16 Ağustos 2020 Pazar

Çoban Salatası Tarifi

 

Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1/2 (yarım) deste maydanoz
  • 3-4 dal taze reyhan
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak

Çoban Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı küçük küçük doğrayın.
  2. Yeşil biber ve çarliston biberi ince ince doğrayın. Salatalığı soyun ve küp küp doğrayın.
  3. Maydanoz ve taze reyhanı ince ince kıyın. Limon suyunu da sıkın.
  4. Tüm malzemeleri, tuzu, sunağı ve limon suyunu karıştırın. Servis tabağına alın. Afiyet olsun :) zamansız lezzetler/youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın.💐not: tarifler birebir kendimiz yapıp denediğimiz tariflerdir. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.

Yüksük Çorbası Tarifi

 

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Yeterli miktarda su
  • 100 gram kıyma
  • Tuz, karabiber, bir tutam maydanoz

Çorba için gerekli diğer malzemeler;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz-nane

Yüksük Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak mantısını hazırlayalım. Eğer dondurucunuzda hazır mantınız varsa onu da kullanabilirsiniz 🤗.
  2. Uygun bir kabın içinde un, tuz ve yumurtayı alıyoruz.
  3. Suyu yavaş yavaş kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğuruyoruz.
  4. İnce kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi kıymanın içine ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Hamurları küçük kare şeklinde kesiyoruz.
  6. Kıyma harcından parçalar kopararak hamurun içine koyup uçları kapatıyoruz.
  7. Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ̆ı alıp salçayı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  8. 2, 5 su bardağı kadar kaynamış suyu ilave ediyoruz. ( eksik gelirse ekleyebilirsiniz) sarımsağı rendeliyoruz.
  9. Ardından hazırlamış olduğumuz mantıyı, haşlanmış nohutu, tuzu, ve pulbiberi ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  10. Eğer et suyunuz varsa bir bardak kadar et suyu ilave edebilirsiniz.
  11. Mantılar piştikten sonra çorbanız hazır.
  12. Limon suyunu sıkıp ocağı kapatıyoruz🤗üzerine nane ilavesi yaparak servis yapabilirsiniz.

Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi

 

Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 100 ml çay bardağı ile 1 çay bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve az karabiber

Tavuk sote için;

  • 1 paket tavuk göğsü veya kemikleri alınmış but (sotelik doğranmış)
  • Tavukları marine etmek için 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile 2 yemek kaşığı süt
  • 1 baş soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (domates-biber karışık kullandım)
  • Tuz, karabiber ve pul biber
  • Üzerine dilediğiniz miktarda rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Nefis Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra sıcakken tereyağı, süt, tuz ve biber ilavesiyle püre haline getirin.
    2. Püreyi küçük boy bir fırın kabına döşeyin.
    3. Uygun bir tavayı ısıtıp birkaç saat boyunca marine ettiğiniz tavukları süzmeden yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Ara ara ocağın altını kısarak tavuklar suyunu salıp çekene dek pişirin.
    4. Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
    5. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin.
    6. Suyunu çekene dek pişirip tuz ile baharatları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
    7. Tavukları patates püresinin üzerine yayıp rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar tutun ve sıcakken servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.

Kıyma Etinden Alinazik Tarifi

 

Kıyma Etinden Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

Mezesi için :

  • 6 adet patlıcan
  • 3 su bardağı yoğurt

İç harcı için:

  • 1 büyük boy soğan
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı).

    Kıyma Etinden Alinazik Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanlar ocağa alınıp közlenir.
    2. Közlenmeye başladıktan sonra piştiğini anlamak için içerisine bıçak batırılır.
    3. Eğer pişmişse bıçak kolayca içerisine girer. Böyle olan patlıcanlar ocaktan alınır.
    4. Kabukları soyulur ince ince kıyılır.
    5. İç harç için önce soğanlar ince ince kıyılır.
    6. Ardından kıyma eklenir ve kavrulur.
    7. Bütün baharatlar ve sarımsak ince ince kıyılır ve içine atılır sonra kavrulmaya devam edilir .
    8. Ocaktan almadan önce salça eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.
    9. Yoğurtla ince kıyılan patlıcanlar karıştırılır ve tabağa koyulur.
    10. Üzerine yapmış olduğumuz iç harç koyulur ve servise sunulur.

    Afiyet olsun.

Avcı Böreği Tarifi

 

Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yufka
  • 300 grm kıyma
  • 1 soğan, küçükse 2 -3
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Maydanoz
  • Tuz karabiber pulbiber

İç harcı için ;

  • 1 bardak su
  • Yarım su bardağı yağ

Üzerine ;

  • 1 yumurta
  • Galeta unu

Avcı Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Kıymayı kavuralım, kapatmadan içerisine soğanı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
  2. Bulguru başka bir yerde sıcak su ile ıslatıp yumuşayınca onuda kıyma ve soğana ekleyelim.
  3. Maydanoz tuz ve baharatları, cevizi de ekleyip karıştıralım.
  4. Yağ ve suyu karıştırıp yufkanın birinci katına sürelim sonra 2. Yufkayı serip ona da bu karışımdan sürelim ve 8 parçaya bölelim.
  5. Kıymalı harçtan koyup saralım.
  6. Sonra diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım önce yumurta sonra galetaya bulayıp fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirelim.

