17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ev Yapımı Çemen Tarifi

 

Ev Yapımı Çemen Tarifi İçin Malzemeler

  • 6.5 su bardağı kemik suyu
  • 1 yemek tabağı yağlı dana ve koyun eti karışık kullandım(isterseniz et koymayabilirsiniz)
  • Yarım kg pul biber
  • Yarım yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • 2 baş sarımsak
  • 3 tatlı kaşığı turşuluk tuz
  • 2 yemek kaşığı çemen tozu

Ev Yapımı Çemen Tarifi Yapılışı

  1. Kemikleri ve eti iyice haşlayalım.
  2. Sarımsakları iyice ezelim, pulbiberi yoğuracağımız kaba alalım.
  3. Üzerine diğer malzemeleri ekleyelim.
  4. Etleri robottan geçirelim ,pulbiberin üzerine kemeki suyunu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuralım .
  5. En son etleri de koyup etler içinde kaybolana kadar yoğuralım.
  6. Yoğurma işlemi bitince küçük kapaklı kahvaltılık kaselere paylaştıralım yada o ölçüde poşetlere paylaştıralım ve buzlukta saklayalım.

Not :içerisine biraz kekik ve çökelek yada peynir ile karıştırarak biberli ekmelerde kullanabilirsiniz yada biraz yağda kavurup üzerine yumurta kırabilirsiniz sucuktan hiçbir farkı yok afiyet olsun.

Karışık Soslu Börek Tarifi

 

Karışık Soslu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo yufka (6 adet)
  • Yarım litre süt
  • 1 şişe soda
  • 2 su bardağı su
  • 350 kadar gram beyaz peynir
  • 20 dal maydanoz
  • 2 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ

Karışık Soslu Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle soslu harcı yapalım yumurta ve yağı bir kapta çırpalım ve içine 1 şişe sodayı, sütü ve suyu ilave edip karıştıralım.
  2. Peyniri ufalayalım ve maydanozu içine kıyalım karıştıralım.
  3. Yapacağımız tepsiyi bolca yağlayalım.
  4. İlk yufkayı hafif buruşturup toparlayarak tepsinin yarısına diğer yufkayı da aynı şekilde yapıp diğer yarısına koyalım üzerine peynirli harcım yarısını koyup sostan her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  5. Üzerine parçalanan yufkaları sosun içine batırıp fazla sosunu hafif sıkalım ve tepsi tamamen kapanacak şekilde kaplayalım.
  6. Peynirli harcımızın kalanını eşit şekilde her tarafa dökelim.
  7. Kalan sağlam yufkayı yarısına buruşturarak koyalım.
  8. Kalan parça yufkaları sosa batırarak böreğin üstüne tamamen kapatalım ve kalan sosumuzu örneğe eşit şekilde dökelim.
  9. Üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim sosu iyice çeksin.
  10. Vaktiniz varsa daha uzun dinlendirebilirsiniz.
  11. Dinlenen böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar 45 dk pişirelim.
  12. Fırından fırına pişme süresi değişiklik gösterebilir kontrollü olalım.
  13. Pişen böreğimizi fırından çıkarıp üzerini örterek soğumaya bırakalım.
  14. Soğuyan börek servise hazırdır afiyet olsun.

Patlıcan Sarma Tarifi

 

Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet uzun patlıcan
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Arası için

  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 dış sarımsak
  • İsteğe bağlı nane

Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup ince uzununa keselim.
  2. Hafiften tuzlayalım.
  3. Tost makinesine koyup üzerlerini hafiften yağlayıp kızartalım.
  4. Makineniz yoksa çok az yağda tavada da yapabilirsiniz.
  5. Hepsi hazır olduktan sonra soğutalım.
  6. Süzme yoğurdu sarımsak ve dereotu ile karıştırıp 1 tatlı kaşığı patlıcanın arasına koyup saralım. Ve yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Köy Çorbası Tarifi

 

Köy Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı buğday
  • 1/2 (yarım) su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 (yarım) su bardağı nohut
  • 1/2 (yarım) su bardağı erişte yada makarna
  • İsteğe bağlı et suyu veya tavuk suyu

Sosu için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kase yoğurt

Üzeri için :

  • Tereyağ nane

 

Köy Çorbası Tarifi Yapılışı

Yaz tatili bayram tatili derken memleketlere köylere gidildi hasret giderildi. Benim gibi çok sevdiğiniz köyünüze gidemeyenler için köy çorbası yaptım. Tadında Özlem kokusunda hasret var.

