Dolama Börek (Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yufka ( 5-6 adet)
Sosu için:
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
- 1 yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 demet ince kıyım maydanoz
Üzeri için;
- Kalan sos
- 1 yumurta sarısı
Dolama Börek (Pratik) Tarifi Yapılışı
- Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır.
- İçi için yumurta akı, peynir ve maydanoz karıştırılır. (isteyen patatesli kıymalı ıspanaklı yapabilir).
- Yufkalardan bir tanesi serilip her yerine sostan fırçayla sürülür. Ortadan kesilir.
- Yuvarlak kenar çok az içe katlanıp sostan tekrar fırçayla üzerine sürülür.
- Bu katlanılan yere peynirli harç yayılır.
- Rulo şeklinde sarılıp tepsinin ortasına gül şeklinde kıvrılır.
- Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır.
- Ortadaki kıvrılan yufkaların etrafına sarılır.
- Kalan sos yufkaların üzerine sürülür.
- Yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Herkese afiyet olsun :).