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi

 

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Islatmak için;

  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı vişne suyu

Vişne Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp üzerine diğer malzemeleri ekliyoruz.
  2. Yağlanmış tart kalıbına dökerek 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  3. 10 dk sonra kalıptan çıkardığımız keki vişne suyu ve sütle ıslatıyoruz.
  4. Çırpılmış kremşanti ile üzerini kaplayıp vişne taneleri ve frambuaz sosu ile süslüyoruz.

Afiyet olsun🤗.

Ekşi Maya Tepsi Ekmeği Tarifi

 

Ekşi Maya Tepsi Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram ekşi maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldıgı kadar su
  • 600 gram un

Ekşi Maya Tepsi Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Ekşi mayayı iki yemek kaşığı un ve su ile besleyip bir gece mayalanmaya bırakalım.
  2. İki bardak ılık su ile mayayı iyice karıştıralım ve krep hamuru kadar sıvı olmasını sağlayalım.
  3. Yavaş yavaş unu eleyerek ilave ederek cam ya da çelik bir tencerede hamuru yoğuralım ve güzelce sarıp üzerini örtelim.
  4. 2 saat ılık ortamda dinlendirelim. İki kenarından tutup, mermer tezgaha 8-10 kez vurup kaldırarak yoğuralım. (bu aşamada gelecek sefer yapacağımız ekmeğin mayasını alıp saklamalıyız).
  5. Hazır hamuru zeytinyağı ile yağlanmış tepsiye yayalım.
  6. Tekrar mayalandıralım ve dışı yağlı bu hamuru, ezmeden, baskı uygulayıp havayı çıkarmadan katlayalım.
  7. Her yarım saatte bir katlama işlemini 3 saat boyunca tekrar edelim.
  8. Ekmeğin şeklini verelim ve bir tahta ya da bez serilmiş sepet içinde kabarana kadar mayalandıralım.
  9. Fırınımızı 230 derecede ısıtalım. Bir tepsiye yağlı kağıt ya da kepek serperek ekmeği şekli bozulmadan üzerine koyalım.
  10. Ekmeğin üzerine enine ve boyuna birer derin kesik atıp fırına sürelim.
  11. Fırının orta rafına sürüp 20 dakika pişirdikten sonra ısıyı 160 dereceye düşürelim.
  12. Yaklaşık 40-50 dakika sonra ekmeğimiz pişmiş olacaktır.
  13. Üzerine bir fırça yardımıyla su sürelim ve temiz bir bezle üzerini örtüp dinlendirelim.

Afiyet olsun.

Patatesli Pogaca Tarifi

 

Patatesli Pogaca Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yas maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak ilik sut
  • 2 yumurta (diğerinin sarisi üzerine)
  • Aldigi kadar un
  • 2 haslanmis patates
  • Tuz

Patatesli Pogaca Tarifi Yapılışı

  1. Maya ve şekeri sıcak suda eritiyoruz.
  2. 5 dk bekleyip un haric diğer malzemeleri ekliyoruz.
  3. İyice karıştırıp azar azar un ekliyoruz.
  4. 1 saat mayalandiktan sonra içine haslanmis patatesleri ekliyoruz.
  5. Fırına suruyoruz.

Afiyet olsun.

Lezizmi Leziz Ekonomik Tombik Karnı Yarık Tarifi

 

Lezizmi Leziz Ekonomik Tombik Karnı Yarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet küçüklerinden bostan patlıcanı
  • 300 gram kıyma 3 adet sivri biber
  • 4 dış sarımsak
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 demet maydanozun sapı
  • Tuz, pul biber, kara biber

Üzeri İçin:

  • Domates dolmalık biber

    Lezizmi Leziz Ekonomik Tombik Karnı Yarık Tarifi Yapılışı

    1. Ocağa tencerede su koyalım kaynayana dek patlıcanları ikiye bölüp içini oyalım.
    2. Su kaynayınca içine atıp 10 dakika haşlayalım.
    3. Bir taraftanda içini hazırlıyalım kıymayı soğanı biraz kavuralım ardından diğer malzemeleride ilave edip güzelce pişirelim.
    4. Soğuyan patlıcanlarımızın içini dolduralım.
    5. 3 su bardağı kaynar suya 2 kaşık domates sosu ile karıştırıp karnı yarınların üzerine dökelim.
    6. 200 derecedeki fırına verelim kontrollü bir şekilde pişirelim fırından almadan 10 dakika önce üzerinin süsünüde ilave edip biraz kızarınca fırını kapatıp dinlendirin.

