlıklı bir meze :)
    Afiyet olsun.

Mini Kurabiyeler Çayın Kahvenin Yanına Tarifi

Mini Kurabiyeler Çayın Kahvenin Yanına Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık ve badem
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Mini Kurabiyeler Çayın Kahvenin Yanına Tarifi Yapılışı



  1. Tüm malzemelerimizi yoğurma kabımıza alıp yoğuruyoruz ve küçük toplar haline getiriyoruz.
  2. Hamurumuz yumuşak olucak.
  3. 180 derecede 25-30 dkda üzerleri beyazlaşıncaya kadar pirişireceğiz.
  4. İlk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri dökücez ve afiyet olsun 😋

Çilekli Pudingli Tatlı Tarifi

Çilekli Pudingli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 1/2 (yarım) paket ülker bisküvi
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 lt süt
  • 10 tane çilek

Çilekli Pudingli Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir borcama bir sıra bisküvi diziyoruz.
  2. Üzerine bir kat çikolatalı puding tekrardan bir sıra bisküvi
  3. Birdaha son kalan çikolatalı pudingi üzerine döküyoruz.
  4. Şimdi de dilim halinde doğramış olduğumuz çilekleri diziyoruz bir kat
  5. Çileklerin üzerine bir sıra bisküvi
  6. Onun üzerinede pişirmiş olduğumuz vanilyalı pudingi döküyoruz
  7. En son üstüne de isterseniz ufalanmış Bisküvi dökebilirsiniz
Afiyet olsun 🍮

Çikolata Soslu Nefis Kek Tarifi

Çikolata Soslu Nefis Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1. 5 su bardağı toz şeker
  • 1. 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un una göre değişir ölçüsü
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 2. 5 su bardağı süt
(bardak ölçüsü 200 ml)

Çikolata Soslu Nefis Kek Tarifi Yapılışı

  1. Soğuması için çikolatalı sosu arkasındaki tarife göre yapalım.
  2. Kek için yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpalım.
  3. Daha sonra süt ve sıvı yağı koyup karıştırmaya devam edelim.
  4. Un ve kabartma tozunu ekleyip çok kıvamlı olmayan akışkan bir kek hamuru yapalım ve yağlanmış unlanmış kalıba döküp 165 derecede pişirelim.
  5. Kalıptan çıkardığımız keke soğuduktan sonra çok sık olacak şekilde delikler açalım ben mikser çubuğunun arkasıyla açtım. Siz pipet varsa pipetle de yapabilirsiniz ve soğumuş çikolata sostan yavaş yavaş dökelim.Çikolatalı sos paketin arkasında ki tarife göre yapılır.
  6. İçine geçtikçe dökelim. Hepsini birden dökmeyelim. Ben yaptığım sosun hepsini fazla geldiği için dökmedim.
  7. Artan sosu saklama kabına koyun buzluğa atın tekrar yaptığınız da sosunu hazır olmuş olur yapacak olanlara afiyet olsun😊

Harire Tatlısı Tarifi

Harire Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi
  • 3 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süsleme için
  • Dövülmüş ceviz içi

Harire Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı hariç malzemeleri tencereye koyup çırpın.
  2. Daha sonra ocağa alın ve kaynayınca kadar pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra tereyağını koyup karıştırın ve istediğiniz bir kaba koyun. Ben silikon kap tercih ettim.
  4. Sunum için. Buz dolabında 3-4 saat donduktan sonra dövülmüş ceviz veya başka bir sunum malzemeleri ile servis edin. Çok güzel bir aroması var kesinlikle deneyin ve şifalı Afiyet olsun

Sütlü Süslü Kahve Tarifi

Sütlü Süslü Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kahve (Gold veya classik)
  • 1. 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • Fincanınıza göre süt
Üzeri için
  • Hazır çikolata sosu

Sütlü Süslü Kahve Tarifi Yapılışı

☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕☕
  1. Sütü cezveye alıp kısık ateşte bırakalım
  2. Kahveyi ,şekeri ve suyu cam kavanoza alalım 3- 5 dk rengi açılana kadar çırpalım.
  3. Fincana önce kahve karışımını sonra yavaşca sütü koyalım.
  4. Çikolata sosuyla fincanın ortasından başlayarak ara vermeden yuvarlak halka yapalım.
  5. Kürdanla ortadan 4 çizgi dışarıya sonra 4 çizgi içeriye çizik atalım
    ve afiyet olsunn ☕👍