30 Temmuz 2020 Perşembe

Dolama Börek (Pratik) Tarifi

Dolama Börek (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka ( 5-6 adet)
Sosu için:
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
  • 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 demet ince kıyım maydanoz
Üzeri için;
  • Kalan sos
  • 1 yumurta sarısı

Dolama Börek (Pratik) Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
  2. İçi için yumurta akı, peynir ve maydanoz karıştırılır. (isteyen patatesli kıymalı ıspanaklı yapabilir).
  3. Yufkalardan bir tanesi serilip her yerine sostan fırçayla sürülür. Ortadan kesilir.
  4. Yuvarlak kenar çok az içe katlanıp sostan tekrar fırçayla üzerine sürülür.
  5. Bu katlanılan yere peynirli harç yayılır.
  6. Rulo şeklinde sarılıp tepsinin ortasına gül şeklinde kıvrılır.
  7. Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır.
  8. Ortadaki kıvrılan yufkaların etrafına sarılır.
  9. Kalan sos yufkaların üzerine sürülür.
  10. Yumurta sarısı sürülür.
  11. 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun :).

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 1 kuru soğan
  • 3 sivri biber
  • 1 orta oy domates
  • 1 kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Tuz ,pul biber ,karabiber
  • 1 çay tatlı toz biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Yapılışı



  1. Tavayı ocağa alıp sıvı yağ ısıtın.
  2. Julyen doğradığımız kuru soğan ve biberleri alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Limonlu suda bekletip (kararmaması için) 5dk sonra yıkayıp doğradığım mantarları tavaya koyup (mantarları hepsini bir koymadım az biraz koydum onu kavurdum), sonra kalan kısmını ekledim.
  4. Ara sıra karıştırarak 5 -10 dk  kavurdum .
  5. Baharat ve tereyağını ekledim bir- iki daha kavurdum .
  6. Sıcak suyunu ekledim.7- 8 dk pişti .
  7. Ocaktan aldığım mantar soteyi küçük güveç kapılarına koydum.
  8. Üzerine rendelenmiş olduğum kaşarı koydum .
  9. Üzerine toz biber serpip 10 dk fırında tuttum,sonra servise hazırdı. Yapacak olanlara afiyet olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baget ekmek
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Maydanoz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağımızı ve rendelediğimiz sarımsakları sosluğumuza alıp güzelce kavuruyoruz.
  2. Üstüne kekik ve maydanoz ekliyoruz.
  3. Biraz kavurduktan sonra alıyoruz ocaktan.
  4. Baget ekmeği ikiye kesip fırça yardımıyla sosumuzdan sürüyoruz taneleriyle almaya dikkat edin.
  5. Sonra ekmeği alüminyum folyoya sarıp 180 derece fanlı ayarda 10 dakika tutuyoruz.
  6. Çıkarıp ekmekleri dilimliyoruz ve 10 dakika tekrar üstü kızarması için atıyoruz. Sonra çıkarıp yiyoruz afiyet olsun:).

Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

Patatesi marine etmek için;
  • 4 adet büyük boy patates
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
  • İsot
Tavuk sote için;
  • 1 tam tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 3 adet kırmızı ve yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pulbiber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Pulbiber

Beşamel Soslu Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patateslerimizi soyalım ve çok ince olmayacak şekilde yuvarlak dilimleyelim.
  2. Baharatları ekleyip tavada hafif kızartalım.
  3. Ardından sote için ;soğan ve biberleri tavada kavuralım tavuk göğsünü de küp küp dilimleyip baharatlarını ekleyip güzelce kavuralım.
  4. Beşamel sos için; tereyağını eritelim, unu da 2-3 dk kavurup sütümüzü ekleyelim.
  5. Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım koyulaşınca tuzunu atıp altını kapatalım.
  6. Tepsimizin dibine patateslerimizi dizelim.
  7. Üzerine tavuk sotemizi dökelim, tavuk sotenin üzerine kalan patatesleri dizelim, beşamel sosu dökelim kaşar peynir ve pulbiber de döküp 180 derecede fırına verelim .
  8. Üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Browni Kurabiye (Şerbetli) Tarifi

Browni Kurabiye (Şerbetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5-6 damla limon suyu
Süslemek için:
  • Hindistan cevizi

Browni Kurabiye (Şerbetli) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5-6 damla limon suyu ekleyip bi 10 dk daha altı kısıkta kaynatıyoruz. Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Kurabiye hamuru için eritilmiş margarin, yumurta ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
  3. Ardından sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozu vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
  5. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye şekil verdiğimiz kurabiyeleri diziyoruz.
  7. 190 derece fırında 15 dk pişiriyoruz.
  8. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca şerbete batırıp servis tabağına alıyoruz.
  9. Üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz.Herkese afiyet olsun :).