    Not.Ben içini oyduğum parçaları atmadım küçük küpler halinde doğrayıp iç malzemeye ilave ettim gerçekten enfes oldu.
    Afiyet olsun 🍎

Leoparlı Poğaça Tarifi

 

Leoparlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4-4,5 su bardağı un

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz (isteye bağlı)

Sosu için;

  • 1 paket kurumaya
  • Yarım su bardağı pirinç̧ unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su

Leoparlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba hamurun malzemelerini koyup yumuşak hamur elde ediyoruz .
  2. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru küçük mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp içine peynir koyup kapatıyoruz yuvarlak şekli olacak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz .
  4. Üzeri için sosunu hazırlıyoruz iyice karıştıralım ben iyi karıştırmamışım sosun sonuna gelince mayaları gördüm .
  5. İyi karıştırırsanız benimkinden çok daha güzel görüntü elde edersiniz sosu poğaçaların üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyup her yerini sürelim.
  6. Koyu bir kıvamı oluyor bu sos 1 tepsilik poğaçaya oluyor 2. Tepsi için tekrar yapabilirsiniz isterseniz.

Tavuklu Kabak Mücver Tarifi

 

Tavuklu Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kıyması
  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 4 kaşık galeta unu
  • Tuz-karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ (tavanızın dibini kaplıca kadar)

Haydari için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Tavuklu Kabak Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabak ve havuçu rendeleyip suyunu sıkıp derin bir kabın içine alıyoruz .
  2. Sonra tüm malzemeleri harmanlıyoruz kıvamı yoğun olmuyor.
  3. Klasik mücver yoğunluğunda bir harç oluyor .
  4. Sonra bir çorba kaşığı harçtan elimize alıp şekil verdikten sonra kızdırdığımız yağımızda arkalı önlü kızartıyoruz ve nefis bir haydari eşliğinde servis ediyoruz.
  5. Haydari yapılışı; dereotu incecik kıyılır .
  6. Sarımsak dövülür ve tüm malzemeler harmanlanır haydarimiz hazırdır.

Afiyet olsun.

Fırında Ekmek Yapımı Tarifi

 

Fırında Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4.5 su bar un
  • 1.5 tat kaş tuz
  • 2 tat kaş şeker
  • 1 çor kaş kuru maya
  • 1.5 su bar ılık su

Fırında Ekmek Yapımı Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kap alıp unu şekeri tuzu ve mayayı ekleyin.
  2. Suyu azar azar koyarak kıvama getirin.
  3. Üstünü bir bezle örtün. İlk yoğurma da 1. 5 saat dinlendirin ardından kabaran hamurumuzu hep içe doğru yoğurun ama fazla değil.
  4. Ardından 45 dakika daha üstü kapalı dinlendirin ve gene yoğurun.
  5. Bu sefer hamurumuzu pişireceğiniz fırın kabına alın.
  6. Ben tabanına yağlı kağıt koyuyorum yapışmaması için ve gene üstü bezle kapalı şekilde 20 ile 30 dakika kadar bekletin.
  7. Unutmadan belirtiyim. Her hamuru yoğurmadan önce ellerinizi ıslatın.
  8. Böylece hem elinize yapışmaz hem de daha güzel kıvam bulur.
  9. Aşağıda her mayaya gelmenin fotosunu ekledim.
  10. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın fansız şekilde alt üst çalıştırın.
  11. Fırının içine 2 bar kadar bi kapta su koyun. 40 dakika orta rafta pişirin.
  12. Ben 40 dakikadan sonra ekmeği kabından çıkartıp ters şekilde fırına (tel rafa)koyup 10 dakika da bu şekilde pişiriyorum.
  13. Amaç altınında çıtır çıtır olması ama siz direkt süresi bitene kadar da içinde tutabilirsiniz.
  14. Ekmeğinizi süre bittikten sonra çıkartın ve dinlendirin.

Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda ısısında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri süslemek için;

  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi

Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Uygun kaba margarin sıvı yağ ve yumurtayı alın iyice mikser ile çırpın.
  2. Daha sonra pudra şeker nişastayı ekleyin ve güzel bir kıvam alması için elinizle iyice yoğurun.
  3. Ardında kabartma tozu vanilya  ekleyin unu da azar azar eklemeye özen göstererek yoğurmaya devam edin.
  4. Kurabiye hamurunu 5 dk kadar buzdolabında üzeri streçli dinlendirin.
  5. Sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili fırında aralıklı bir şekilde yan yana sıralayın.
  6. Ve üzerine çatal ile delikle açın önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin beyaz kalmasına dikkat  edin.
  7. Hazır çikolata sosunu eritin ve soğuyan kurabiyelerin kenarlarına batırın ve Hindistan cevizine bulayın biraz donması için bekleyin daha sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.