İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağımızı bir kaba alalım elimizle karıştıralım.
- Sonra yoğurt ,yumurta ,sirke ve irmiği de döküp güzelce elimizle karıştıralım.
- Ardından un ve kabartma tozu vanilyayı da kaba ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun yarısından azını ayıralım ve az olan hamura ceviz tarçın ekleyip güzelce yoğuralım.
- Beyaz hamurdan bir parça alıp uzun şekilde açalım ve içinde aynı uzunlukta diğer hamuru koyup yuvarlayalım.
- Cevizli hamur iç kısımda kalacak. Komple sardıktan sonra dışını irmiğe bulayıp bıçakla şekil verip keselim.
- Tepsimize dizelim ve 180 derece de hafif kızarana kadar pişirelim.
- Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım ve ılımaya bırakalım ikisi de ılık olacak şerbetimizi de döküp 10- 15 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.