  1. Akşamdan bakliyatları suya koyalım şişsin.
  2. Ertesi gün nohutu, mercimeği yumuşak olacak şekilde haşlayalım, sularını süzelim.
  3. Buğdayı yapacağımız tencereye koyup et suyu tavuk suyu yada sade su koyup haşlayalım.
  4. Buğdayda yumuşayınca erişteyi yada makarnayı atalım. Değişiklik olsun diye ben fırın makarnayı kırıp kullandım. :))
  5. Makarna ile mercimek ve nohutu da katalım.
  6. Hepsi bütünleşip koyulaşınca yumurta sarısını bir kase yoğurt ile çırpıp ılıklaştırarak çorbaya katalım
  7. iki üç dakika pişince üzerine tereyağ ile nane yakıp gezdirelim. Afiyet olsun.

Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi

 

Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • Sıcak su

Köftesi İçin;

  • 250 gram az yağlı dana kıyma
  • Yarım çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Yarım orta boy kuru soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Un

    Bulgurlu Patatesli Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

    1. Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir kaseye alıp, bütünleşene kadar güzelce yoğuralım.
    2. Hazır olan köfte harcından küçük parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım ve misket büyüklüğünde köfteler elde edelim. Harç bitene kadar işleme devam edelim.
    3. Köfteleri bir miktar un serptiğimiz bir tabağa dizelim ve iki elimizle tabağı ileri geri sallayarak, köftelerin tamamının unlanmasını sağlayalım.
    4. Tencereye orta ateşte, sıvı yağı ve soğanı alalım ve hafifçe pembeleştirdikten sonra, salçaları da ilave edelim ve bir iki dakika daha kavuralım.
    5. Küp küp doğradığımız patatesleri ekleyerek bir kaç dakika çevirelim.
    6. Ardından yaklaşık 1 litre kadar sıcak suyu tencereye alalım ve 10 dakika kadar bu şekilde pişirelim.
    7. Su kaynar vaziyette iken, köfteleri de tencereye ilave edelim.
    8. Köfte ve patatesler tamamen pişene kadar yaklaşık yarım saat yemeğimizi pişirelim.
    9. Yemeğimizin altını kapattıktan sonra maydanozları üzerine ekleyelim.
    10. Arzu ederseniz servis sırasında da, üzerine taze maydanoz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mayalı Poğaça Tarifi

 

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küçük yas maya veya 1 instant maya
  • Aldığı kadar un

Arası için

  • Peynir, kaşar veya patates

Mayalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Ben yaş maya kullandım. Yaş maya şeker tuz su ve sütü karıştır.Maya erisin.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yumurta ekle. Karıştır. Unu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde et.
  3. 1 saat mayalandır.
  4. Bezeler yap içine istersen patates istersen peynir koy. Ben peynir koydum. Poğaça şekli ver.
  5. Tepside de 10 dk tepsi mayası alsın beklet, yumurta sarısı sür ve 190 derecede 40 dk pişir.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 litre su
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates

Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Bakliyatlarımızı yıkayalım. Süzelim.
  2. Tenceremize soğanı doğrayıp kavurun. Salça ekleyerek karıştırın.
  3. Domatesi rendeleyip bakliyatları da ekleyerek kavurun.
  4. Tuz ilave edip karıştırın.
  5. Çorbanın suyunu ekleyerek pişirmeye devam edin.
  6. Kaynamaya başlayan çorbaya baharatları ilave edin.
  7. Biraz kaynatıp ocaktan alın.Afiyet olsun.