Burmalı Çörek Tarifi

Burmalı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı ılık su
  • 1 buçuk yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta (sarısı üstü için akı hamura konulacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 3 dolu yemek kaşığı haşhaş ezmesi
  • Sıvı yağ

Burmalı Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Maya şeker ve 1 su bardağı ılık suyu aktifleşmesi için karıştırıp 10 dk bekleyelim.
  2. Ardından üzerine yumurta akını ,suyu, tuz ve unu ekleyerek yoğuralım .
  3. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceğiz ve üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandıralım.
  4. O sırada haşhaş ezmesine üzerini geçecek kadar sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  5. Mayalanan hamuru iki eşit bezeye ayırıp 10 dk bekledikten sonra elimizle bezeleri açalım çok büyük açmamıza gerek yok, üzerine haşhaş harcının yarısını sürüp diğer bezeyi de ikinci kat olarak açıp haşhaş ezmesini tekrar sürelim.
  6. Hamuru yine 10 dk dinlendirdikten sonra şeritler halinde keserek içe doğru bükelim.
  7. 10 dk da tepsi mayasında bekleyen çöreğin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıktıktan sonra yumuşak kalması için üzerini bezle örtmenizi öneririm.

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet civarı siyah zeytin
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3, 5 su bardağı tam buğday un
  • 1, 5 bardağa yakın ılık su

İtalyan Ekmeği Focaccia Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağı, su ve mayayı büyük bir kapta maya ettirme kadar çırpıyoruz. Unu yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyip tam miktarını kendiniz ayarlamanızda fayda var. Unla birlikte tuzu da ekledikten sonra ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edip yoğuruyoruz. Streç filme sarıp 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyeceğiz.
  2. Mayalanmış hamurumuzu elimizi yağlayarak zeytinleri ve kekiği ekleyip yoğurduktan sonra şekil verip fırın kabına alıyoruz.
  3. Üzeri için: bir yumurta sarısı, iki diş sarımsak, 1 çay kaşığı kekik, 2 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırıp hamurun üstüne sürüyoruz.
  4. Onların üzerine de domates, kalan zeytin ve nane yaprağı ekledim. Sarımsak üzeri için çok önemli mükemmel bir tad veriyor çünkü.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyorsunuz. Benim gibi fırını sürekli açmazsanız çok daha güzel kabarıyor.

Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
Süslemek için :
  • Fındık, fıstık vb.

Fırın Sütlaç Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçleri 2 su bardağı suda haşlayalım.
  2. Daha sonra 1 lt. Sütten yarım su bardağı sütü ayırıp kalan sütü ve şekeri tencereye ekleyelim.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, bir kapta nişastayı, kalan yarım bardak sütle açalım. Yavaş yavaş tencereye ekleyelim.
  4. Ardından vanilyayı ekleyelim. 5 dk daha kısık ateşte karıştıralım.
  5. Ocaktan alıp porsiyon güveçlere pay edelim.
  6. Fırının ayarını 200 dereceye getirelim.
  7. Fırın tepsisinin içine 2 su bardağı kadar su ilave edelim. Güveçleri tepsiye alalım.
  8. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirelim. Yaklaşık 10 dk içinde kızarma işlemi tamamlanmış olacaktır. İsteğinize göre daha az yada daha yoğun kızartabilirsiniz.
  9. Soğuduktan sonra üzerini istediğimiz gibi süsleyebilirsiniz. Fındık, fıstık vb. Şeylerle.Herkese afiyet olsun :).