Tart Kalıpta Muhallebili Kek Tarifi

 

Tart Kalıpta Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 kaşık kakao
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5-3 su bardağı un

Muhallebilisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım kaşık margarin
  • 1 paket krem şanti

Üstü için;

  • İstediğiniz süsleri kullanabilirsiniz ben çikolata parçacıkları ve bonibon kullandım

Tart Kalıpta Muhallebili Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk muhallebilimizin krem şanti hariç bütün malzemelerini koyuyoruz ve ateşte sürekli karıştırıyoruz.
  2. Muhallebimiz olunca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ve kötü olmasın diye ara ara karıştırıyoruz.
  3. Sonra kek hamurunu hazırlıyoruz.
  4. Derin bir kapta şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.
  5. Köpüklenince diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
  6. Tart kalıbını güzelce yağlıyoruz ve sonra hazırladığımız kek hamurunu kalıbımıza döküyoruz.
  7. 180 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
  8. Muhallebi soğuyunca krem şanti tozunu ekliyoruz ve güzelce karıştırıp yediriyoruz.
  9. Kekimizi de soğuyunca kalıbından ters çeviriyoruz.
  10. Üstüne de muhallebiyi seriyoruz ve süslüyoruz. Afiyet olsunn.🥰.

Yaş Pasta Tarifi

 

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 6 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 1.5 2 su bardağı un

İçi için

  • Hazır pasta kreması
  • Süt
  • 2 muz
  • 8 10 adet böğürtlen

Üzeri için

  • Vişne

Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak pandispanyayı hazırlayalım. Yumurta ve şekeri 12- 13 dk kadar çırpalım.
  2. Ardından kabartma tozu vanilya ve unu ekleyelim.
  3. Yağladığımız 28 cm kalıba yavaş yavaş dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  4. Fırından çıkınca ters çevirelim ki havasını alsın ardından soğuyunca 2 ye bölelim.
  5. İçine hazırladığımız pasta kremasını sürelim.
  6. Pasta kreması kutunun ardında yazan tarife göre hazırlanabilir.
  7. Meyveleri küp küp doğrayarak koyalım. Ardından ikinci katı koyalım.
  8. Üzerini tamamen krema ile kaplayalım. Vişne ile süsleyelim. Yemeden evvel dolapta bekletelim.Afiyet olsun.

Katıklı Dolma Tarifi

 

Katıklı Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kabak
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 250 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Baharatlar (Pulbiber, karabiber, kimyon, reyhan)
  • Tuz

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağda tozbiber

Katıklı Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları doğrayın.
  2. İçlerini oyun ve kabak halkaları elde edin.
  3. İç harca koyacağınız malzemeleri güzelce karıştırın.
  4. Kabakların içini doldurun ve yan yana tencereye dizin.
  5. Üstüne tabak kapatın. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.
  6. Daha sonra sarımsaklı yoğurt ve tereyağda pulbiber döküp servis edebilirsiniz.
    Instagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

Çiçek Ekmek Tarifi

 

Çiçek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Susam çörek otu

Çiçek Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri yoğurun. Poğaça hamurundan daha yumuşak hamur elde edin.
  2. Duruma göre en ekleme veya su ekleme yapabilirsiniz. Çünkü her unun yapısı farklıdır.
  3. Elinize sıvı yağ alıp hamuru toparlayabilirsiniz. 2 saat bekletin hamuru. 6 eşit parçaya bölün.
  4. Koyacağınız tepsiye çiçek şekli verip dizin.
  5. Üstüne tereyağ sürüp susam ekleyebilirsiniz. Tepside de 30 dk mayalansın.
  6. 200 derecede ilk 40 dk üstü kapalı, son 10 dk üstü açık pişirebilirsiniz. İnstaram adresimi takip etmeyi unutmayın.

Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Toz şeker

Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için un hariç malzemeleri kaba alıp iyice karıştırın. Unu kontrollü olarak koyun ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Daha sonra yuvarlak şekil verip şekere bulayın.
  3. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Muzlu Parfe Tarifi

 

Muzlu Parfe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 1-paket bebe bisküvisi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Üzeri ı̇çin

  • Çikolata sosu

Muzlu Parfe Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 1 su bardağı süt ile 2 paket toz krem şantiyi 2-3 dakika çırpın.
  2. Krem şantinin üzerine muzları yuvarlak şekilde doğrayın ve ekleyin.
  3. Cevizleri ve bebe bisküvisini küçük parçalar haline getirin ve krem şantili karışıma ekleyin.
  4. Bir kelepçeli kalıba veya borcama pişirme kağıdı sererek harcı dökün ve en az 2 saat buzlukta dondurun.
  5. Donan tatlıyı ters çevirin ve üzeri için çikolata sosu kullanın.Ben daha da hafif olması için sıkma çikolata kullandım.