Patatesli Kek Tarifi

Patatesli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 dal taze soğan
  • 3 adet patates
  • Küçük bir kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Üzeri için:
  • Susam

Patatesli Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğruyoruz. (nohut büyüklüğünde)
  2. Soğanı ve maydanozları da ince doğruyoruz.
  3. 3. Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir,  karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  5. En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi döküyoruz.
  7. Üzerine susam döküp 180°fırında yaklaşık 50 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen kekimizi dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. 📌isteğe bağlı içine dereotu da ekleyebilirsiniz.

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Oda sıcaklığında margarin veya tereyağ 1 yemek kaşığı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 su bardağı un
Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hamuru açmak için
  • Nişasta 6 su bardağı

Ev Yapımı Ay Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt, yağ, suyu yoğurma kabına alıp çırpalım unu ve kabartma tozu uda ekleyip güzelce yoğuralım.
  2. Streçle örtüp 15 dakika dinlendirelim.
  3. Hamurdan ceviz den küçük parçalar alalım,10 nar 10 nar nişastaya bulayıp çay tabağı büyüklüğünde açıp nişastayla açıp büyütelim ceviz serpip rulo şeklinde katlayalım.
  4. En küçük çay bardağıyla şekil verip tepsi ize dizelim bütün yufkaların bitince margarin veya tereyağını eritip üzerine dökelim fırına atıp 180 derecede kontrollü şekilde pişirelim.
  5. Şerbet için şekeri suyu 1 dilim limonu 1 saat kısık ateşte kaynatalım baklava soğuk şerbet sıcakken ıslatalım.Afiyet olsun.

Şeftalili Muhallebi Tarifi

Şeftalili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet şeftali
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • Pekmez
  • Ceviz

Şeftalili Muhallebi Tarifi Yapılışı

  1. Sütü tencereye alıyoruz irmiği de ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Ara ara karıştırarak katılaşana kadar pişiriyoruz.
  3. Pişmeye yakın rendelenmiş şeftaliyi ekliyoruz biraz da bu şekilde pişiriyoruz.
  4. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıyoruz.
  5. Soğuduktan sonra bir tatlı kaşığı pekmez ve ceviz ilave ediyoruz.Afiyet olsun 😋

Kremalı Kirazlı Brownie Tarifi

Kremalı Kirazlı Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı tam buğday un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması için:
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 yumurta beyazı
  • 1, 5 yemek kaşığı bal
Ortası için
  • 80 gram parçalanmış bitter çikolata
  • 1 su bardağı çekirdeksiz kiraz

Kremalı Kirazlı Brownie Tarifi Yapılışı

  1. Keki için tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta krema malzemelerini karıştırıyoruz.
  3. Yağladığımız borcama kek harcımızın yarısını boşaltıyoruz.
  4. Üzerine kremasını, kirazları onunda üzerine parçalanmış çikolataları tüm yüzeyi eşit miktarda kaplayacak şekilde ekliyoruz.
  5. Kalan kek harcını en üst kısma yüzeyi kapatacak şekilde ekliyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika arası kontrollü şekilde pişiriyoruz. Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir orta kısım ıslak kalmalı ve en üst kısım pişmeli. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun. Sağlıklı tariflerin için instagram hesabım escookiee takip edebilirsiniz :).

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Sütlü irmik tatlısı;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
Arası için;
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Sos için;
  • 3 orta boy şeftali
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta + 1 çay bardağı su

Nefis Şeftali Soslu Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Sütlü irmik tatlısı;Süt, hindistan cevizi, irmik ve şekeri bir tencere alın.
  2. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Koyulaşınca ocaktan alın ve sıcakken vanilya ve margarini de ekleyin karıştırın.
  4. 2-3 dakika dinlendirin.
  5. Bisküvili kısım için;Kare bir borcama veya tepsiye tatlının yarısını boşaltın ve bisküvileri dizin.
  6. Kalan yarısını bisküvilerin üstüne dökün ve 1 kat daha bisküvi koyun.
  7. Sos için;Şeftalileri soyup blenderdan geçirin.
  8. Bir sos tenceresinde nişastayı suyla açın.
  9. Şeftalileri ve şekeri de koyup koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  10. Son olarak sosu tatlının üstüne dökün.
  11. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.